Acești clujeni îți spun unde sunt locurile de parcare libere – Parking Spotter a câștigat o competiție în SUA

Soluția Parking Spotter, dezvoltată de echipa de dezvoltatori români cu vastă experiență și competență în analiză video și cloud computing, reprezentată de Ovidiu Ciurte, Product Owner, a câştigat competiţia internaţională de programare Milestone Community Kickstarter 2017, fiind recompensată cu un premiu în suma de 10.000 de dolari în cash, plus valoarea de 40.000 de dolari în servicii de marketing și software development.

Prea multe facturi și utilități? Younify e site-ul care vrea să unească toate băncile într-un singur click

Plata facturilor poate fi o reală problemă pentru cei mai mulți dintre noi. Ba se pierd la poștă, ba compania uită să le trimită. Datoriile se acumulează și te trezești fără gaze sau lumină și nu știi de unde. Younify este un startup care propune o interfață online prin care poți centraliza toate facturile și contractele de credit sau de leasing, după care le poți plăti sau semna cu un singur click.

Bittnet, cifră de afaceri de peste 13 mil. lei în 2016 din servicii și cursuri IT. Prima emisiune de obligațiuni le-a adus românilor un milion de euro

Bittnet, o companie românească din sectorul IT, a înregistrat anul trecut o creștere cu 36% a cifrei de afaceri față de 2015, până la nivelul de 13,6 milioane de lei (circa 3 milioane de euro). Compania, care oferă cursuri IT oficiale, servicii de implementare de soluții IT bazate pe tehnologii cloud, dar și în zona de infrastructură IT clasică (routing, switching, servere, virtualizare, securitate, teleprezență sau wireless) a fost listată la Bursa de Valori București, pe piața AeRO, în 2015.

Tânărul acesta te lasă să testezi mașina second-hand zece zile înainte să o cumperi

Piața mașinilor la mâna a doua va avea un boom istoric în 2017, conform specialiștilor. Automobilele second-hand se vor cumpăra în număr record, iar oferta va trebui să fie pe măsură. Mijloacele tradiționale prin care ți-ai achiziționa o astfel de mașină ar fi clasicul Autovit sau excursia în Germania. Sau poate vrei să folosești OWT Garage, cel mai nou jucător de pe piață.

Zitec primește investiție de 1,7 milioane de euro de la eMAG

Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicații online, a atras o investiție de peste 1,7 milioane de euro din partea eMAG. Odată cu această investiție, Zitec are în plan o extindere accelerată pe piață, prin creșterea echipei, deschiderea de birouri în provincie, formarea unui departament specializat în fonduri europene și granturi, precum și activități susținute de creștere a portofoliului de clienți în Europa de Vest și SUA.

Urby ajunge în 40 de orașe europene și trece oceanul până în Argentina

Astăzi, Urby – o aplicație care are ca target principal persoanele care locuiesc pe o perioadă ceva mai lungă într-un oraș, cărora le oferă conținut adaptat, în funcție de interesele pe care le au – a ajuns în 40 de orașe europene, majoritatea din România și Olanda. Iar din luna ianuarie, developerii Urby au introdus pe lista de orașe și Buenos Aires și Cordoba (Argentina).

Recuperatorii moderni: primești despăgubiri dacă avionul a avut întârziere. Claim Compass a intrat în România

Claim Compass este un startup din Bulgaria care s-a lansat și pe piața din România la finalul anului trecut. Cu ajutorul serviciilor sale, dacă zborul tău a avut întârzieri sau a fost anulat, poți obține despăgubiri de la companiile aeriene. Noi am vorbit cu Silvia David, country manager al Claim Compass în România.

Proiectorul inteligent construit la Timișoara a fost transformat total. Cum arată astăzi Lighty

Acum mai bine de un an scriam despre Lighty, un proiector robotic care să fie conectat la o tabletă și care să ofere entertainment portabil în casă. Între timp, startup-ul fondat de un timișorean și-a schimbat abordarea, iar produsul arată impresionant. De fapt, a fost vorba de o pivotare spre un produs mult mai bun.

