3% din reclamele de pe Facebook din România sunt în format video

Facebrands PRO, serviciul de monitorizare și analiză a activității pe Facebook în România, urmărește acum și ad-urile din newsfeed, ocazie cu care prezintă în premieră o serie de date statistice despre modul în care companiile românești folosesc publicitatea pe cea mai folosită rețea socială. Analiza a fost efectuată în baza unei eșantionări proprii a peste 10.000 de astfel de reclame în perioada ianuarie 2015 – ianuarie 2016.

Astfel, conform analizei, 79,6% din reclamele de pe Facebook promovează un conținut disponibil pe Facebook, în timp ce 20,4% promovează un conținut extern, link-uri către alte site-uri. Din cele care promovează un conținut de pe Facebook, 76,7% promovează posturi disponibile în timeline-ul paginilor, restul fiind mesaje create special pentru a fi folosite ca reclame.

În ceea ce privește formatele, 91,2% din ad-urile de pe Facebook sunt sub formă de imagine și text în timp ce doar 3% din reclamele înregistrate sunt de tip video. Proporția formatelor specifice Facebook, Offer și Event, este și mai mică: de 0,8% în cadrul ad-urilor de tip Offer, și de 1,6% în cazul ad-urilor de tip Event.

Principalele categorii de servicii care au investit în reclame pe Facebook în perioada studiată, conform eșantionarii, au fost:

Mâncare și Băutură – 17,65%
Sănătate și îngrjijire personală – 10,64%
Restaurante –  9,1%
Magazine online – 8,06%
Magazine locale – 6,43%
Fashion – 4,58%
Casă și grădină – 3,93%
IT&C – 3,82%
Afaceri locale – 3,46%
Companii și firme – 3,15%

 

Comentezi?

Aflat la început de drum în presă, lui Claudiu Râpan nu-i lipsește entuziasmul și ambiția. După ce și-a făcut junioratul la Gazeta Sporturilor, a decis să tatoneze și domeniul antreprenoriatului. Pasionat de sport din fire, el identifică o serie de similarități între atleți și antreprenorii aflați la început de drum pe piața startup-urilor românești. Cursa este la fel de dinamică în ambele domenii, și evident, la fel de acerbă.