Marketing zeiss. Cum au succes în afaceri doi români în Elveția

Minthical este o firmă de marketing, comunicare și brand management din Elveția, condusă de doi români stabiliți la Lausanne încă din perioada facultății. Am citit de multe ori despre succesul românilor peste hotare în destinații mai tradiționale. Elveția nu este una dintre ele. Acolo exigențele sunt mai mari, totul trebuie să fie mai ”zeiss”, mai precis.

Au un startup în Silicon Valey și vin în România ca să te ajute să îți scalezi afacerea. Cum să faci parte din Transylvanian Startup Legion

Dacă ești antreprenor și simți nevoia să îți validezi produsul sau doar să canalizezi energia într-o direcție nouă, aplică în cadrul programului Transylvanian Startup Legion. Înscrierile în cadrul programului de mentorat sunt deschise până pe 29 ianuarie, iar echipele selectate învață cum își pot îmbunătăți produsul sau chiar cum să lanseze un startup.

Cum să faci social media mai bine? SocialBee e produsul românesc cu zeci de clienți și care te ajută să strângi oameni

SocialBee e produsul lui Ovidiu Negrean și Vlad Hosu, care ajută companiile să profite mai bine de rețelele sociale, să strângă mai mulți urmăritori, să-și dezvolte comunitatea și să publice conținut interesant. E rezultatul unui eșec despre care am scris ieri, nugget, iar astăzi au deja clienți plătitori.

Învață cum să îți dezvolți startup-ul: înscrierile pentru academia Upgrader sunt deschise

Antreprenorii aflați în primii ani de activitate și care doresc să își dezvolte startup-urile, pot aplica până pe data de 24 februarie la Upgrader Academy. Ajunsă la ediția cu numărul trei, academia este un program de o lună, timp în care participanții lucrează la scalarea business-urilor lor alături de o echipă de antreprenori cunoscuți în mediul local de afaceri.

Cum dispare o aplicație cu 30.000 de instalări – povestea succesului și declinului nugget

Ovidiu Negrean și Vlad Hosu au fondat nugget în 2015 cu ideea de a deveni un fel de Tinder pentru citate din cărți interesante pentru antreprenori și nu numai. După o lansare de succes pe Product Hunt și un început încurajator, lucrurile nu au mai fost așa cum le doreau ei. Astăzi, au decis să închidă compania și să se concentreze pe alt produs. Noi am aflat ce a stat în spatele unui aparent eșec.

Când contabilitatea tradițională se întâlnește cu cea digitală

După o scurtă perioadă de pauză am revenit cu seria Smart Business, în care povestim despre afacerile tradiționale care au optat pentru digitalizarea proceselor contabile. Din ce în ce mai multe firme aleg mobilitatea și tehnologia pentru a-și ușura pe cât posibil activitatea zilnică. Astăzi discutăm despre A.M.S Accounting. Am stat de vorbă cu Maria […]

PixTeller – cum creezi imagini pentru Facebook ca un profesionist, fără să știi design. Unealta e construită de o echipă din Iași

PixTeller a ajuns de la Iași în TechCrunch, stârnind interesul jurnaliștilor străini. Startup-ul a creat o unealtă prin care poți să faci conținut pentru rețelele sociale foarte rapid, ca să strângi mai mulți fani. Am vorbit cu ei pentru a le afla povestea.

Anul trecut porneau în Alba Iulia, astăzi au ajuns în Manhattan. Povestea Fast Order la un an după lansare

Fast Order, aplicația prin care comanzi mai repede la restaurant despre care scriam anul trecut pe vremea asta aici, a ajuns la New York. Și nu oriunde, ci în cel mai faimos restaurant cu specific italienesc din Manhattan, Fresco by Scotto. Startup-ul fondat la Alba-Iulia și crescut la Cluj în cadrul Pitech+Plus a ajuns peste ocean cu ajutorul lui Nick Brebenel, fost tenisman român, care i-a antrenat de-a lungul timpului pe Andrei Pavel, Max Mîrnîi sau Florin Mergea.

