Cinci trenduri de marketing în 2017 pentru România

Știi cum se întâmplă de obicei ca autoritățile să fie luate pe nepregătite atunci când vine iarna? Pentru a nu păți și noi la fel, am creat un infografic destinat marketerilor și antreprenorilor legat de cele mai importante trenduri în marketing de care trebuie să ținem cont în 2017.

Și eu aș fi votat PSD

Și eu aș fi votat PSD. Dacă nu eram cel care sunt astăzi, dacă îmi alegeam altfel like-urile și sursele de informare, și eu aș fi votat PSD. Cu două mâini, cu credința că tehnocrații au fost un dezastru pentru țară, cu dorința ca Cioloș să se întoarcă la Bruxelles și cu speranța la o pensie mai mare. Mi-am făcut un cont separat de Facebook pe care am dat like la toate lucrurile care-mi sunt opuse ideologic și am descoperit lumea de dincolo.

Amazon Go, un pas spre hipertehnologizare și spre transformarea interacțiunii umane în produs

Amazon a lansat supermarketul fără vânzători. Intri, scanezi ecranul telefonului, iei totul de pe raft și pleci. Vei plăti ca la Uber – direct din contul asociat telefonului. Primul magazin va fi lansat în Seattle și urmează alte 2000 de magazine. E încă o dovadă în plus că viitorul va fi fără vânzători, șoferi și oameni care fac lucruri simple. Ce ne rămâne de făcut?

Am fost la How to Web 2016 în căutarea visului românesc. Ce am învățat

Am fost la How to Web 2016. O experiență destul de plăcută presărată pe alocuri cu tente futuriste și de efect, despre lucruri pe care le vom vedea, poate nu chiar în viitorul apropiat, însă cândva. Despre asta a scris și colegul Andriescu, aici. Însă noi vom vorbi de alte treburi. Am fost la trei paneluri care m-au învățat fiecare câte ceva despre tehnologie și startupeală.

Lista lui Soros din România. Cum a manipulat un site folosindu-se de lipsa ta de cunoștințe despre internet

Ce rimează cu Cioloș? Soros. Mi se pare că atunci când vrei să acuzi pe cineva și nu mai ai argumente, poți să găsești oricând argumentul Soros. Pentru că ne apropiem de alegerile parlamentare, manipulările au început. Și dacă data trecută m-am folosit pe mine drept cobai, ca să arăt cum funcționează treburile, ieri am văzut cum funcționează sistemul pe un caz real.

Mic tratat de automanipulare

Sunt unul dintre așa-zișii tineri frumoși și liberi de care râd liderii politici ai timpurilor actuale și trecute. Am fost în piață, am urmărit protestele, sunt și hipster. Mă încadrez în toate categoriile de care se poate râde la Antena 3 sau România TV. Și pentru că am observat că manipularea e atât de ușor de făcut, am zis să o explic folosindu-mă pe mine drept cobai. Urmăriți-mă cu atenție.

Pokémon GO merită o altfel de laudă

În ultimele săptămâni pare că nimeni nu a ratat ocazia să facă publică cel puțin o opinie despre Pokemon GO, de la artiști și antreprenori, până la reprezentanți religioși. Ca să parafrazez o replică de pe Internet, ”cum știi ce părere are cineva despre Pokémon GO? Nu-ți face griji, îți va spune în primele 5 minute”.

Suntem pregătiți pentru cei care vor aprinde lumina la Guvern în ianuarie?

Nu ne-am votat actualul Guvern. A fost nevoie de o tragedie, cea de la clubul Colectiv, pentru a da la o parte o perioadă partidele politice și a experimenta cu ceva nou după 26 de ani. Pe 17 noiembrie 2015 guvernul lui Dacian Cioloș a fost instalat și, de atunci, ne-am obișnuit cu o politică un pic diferită față de cea prăfuită, a partidelor mari.

Cântecul de buzz

Așa începea melodia. Bine, mă, știu, scriai în oracol, la pagina 7, că asculți rock. După care deschideam Yahoo! Messenger. Învățasem deja șpilul, să-mi apară în listă doar oamenii online. Așa că șiragul de perle se desfășura doar pe orizontală, nu și pe verticală. În dreptul tău. Ascultai muzică-n Winamp și-aveai grijă s-o-mparți cu noi. Bine, nu s-o împarți. O ascultai singur, în căști sau în boxe. Noi vedeam doar titlul. “Orice în afară de manele”, ă?

