Ei nu au visat

Există vreo legătură între fotbal și un startup? Sportul acesta, care naște atât de multe pasiuni, pare, de cele mai multe ori, doar o fabrică de făcut bani. Dar, uneori, ne amintim că la mijloc e multă muncă, pasiune și noroc. Un moment de serendipitate care duce la succes. Din acest motiv, fotbalul e uneori ca un startup. Și nu a existat un startup mai frumos decât Leicester City – campioana Angliei anul trecut. Au venit de nicăieri, au luat titlul, iar anul acesta se chinuie. Sunt pe locul 17 în Anglia, la limită să fie eliminați și din Liga Campionilor. Antrenorul Claudio Ranieri a fost demis aseară.

8 întrebări despre programul România Start-Up Nation – heirupism sau revoluție?

Guvernul Grindeanu a aprobat pe 27 ianuarie ordonanța de urgență privind programul Start-Up Nation, prin care se vor acorda ajutoare în valoare maximă de 44.000 de euro unui număr de 10.000 de afaceri noi. Programul sună interesant, dar am și multe dileme privind această măsură, dincolo de entuziasmul inițial. Le voi înșira aici. Nu critic programul înainte de a se întâmpla, dar îmi rezerv dreptul de a fi… rezervat.

start-up.ro la Innovation Labs: vrem să creăm un produs, căutăm voluntari

Innovation Labs este un preaccelerator pentru tineri și studenți care au idei de business, vor să le dezvolte, dar au nevoie de mentorat. E organizat de câțiva ani și ne-a plăcut mereu, pentru că-i face pe tineri să lucreze la produse, să se provoace să scoată ce-i mai bun din ideile lor. Anul acesta nu mai vrem doar să scriem despre asta. Vrem să #partikipăm. Și căutăm colegi tehnici care să ni se alăture voluntar.

Mesaj către guvernanți: “Știm deja că este mai greu aici, dar mulți dintre noi nu vor să vină doar de Crăciun acasă, nu vor să își facă prieteni noi în Canada”

Protestele din toată țara care cer abrogarea ordonanței de urgență care modifică o parte din Codul Penal au continuat și aseară. 200.000 de oameni au ieșit în România. Noi ne-am asumat poziția că vrem retragerea ordonanței și reinstituirea statului de drept.

Retrageți ordonanța! Mesajul nostru și al mediului de afaceri față de deciziile recente ale Guvernului

Trăim o perioadă complicată. Plină de furie, emoție și senzații de frică. Ordonanța de Urgență aprobată de guvernul Grindeanu ne pune într-o situație complicată. Partenerii străini ne avertizează, antreprenorii sunt îngrijorați. Ce facem? Am decis să luăm atitudine. Una pașnică și asumată.

Noaptea cea mai lungă

A fost noaptea cea mai lungă din scurta mea viață de 27 de ani. Niciodată de când sunt viu în gândire și în minte nu am simțit chemarea atât de puternică de a ieși în stradă. În puține zile am simțit nevoia de a-mi da jos haina de jurnalist și de a o îmbrăca pe cea de cetățean indignat.

Cinci trenduri de marketing în 2017 pentru România

Știi cum se întâmplă de obicei ca autoritățile să fie luate pe nepregătite atunci când vine iarna? Pentru a nu păți și noi la fel, am creat un infografic destinat marketerilor și antreprenorilor legat de cele mai importante trenduri în marketing de care trebuie să ținem cont în 2017.

Și eu aș fi votat PSD

Și eu aș fi votat PSD. Dacă nu eram cel care sunt astăzi, dacă îmi alegeam altfel like-urile și sursele de informare, și eu aș fi votat PSD. Cu două mâini, cu credința că tehnocrații au fost un dezastru pentru țară, cu dorința ca Cioloș să se întoarcă la Bruxelles și cu speranța la o pensie mai mare. Mi-am făcut un cont separat de Facebook pe care am dat like la toate lucrurile care-mi sunt opuse ideologic și am descoperit lumea de dincolo.