Vector Watch și Fitbit – eșec sau succes? Nivelul la care s-a făcut tranzacția (surse)

Vector Watch a fost cumpărat de către Fitbit, cel mai mare producător de dispozitive purtabile din lume, cu un focus pe fitness și sănătate. Cu o istorie de doi ani pe piață, Vector Watch a atras prin conceptul bateriei cu autonomie de 30 de zile. Rămâne întrebarea de pe buzele tuturor – care a fost suma tranzacției.

Butonul care te face anonim pe internet. Cum să nu fii victima hoților de date – Cyber Alter Ego

Cum ar fi să ai un buton care să te protejeze pe internet de toți cei care vor să-ți vândă reclame și, în caz că un site e spart, adresa ta de mail cu parolă cu tot să nu ajungă în mâna hackerilor de prin China, Rusia sau România? Ei bine, doi români, un publicitar și un dezvoltator, au creat un buton care rezolvă această problemă. Cyber Alter Ego e un produs pe atât de simplu, cât este de util.

Vector Watch se vinde către Fitbit. Care ar fi fost viitorul Vector pe o piață în stagnare?

Vector Watch a anunțat azi vânzarea către gigantul Fitbit, cel mai mare jucător de pe piața dispozitivelor purtabile, în contextul în care piața de profil înregistra în al treilea trimestru al anului trecut o creștere de 3,1%, comparativ cu perioada similară din 2015, fiind vândute 23 de milioane de device-uri.

Fitbit cumpără Vector Watch. Istoria companiei americane și achizițiile făcute de-a lungul timpului

Fitbit a cumpărat astăzi Vector Watch. Mai exact proprietatea intelectuală (software) și echipa. Practic, Vector Watch dispare. Este a patra achiziție a Fitbit, liderul pieței de wearables, după ce de curând cumpăraseră Pebble, un alt producător de ceasuri inteligente, care a avut un succes fulminant pe Kickstarter.

Vector Watch, vândut către Fitbit

Vector Watch, producătorul anglo-român de ceasuri inteligente, a fost preluat de către Fitbit, potrivit anunțului de pe site-ul oficial al producătorului.

Ce înseamnă burn rate?

Ce este burn rate? E o întrebare pe buzele multor fondatori de startup-uri, dar la care de multe ori nu am primit răspuns. Daniel Nicolescu, fondator al SymphoPay, a explicat într-un video din seria #StartupDictionary.

Nvidia integrează supercomputerul Xavier în mașinile autonome ale Audi

Parteneriatul dintre producătorul de cipuri Nvidia și constructorul de mașini Audi, divizia de automobile de lux a grupului Volkswagen, are deja o tradiție de șapte ani de prezență pe scena Consumer Electronics Show (CES). Însă anunțul făcut la ediția din acest an a CES creează premizele pentru o nouă putere în industria autoturismelor autonome. Jen-Hsun Huang, […]

Ce înseamnă equity?

Ce înseamnă equity? Poate ai auzit de acest termen englezit dacă ai intrat în lumea startup-urilor și investitorii vor așa ceva. Dar dacă nu ai studii de economie, ar fi mai simplu să afli de la Cosmin Ochișor, investment manager la Hubraum în România.

Jucători într-o industrie de miliarde de dolari: ieșenii care creează un tool online ca să construiești jocuri rapid

Trei ieșeni lucrează la un produs util celor care vor să dezvolte jocuri. Marionette Studio e un editor de animații pentru jocuri prin care poți să-ți faci personajele să se miște. Momentan, micuțul startup din Iași are 2.500 de utilizatori și vrea să se extindă în acest an.

Startup-uri de zeci de miliarde de dolari [Știrile Zilei – 3 ianuarie]

Bine ați revenit cu noi și în 2017. Începem, tradițional, cu știrile zilei. Am făcut o compilație din ce am găsit mai interesant, de la hype-uri din Silicon Valley, la o nouă categorie de startup-uri, numite decacorni, până la câteva liste de lucruri pe care să le faci în social media sau ca să fii mai productiv.