DIY News – cum să transmiți videoclipuri și știri de la proteste. Aplicația e creată în Republica Moldova

O echipă de jurnaliști și programatori din Republica Moldova a creat o aplicație de Android și iOS pe care o poate folosi oricine pentru a transmite video-uri scurte cu funcție de știre, pe care pot adăuga și informații. În zilele acestea, e o aplicație care poate fi utilă, iar informațiile, după ce sunt verificate, pot fi distribuite în presă.

Joint venture românesc pentru piața globală de 3D printing – Symme3D se unește cu LTHD Corporation din Timișoara

Compania timișoreană Symme3D, specializată în construirea de imprimante 3D multifuncționale, a realizat un joint venture cu o LTHD Corporation, o companie din Timișoara cu 25 de ani vechime pe piața de imprimări 2D pentru industrii medicale, automotive, aerospace și apărare. E o oportunitate mare pentru startup-ul românesc, care se extinde astfel pe noi piețe.

Omul care scormonește internetul

Adrian Balcan e un programator pasionat de minerit. Altfel de minerit decât cel pe care ți-l imaginezi. E vorba de a găsi informații pe internet în cele mai ascunse locuri și a le folosi în scopuri de vânzări și marketing. A lansat anul trecut FeedCheck, produsul care ajută orice brand să știe ce părere au oamenii. Are clienți mari, iar noi am vorbit cu el despre planurile pentru 2017.

Omul care va face din Facebook o platformă de realitate virtuală. Obsesia lui Elon Musk pentru tuneluri [Știrile zilei – 26 ianuarie]

Facebook face o achiziție de marcă. Hugo Barra, fost director la chinezii de la Xiaomi, preia departamentul de realitate virtuală a firmei pentru a o dezvolta în direcția asta. În plus, Facebook pregătește reclamele din Messenger, așa că fiți pe fază. La știrile zilei mai aflăm că Google a dat drumul platformei DayDream VR către programatori, iar Elon Musk e un an al tunelurilor. Și noi suntem fani metrou.

Startup Wise Guys, cel mai mare accelerator B2B din Europa, a ales un startup din România pentru faza finală a concursului său

Luni seară, la Tech Hub București, a avut loc o selecție locală de startup-uri în cadrul programului de accelerare B2B Startup Wise Guys, cel mai mare de acest fel din Europa. Concursul s-a desfășurat sub formă de ”elevator pitching”, fiecare concurent având 90 de secunde la dispoziie pentru a-și face ideile auzite. Totul s-a petrecut în fața lui Peter Marculans, Head of Startup Recruitment, în cadrul acceleratotului mai sus menționat.

Un startup românesc lansează în Asia primul său produs financiar pentru cei care nu vor să lucreze cu băncile

Under Development Office, un startup din România creat în 2011 și specializat pe dezvoltarea de software pentru smartphone-uri și tablete, dar și pe tehnologiile emergente, a lansat în mai multe țări din Asia VEROS, o platformă de schimb pentru criptovalută (monedă de tip Bitcoin), scrie 150sec.com.

Cumpărături de pe mobil – mai mult de jumătate din oameni folosesc telefonul ca să acceseze eMAG

Traficul total al eMAG a crescut anul trecut cu 63% comparativ cu 2015 și a ajuns la 270 de milioane de vizite, anunță reprezentanții retailerului. Potrivit acestora, în lunile septembrie și decembrie, segmentul mobile a adus peste 60% dintre vizitele clienților, dublu față de estimările inițiale ale companiei.

Marketing zeiss. Cum au succes în afaceri doi români în Elveția

Minthical este o firmă de marketing, comunicare și brand management din Elveția, condusă de doi români stabiliți la Lausanne încă din perioada facultății. Am citit de multe ori despre succesul românilor peste hotare în destinații mai tradiționale. Elveția nu este una dintre ele. Acolo exigențele sunt mai mari, totul trebuie să fie mai ”zeiss”, mai precis.

Au un startup în Silicon Valey și vin în România ca să te ajute să îți scalezi afacerea. Cum să faci parte din Transylvanian Startup Legion

Dacă ești antreprenor și simți nevoia să îți validezi produsul sau doar să canalizezi energia într-o direcție nouă, aplică în cadrul programului Transylvanian Startup Legion. Înscrierile în cadrul programului de mentorat sunt deschise până pe 29 ianuarie, iar echipele selectate învață cum își pot îmbunătăți produsul sau chiar cum să lanseze un startup.