Românca Luciana Lixandru, numită partener la una dintre cele mai mari firme de investiții din lumea startup-urilor

Luciana Lixandru a devenit partener al uneia dintre cele mai mari firme de investiții în startup-uri, Accel Partners. Înainte de acest moment, Lixandru a fost investitor principal. Accel e o firmă care investește în startup-uri la început de drum, printre ele fiind chiar și Facebook.

MVP Academy 2017 – s-au deschis aplicațiile pentru o nouă ediție a acceleratorului

Programul de accelerare MVP Academy, dezvoltat de TechHub Bucharest, deschide aplicațiile pentru cea de-a patra ediție a acceleratorului pentru afaceri în tehnologie. Fondatorii de startup-uri care vor să beneficieze de mentorat cu profesioniști în tehnologie, conexiuni către industria globală și oportunități de finanțare pot aplica la următoarea ediție. Programul este gratuit și aplicațiile sunt deschise pe site-ul programului www.mvpacademy.co până duminică, 19 februarie 2017.

Startup-uri românești care au primit investiție în 2016 (sau au fost vândute) – Partea I

A fost un an generos pentru startup-urile din România sau fondate de către români. Au fost investiții numeroase și, deși rămânem aproape de coada Europei, lucrurile cresc. Față de alți ani, lista aceasta e chiar plină. Deschidem sezonul finalului de an cu un rezumat al investițiilor și startup-urilor care au fost vândute.

Cinci acceleratoare pentru un startup hardware

Validare, finanțare, mentorat. Cuvinte cheie de care e aproape imposibil să nu te lovești în momentul în care deschizi un startup. Una dintre cele mai viabile soluții pentru a beneficia de un prim ajutor în lansarea business-ului tău este înscrierea într-un accelerator de afaceri.

Rafal Plutecki, Google Campus Warsaw: ”România trebuie să continue să crească”

Dacă ai citit ce am scris aici, atunci probabil știi deja că am vizitat Google Campus din Varșovia, cu ocazia împlinirii primului an de activitate. Am aflat cifre interesante, am aflat și unde ne situăm noi, ca țară, în ecosistemul startup-urilor din regiunea CEE. Cifrele sunt ok, vittorul sună bine, vorba aia.

Cinci startup-uri românești cu impact social, finaliste la Chivas The Venture

10 dintre cele mai promițătoare afaceri românești cu impact social au participat pe 22 noiembrie la sesiunea de pitch organizată de Chivas Regal, în cadrul semifinalei locale a competiției The Venture. Dintre acestea, 5 afaceri au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, în cursa pentru un loc în finala globală The Venture.

Cauți bani? Robert Neivert (500 Startups, Qualitance) îți spune cum trebuie abordat un investitor

Subiectul livrării unui pitch perfect atunci când vânezi un investitor sau cel al lucrurilor de făcut sau de evitat în relația cu persoanele care te pot ajuta să îți construiești startup-ul din punct de vedere financiar este unul ”bătătorit” de mulți ani atât de publicațiile internaționale cât și de cele de la noi.

Ești pregătit de 200 Seconds of Fame? Ce sfaturi are Marius Ghenea pentru cei care ajung pe scenă

Ai un startup, un produs în dezvoltare sau o idee și vrei să o prezinți investitorilor? Nu trebuie să mai stai la coadă. Poți ajunge pe scenă la 200 Seconds of Fame, evenimentul pentru tineri antreprenori organizat de ICEEfest și start-up.ro. Am discutat cu Marius Ghenea și Florin Grosu (Traderion) despre ce înseamnă să te prezinți în fața investitorilor.

200 Seconds of Fame – aplică pentru a întâlni investitori la ICEEfest

ICEEfest și start-up.ro lansează competiția “200 Seconds of Fame” dedicată tuturor startup-urilor de tehnologie care vor să prezinte în fața antreprenorilor și investitorilor. Înscrierile sunt gratuite și se fac până pe 31 mai. Practic, ai 200 de secunde pe scena celui mai mare festival dedicat Internetului din regiune, să demonstrezi că meriți investiții. Nu doar atât…

Am vorbit cu Radu Georgescu despre ultimele investiții. “Niciodată nu ești sigur că ai făcut alegerea bună”

Dacă vorbești de investitori în startup-uri IT, Radu Georgescu e printre primele nume care-ți vine în minte. De curând, Gecad, fondul pe care-l conduce, a investit în două companii românești, Smart Bill și SymphoPay. Am vrut să aflăm mai multe despre perspectivele pe care le au acestea în viziunea lui Georgescu.

Cele mai bune 17 startup-uri acceptate la MVP Academy 2016

MVP Academy prezintă startup-urile tech care vor participa la cea de a treia ediție a programului de accelerare. În cadrul acestuia, echipele vor avea acces la oportunități unice de dezvoltare și vor lucra alături de specialiști consacrați din industrie care îi vor susține în eforturile lor de a dezvolta produse și afaceri de succes la scară globală.

Marketizator primește un milion de euro investiție de la fondul Catalyst România

Catalyst România, cel mai important fond local de private equity pentru creştere şi venture capital va investi un milion de euro în startup-ul românesc de tehnologie Marketizator, specializat în servicii de optimizare a ratei de conversie (CRO – conversion rate optimization). Investiția a fost făcută prin inițiativa JEREMIE.