Finanțări de minimium 200.000 de euro pentru IMM-uri din partea MDRAP. De azi poți aplica

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat, în data de 23 decembrie 2016, apelul de proiecte nr. POR/102/2/2, aferent Axei prioritare 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorității de investiţii 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

Ai un startup și vrei să-l crești? Mai ai câteva zile pentru a aplica pentru programul de accelerare MVP Academy

Startup-urile în tehnologie care vor să beneficieze de sesiuni de mentorat cu profesioniști în tehnologie și oportunități de finanțare mai pot aplica la MVP Academy până duminică, 19 februarie. Programul de accelerare MVP Academy este gratuit și se adresează startup-urilor care dezvoltă produse pentru piața globală.

Ce este SME Instrument și cum accesezi fonduri europene nerambursabile de până la 2,5 milioane de euro pentru startup-ul tău tech

SME instrument este o unealtă de finanțare nerambursabilă gestionat de EASME și parte a programului multianual de finanțare a Cercetării, Dezvoltării și Inovării „Horizon2020”. Scopul acestui instrument, cu un buget de aproximativ 3 miliarde de Euro, este să finanțeze întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) care își propun să dezvolte produse/servicii inovatoare – „disruptive innovation” cu impact la nivel global.

Statisticile fondului deschis de 30 de antreprenori din Ardeal: 100 de aplicanți la Risky Business

Risky Business e un fond de investiții pentru startup-uri, fondat de 30 de oameni de afaceri din Transilvania. Valoarea inițială a fondului e de 250.000 de euro. Bogdan Coleceriu, unul dintre cofondatorii acestui program, a vorbit la emisiunea ”Ieșit din tipar”, despre ce caută ei de fapt și ce încearcă să realizeze pe piața acceleratoarelor din România.

Românii vor să schimbe transportul public. Au ajuns la acceleratorul hub:raum Cracovia

Echipa Transit Director din România, care oferă multiple soluții pentru planificarea rutelor de transport public, precum și instrumente intuitive de urmărire și analiză a datelor asociate cu rețelele de transport public, a fost selectată să participe la hub:raum Warp Sprint. În același program, românilor li s-a alăturat echipa Maggie din Croația, care dezvoltă soluții de voce cu ajutorul inteligenței artificiale.

Românca Luciana Lixandru, numită partener la una dintre cele mai mari firme de investiții din lumea startup-urilor

Luciana Lixandru a devenit partener al uneia dintre cele mai mari firme de investiții în startup-uri, Accel Partners. Înainte de acest moment, Lixandru a fost investitor principal. Accel e o firmă care investește în startup-uri la început de drum, printre ele fiind chiar și Facebook.

MVP Academy 2017 – s-au deschis aplicațiile pentru o nouă ediție a acceleratorului

Programul de accelerare MVP Academy, dezvoltat de TechHub Bucharest, deschide aplicațiile pentru cea de-a patra ediție a acceleratorului pentru afaceri în tehnologie. Fondatorii de startup-uri care vor să beneficieze de mentorat cu profesioniști în tehnologie, conexiuni către industria globală și oportunități de finanțare pot aplica la următoarea ediție. Programul este gratuit și aplicațiile sunt deschise pe site-ul programului www.mvpacademy.co până duminică, 19 februarie 2017.

Startup-uri românești care au primit investiție în 2016 (sau au fost vândute) – Partea I

A fost un an generos pentru startup-urile din România sau fondate de către români. Au fost investiții numeroase și, deși rămânem aproape de coada Europei, lucrurile cresc. Față de alți ani, lista aceasta e chiar plină. Deschidem sezonul finalului de an cu un rezumat al investițiilor și startup-urilor care au fost vândute.

Cinci acceleratoare pentru un startup hardware

Validare, finanțare, mentorat. Cuvinte cheie de care e aproape imposibil să nu te lovești în momentul în care deschizi un startup. Una dintre cele mai viabile soluții pentru a beneficia de un prim ajutor în lansarea business-ului tău este înscrierea într-un accelerator de afaceri.

Rafal Plutecki, Google Campus Warsaw: ”România trebuie să continue să crească”

Dacă ai citit ce am scris aici, atunci probabil știi deja că am vizitat Google Campus din Varșovia, cu ocazia împlinirii primului an de activitate. Am aflat cifre interesante, am aflat și unde ne situăm noi, ca țară, în ecosistemul startup-urilor din regiunea CEE. Cifrele sunt ok, vittorul sună bine, vorba aia.

Cinci startup-uri românești cu impact social, finaliste la Chivas The Venture

10 dintre cele mai promițătoare afaceri românești cu impact social au participat pe 22 noiembrie la sesiunea de pitch organizată de Chivas Regal, în cadrul semifinalei locale a competiției The Venture. Dintre acestea, 5 afaceri au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, în cursa pentru un loc în finala globală The Venture.