Claudiu has signed out

După cum probabil ai aflat deja, Yahoo Messenger urmează să-și dea ultima suflare în august. Despre asta a scris și colegul meu, Vlad Andriescu, aici. Acum urmează să-mi împărtășesc și eu experiențele cu micul program de chat, care a fost atât de mare pentru vremea lui.

Studiu de caz: Cum să construiești un business de 4.000.000.000 $ fără o echipă de vânzări

La SMARTERS avem un principiu la care ținem foarte mult: cea mai bună strategie de marketing e un produs grozav. Deși suntem o agenție de marketing, mereu încurajăm clienții să investească mai mult în produs decât în imagine. Pentru că, niciodată un marketing bun nu poate rezolva problemele unui produs slab, cel mult îl poate ajuta pe termen scurt.

Startapeala în .ro – “Ai nervii suficienți de tari? Intri, încerci, apoi tragi să ieși”

Prin feed-ul de Facebook de astăzi am văzut un mesaj de la Ariel în care anunța închiderea Tribul. Ok, Tribul este o idee de afacere care în orice oraș mare funcționează fără nici un fel de probleme, însă în .ro, se închide. După munca enormă depusă de Ariel și echipa, au rămas totuși la stadiul de startup.

De ce deschidem secțiunea #Offline?

… pentru că noi credem că un startup nu există doar în ecosistemul IT sau tehnologic, ci chiar și în oraș, printre cafenelele și micile afaceri deschise de tineri. Și chiar dacă nu vrei să te extinzi global, inițiativa ta contează pentru noi.

Cinci motive pentru care vânzarea imobiliare.ro are sens. Indiferent de suma tranzacției

Știrea zilei e că imobiliare.ro a fost într-un final vândut către Ringier, grupul media elvețian care deține mai multe publicații în România. Suma tranzacției care se vehiculează de 21 de milioane de euro în primă fază și 10 milioane de euro în funcție de performanțe. Suma a stârnit rumoare, mulți întrebându-se de ce ar plăti Ringier atât pe un site din România. Fondatorul imobiliare.ro a negat că suma ar fi reală. Indiferent dacă e 21 de milioane de euro sau mai puțin, iată cinci argumente pentru această mișcare din partea Ringier.

Cel mai important anunț al Apple a fost cel pe care toată lumea l-a ignorat

Luni, Apple a lansat un nou iPhone, modelul SE și un nou iPad, modelul Pro de 9,7 inci. Dar uneori cele mai importante anunțuri nu sunt cele despre care scrie toată lumea. La începutul prezentării, reprezentanții Apple au vorbit despre Research Kit și Care Kit, produsele destinate medicinei pe care le dezvoltă. Și despre asta e vorba în tehnologie.

De ce produsele IT eșuează și trei pași ca să evităm asta (plus o rețetă care funcționează)

Outsourcing-ul a fost și este într-o mare măsură sursa principală de profit pentru industria de IT din România. Și pe bună dreptate lucrurile au stat astfel, pentru că avantajul competitiv a fost furnizat de generațiile de oameni tehnici bine pregătiți de instituțiile noastre de învățământ superior.

One of the funding crowd – experiență de finanțator pe internet

Pe Nik Peachey îl știam de când coordona moderatorii on-line pentru conferințele Asociației Internaționale a Profesorilor de Limba Engleză – eu fusesem unul din ei și rămăseserăm în contact pe Facebook și LinkedIn. Un pasionat de tehnologie și de tot ce poate aduce ea în învățare, de cum, adusă în orele de engleză, între profesor și elev, schimba motivație și interacțiuni și pregătea pe elev pentru lumea din jurul lui. Discuta cu profesori și participa la evenimente pe toate continentele, citea, încerca activități, aduna resurse și feedback. Povestea despre asta pe toate mediile. Publicase o carte cu materiale care integrau tehnologia în predarea limbii engleze.

Mobile World Congress 2016 – Pogorârea sfântului Mark înseamnă conținut, nu telefoane

La Mobile World Congress 2016, Samsung a adus două terminale premium, cu ce are mai bun în momentul de față. Dar la finalul serii, nu a mai fost vorba despre telefoane. Pe scena evenimentului a apărut Mark Zuckerberg, camerele au fost 460 de grade, iar conținutul și viitorul a luat locul unor dispozitive seci, cu specificații tehnice.