Amazon Go, un pas spre hipertehnologizare și spre transformarea interacțiunii umane în produs

Amazon a lansat supermarketul fără vânzători. Intri, scanezi ecranul telefonului, iei totul de pe raft și pleci. Vei plăti ca la Uber – direct din contul asociat telefonului. Primul magazin va fi lansat în Seattle și urmează alte 2000 de magazine. E încă o dovadă în plus că viitorul va fi fără vânzători, șoferi și oameni care fac lucruri simple. Ce ne rămâne de făcut?

Am fost la How to Web 2016 în căutarea visului românesc. Ce am învățat

Am fost la How to Web 2016. O experiență destul de plăcută presărată pe alocuri cu tente futuriste și de efect, despre lucruri pe care le vom vedea, poate nu chiar în viitorul apropiat, însă cândva. Despre asta a scris și colegul Andriescu, aici. Însă noi vom vorbi de alte treburi. Am fost la trei paneluri care m-au învățat fiecare câte ceva despre tehnologie și startupeală.

Lista lui Soros din România. Cum a manipulat un site folosindu-se de lipsa ta de cunoștințe despre internet

Ce rimează cu Cioloș? Soros. Mi se pare că atunci când vrei să acuzi pe cineva și nu mai ai argumente, poți să găsești oricând argumentul Soros. Pentru că ne apropiem de alegerile parlamentare, manipulările au început. Și dacă data trecută m-am folosit pe mine drept cobai, ca să arăt cum funcționează treburile, ieri am văzut cum funcționează sistemul pe un caz real.

Mic tratat de automanipulare

Sunt unul dintre așa-zișii tineri frumoși și liberi de care râd liderii politici ai timpurilor actuale și trecute. Am fost în piață, am urmărit protestele, sunt și hipster. Mă încadrez în toate categoriile de care se poate râde la Antena 3 sau România TV. Și pentru că am observat că manipularea e atât de ușor de făcut, am zis să o explic folosindu-mă pe mine drept cobai. Urmăriți-mă cu atenție.

Pokémon GO merită o altfel de laudă

În ultimele săptămâni pare că nimeni nu a ratat ocazia să facă publică cel puțin o opinie despre Pokemon GO, de la artiști și antreprenori, până la reprezentanți religioși. Ca să parafrazez o replică de pe Internet, ”cum știi ce părere are cineva despre Pokémon GO? Nu-ți face griji, îți va spune în primele 5 minute”.

Suntem pregătiți pentru cei care vor aprinde lumina la Guvern în ianuarie?

Nu ne-am votat actualul Guvern. A fost nevoie de o tragedie, cea de la clubul Colectiv, pentru a da la o parte o perioadă partidele politice și a experimenta cu ceva nou după 26 de ani. Pe 17 noiembrie 2015 guvernul lui Dacian Cioloș a fost instalat și, de atunci, ne-am obișnuit cu o politică un pic diferită față de cea prăfuită, a partidelor mari.

Cântecul de buzz

Așa începea melodia. Bine, mă, știu, scriai în oracol, la pagina 7, că asculți rock. După care deschideam Yahoo! Messenger. Învățasem deja șpilul, să-mi apară în listă doar oamenii online. Așa că șiragul de perle se desfășura doar pe orizontală, nu și pe verticală. În dreptul tău. Ascultai muzică-n Winamp și-aveai grijă s-o-mparți cu noi. Bine, nu s-o împarți. O ascultai singur, în căști sau în boxe. Noi vedeam doar titlul. “Orice în afară de manele”, ă?

Claudiu has signed out

După cum probabil ai aflat deja, Yahoo Messenger urmează să-și dea ultima suflare în august. Despre asta a scris și colegul meu, Vlad Andriescu, aici. Acum urmează să-mi împărtășesc și eu experiențele cu micul program de chat, care a fost atât de mare pentru vremea lui.