Aici selectăm tot ce am găsit bun în presa locală și internațională, într-o formă comprimată, numai bună pentru cafeaua de dimineață de la birou.

Link Twin, joc mobil dezvoltat la primul incubator de gaming din România, premiat la Londra

Carbon, primul incubator din România care sprijină startup-urile din industria de gaming, a obținut un succes în cadrul uneia din cele mai importante competiții destinată jocurilor indie. Jocul românesc Link Twin a ocupat locul 2 la The Very Big Indie Pitch, competiție ce s-a desfășurat în cadrul Pocket Gamer Connects London (16-17 ianuarie), cea mai mare conferință de business de mobile games din Europa.

Efectul Brexit – IMM-urile britanice nu mai sunt optimiste în privința exportului

Potrivit unui studiu al companiei de logistică UPS, companiile mici din Europa văd în activitatea de export o modalitate de creștere a veniturilor. Însă, antreprenorii din Marea Britanie sunt o excepție. Astfel, în cazul startup-urilor de acolo care au activități de export, încrederea a scăzut în lunile care au urmat referendumului din iunie anul trecut cu privire la menținerea statutului de membru UE – Brexit.

Investiție într-un startup românesc pentru pescari

Fishpointer, prima aplicație interactivă care realizează o hartă a locurilor de pescuit, a primit o investiție de 180.000 de euro din partea lui Răzvan Căpățînă, investor în comunitatea TechAngels și proprietarul Business Results.

Afaceri de 3,5 milioane de euro pentru Tremend. În 2017 vor implementa soluții de inteligență artificială și Machine Learning

Tremend, compania românească de software cu cea mai rapidă creștere în clasamentul Deloite Fast 50 din 2016, estimează un avans al cifrei de afaceri cu 40% în 2017, determinat de cererea ridicată pentru soluții software avansate. Pentru a susține această evoluție, compania lansează un program de recrutare și pregătire a peste 40 de ingineri software, în centrul de dezvoltare din București.

Cât de mult contează pentru tine salariul și cum schimbă atmosfera la job? [Știrile zilei – 18 ianuarie]

În România, ziua aceasta e una în care am evitat o criză politică și nu se vor vota grațierea și amnistia, dar asta e altă discuție. În lumea lucrurilor utile pentru companii și antreprenori, am găsit un studiu despre cât de mult contează salariul pentru o atmosferă plăcută la job. De asemenea, o platformă de vânzare și cumpărare de lucruri folosite primește 175 de milioane de dolari investiție. Uriaș!

Academia inventează.ro oferă zece burse pentru elevii care doresc să învețe robotică și programare

Academia inventeaza.ro, un un program educațional “before & after school” care are la bază deprinderea de noțiuni practice de Programare, Robotică, Electronică și Mecanică de către copii și adolescenți, oferă zece burse educaționale pentru elevii de nota 10 care doresc să învețe robotică și programare.

Roboții vor înlocui oamenii mai rapid decât credem [Știrile zilei – 17 ianuarie]

Oamenii vor fi înlocuiți de roboți în mai multe domenii, mai ales în zona manufacturilor, odată ce mașinăriile digitale devin din ce în ce mai inteligente. E una dintre predicțiile făcute de opt investitori în privința trendurilor de inovație pentru 2017. Este doar unul dintre articolele interesante pe care le-am citit și pe care le […]

Florin Jianu, Ministrul pentru IMM: ”Vom lansa cel mai ambițios program de după 1989”. Ce planuri are ministrul antreprenoriatului

Florin Jianu, ministrul pentru IMM-uri a vorbit astăzi, într-un interviu pentru Agerpres, despre ce va face nou-reînființatul său minister, ce direcție vor lua lucrurile pentru tinerii antreprenori, și ce finanțări îi așteaptă conform Programului de guvernare al PSD.

CEL.ro a vândut electrocasnice și telefoane de peste o jumătate de milion de euro în 2016. Românii vor smartphone-uri cu ecrane de 5 inci

Magazinul online CEL.ro, business gestionat de compania Corsar Online, a raportat o creştere de 35% a cifrei de afaceri aferente anului trecut. Astfel, retailerul a avut vânzări de aproximativ 240 milioane lei (aproximativ 53 milioane de euro), înregistrând cu 150.000 mai multe comenzi comparativ cu 2015.

Skipass online pentru Valea Prahovei – cum poți să folosești telefonul mobil pentru asta

NETOPIA mobilPay a implementat împreună cu Oveit opţiunea de plată online pe www.teleferic.ro, compania care administrează cele mai accesate pârtii de pe Valea Prahovei. Astfel, începând cu această săptămână, iubitorii sporturilor de iarnă din România își pot achiziționa ski pass-uri online, rapid şi simplu, în Sinaia sau Predeal.

Începe să gândești ca un startup! [Știrile Zilei – 16 ianuarie]

Astăzi am citit povestea fondatorilor Next Big Sound, o companie care strânge date utile jucătorilor din industria muzicală, și modul în care au reușit să convingă investitorii să le ofere bani, chiar dacă erau antreprenori prea puțin experimentați. În plus, la știrile zilei aflăm de ce ar fi bine să începem să gândim ca un startup chiar dacă avem companii mari și branduri cunoscute, cum încearcă Puerto Rico să revitalizeze economia atrângând antreprenorii și firmele de tech, dar și că Zuck și-a sporit conturile cu aproape 5 miliarde de dolari în doar două săptămâni.

Cum să începi o afacere cu bani puțini sau deloc

Deși a fost publicat în urmă cu cinci ani, volumul scris de Rachel Bridge (printre altele, fost editor al Sunday Times) – How to Start a Business Without Any Money (Cum să începi o afacere cu investiție zero), dezbate o temă de interes pentru orice persoană care visează să lanseze o afacere.

Te-ai decis să lansezi un startup? La ce să fii atent

Începutul de an este perfect pentru a lua hotărâri majore în ceea ce privește diferite aspecte ale vieții tale. Așa că, dacă te-ai hotărât că 2017 este anul în care vei schimba statutul de angajat cu cel de antreprenor, avem pentru tine câteva ponturi de care ar fi bine să ții seama înainte de a lansa un startup.

Cinci idei creative de afaceri pe care le poți porni în timp ce ai un job full-time

Unii o fac pentru bani. Alții pentru că pur și simplu au un simț pentru afaceri. În orice caz, câștigi notorietate. În plus, mai înveți câte ceva despre antreprenoriat și despre cum te poți descurca pe cont propriu. Asta fără a risca să rămâi pe zero. Am dat peste câteva idei de small business care te vor ajuta să îți rotunjești veniturile fără a renunța la locul tău de muncă.

Cinci greșeli pe care un antreprenor nu ar trebui să le facă într-un startup

Se spune că opt din zece startup-uri eșuează în primele 18 luni. Sau că jumătate dintre ele reușesc să ajungă la cinci ani. Ori că 66% dintre ele răzbesc pe piață doi ani. Orice ar spune statisticile, fiecare antreprenor speră ca business-ul său să aibă succes, și, de ce nu, să fie următorul unicorn. Însă greșelile, fie ele mai mici sau mai mari, care au puterea chiar de a distruge o afacere, sunt inevitabile, oricât ne-am dori noi ca lucrurile să stea altfel. Treaba e să nu facem prea multe.