Imagini cu LG G6, noul flagship al companiei sud-coreene

Noul flagship al celor de la LG, G6, urmează să fie lansat la MWC 2017, eveniment care va debuta sâmbăta aceasta la Barcelona. După rateul uriaș dat cu modelul anterior, G5, firma sud-coreană are teren de recuperat în fața rivalilor săi. Astfel că va fi foarte interesant de văzut ce ni se pregătește în acest an.

Read More

Cum să îți duci startup-ul de la Podul Izvor la podul Golden Gate

Concursul ”Send your favorite startup to Silicon Valley” (trimite startup-ul preferat în Silicon Valley) se desfășoară pe Instagram în perioada 20 februarie – 20 aprilie. Oricine poate nominaliza startup-ul preferat prin simpla mențiune a numelui acestuia în fotografiile pe care le postează pe această platformă.

Read More

De ce ideea ta genială nu-i interesează pe antreprenorii de succes și ce poți învăța de la Oprah [Știrile zilei – 21 februarie]

Am aflat din știrile acestei dimineți care ar fi costul real al realizării unei aplicații mobile pentru Android sau iOS, niște lecții de business pe care le putem învăța de la Oprah și cum putem crea reclame pe Instagram pentru un plus de eficiență. Tot la știrile zilei citim despre 20 de lucruri pe care antreprenorii de succes nu le spun niciodată și de ce antreprenorilor de succes nu le pasă despre idea pe care tu o consideri ca fiind genială.

Read More

Bittnet, cifră de afaceri de peste 13 mil. lei în 2016 din servicii și cursuri IT. Prima emisiune de obligațiuni le-a adus românilor un milion de euro

Bittnet, o companie românească din sectorul IT, a înregistrat anul trecut o creștere cu 36% a cifrei de afaceri față de 2015, până la nivelul de 13,6 milioane de lei (circa 3 milioane de euro). Compania, care oferă cursuri IT oficiale, servicii de implementare de soluții IT bazate pe tehnologii cloud, dar și în zona de infrastructură IT clasică (routing, switching, servere, virtualizare, securitate, teleprezență sau wireless) a fost listată la Bursa de Valori București, pe piața AeRO, în 2015.

Read More

Finanțări de până la 7 ani pentru startup-urile cu afaceri anuale de până într-un milion de lei

Prin BT Mic sunt acordate finanțări antreprenorilor care au o cifră de afaceri anuală de până la 1 milion de lei (aproximativ 221.000 euro), indiferent de domeniul de activitate şi de forma de organizare – societăți comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi/asociații familiale, întreprinderi individuale, liber profesionişti, persoane care desfăşoară activități economice.

Read More

StartUp Right: află detalii despre managementul schimbării. Înscrierile sunt deschise

Știi ce ar trebui să schimbi pentru ca afacerea ta să meargă mai bine? Joi, 23 februarie, începând cu ora 18, Ingenius Hub invită antreprenorii la o discuție despre managementul schimbării. Evenimentul se adresează fondatorilor de startup sau tinerilor care aspiră la statutul de antreprenor, freelancerilor, persoanelor care au o idee de afacere și au nevoie de un imbold pentru a o transforma în realitate.

Read More

De ce dau greș unele startup-uri (în timp ce altele sunt foarte bune)? Cele mai inovatoare companii din 2017 [Știrile Zilei – 20 februarie]

Începem săptămâna cu știri despre cele mai inovatoare companii ale acestui an. La știrile zilei am aflat de ce sunt startup-uri care dau greș în timp ce altele sunt foarte bune și cum să ne revenim după ce o dăm în bară, niște trucuri de growth hacking, și cum arată azi piața autovehiculelor autonome. Tot din știrile zilei aflăm că Bill Gates și-ar dori o taxă pe roboți, noi informații despre cum ar putea arăta următoarea generație de iPhone și că Apple a achiziționat de curând un startup din Israel specializat în produsele de recunoaștere facială.

Read More

Cum își încep antreprenorii dimineața

Rutina de dimineață a marilor antreprenorilor e una care le influențează toată ziua. Unii se trezesc cu noaptea în cap și aleargă, alții muncesc de la ore foarte matinale, iar alții meditează. Dimineața influențează business-ul atunci când ești antreprenor, iar noi am găsit un infografic care cumulează experiențele câtorva antreprenori cunoscuți din toată lumea.

Read More

Trei lecții de viață și afaceri de la fondatorul Snapchat, Evan Spiegel

Evan Spiegel, fondatorul de 26 de ani al Snapchat (acum Snap) a reușit să construiască una dintre cele mai populare aplicații de pe piață și e cunoscut pentru că a refuzat o ofertă de 3 miliarde de dolari de la Facebook. Filosofia sa se bazează pe câteva lucruri de bază pe care le-a expus studenților de la University of Southern California.

Read More

Cum să alegi CEO-ul potrivit pentru compania ta

Dacă ești un startup care a evoluat și ești în momentul în care ai nevoie de un CEO care să convingă investitorii și publicul că ceea ce faceți e cu adevărat impresionant, atunci trebuie să cauți oameni buni. În afară sau în echipă. De multe ori fondatorii nu rămân CEO, pentru că sunt depășiți de situație.

Read More

De ce să alegi antreprenoriatul și să nu te mulțumești cu un simplu job?

Antreprenorii care au renunțat la joburi pentru a-și fonda o firmă sunt o mână de curajoși. Mulți angajați se tem să își dea demisia sau se gândesc că nu au timp să se dedice proiectului lor. Acest lucru pune o barieră clară în fața unui drum antreprenor. Dar în lumea aceasta modernă, dacă ești destul de pregătit, îți vei găsi un loc de muncă mereu. Așa că am găsit câteva motive pentru care să nu te bazezi pe un job stabil, de la 9 la 17.

Read More

Reguli esențiale pentru a trimite mail-uri de vânzări mai bune

Pentru un startup la început de drum, un mail poate face diferența între a cunoaște un investitor sau un viitor partener și a închide tot timpul ușa. Mailul îl vei folosi și când vei lua legătura cu presa, dar și cu posibilii parteneri. Trebuie să fii foarte atent la asta și să devii un maestru.

Read More

Cine sunt cei opt finaliști ai programului Impact Startup Factory

Acceleratorul de startup-uri Impact Startup Factory, realizat de Impact Hub Bucharest în parteneriat cu Impact Hub Zürich, a ajuns la final. Desfășurat pe parcursul a aproape 6 luni, programul a avut ca principale obiective identificarea și susținerea unor startup-uri românești ale căror produse sau servicii aduc beneficii unei comunități

Read More

8 întrebări despre programul România Start-Up Nation – heirupism sau revoluție?

Guvernul Grindeanu a aprobat pe 27 ianuarie ordonanța de urgență privind programul Start-Up Nation, prin care se vor acorda ajutoare în valoare maximă de 44.000 de euro unui număr de 10.000 de afaceri noi. Programul sună interesant, dar am și multe dileme privind această măsură, dincolo de entuziasmul inițial. Le voi înșira aici. Nu critic programul înainte de a se întâmpla, dar îmi rezerv dreptul de a fi… rezervat.

Read More

Zitec primește investiție de 1,7 milioane de euro de la eMAG

Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicații online, a atras o investiție de peste 1,7 milioane de euro din partea eMAG. Odată cu această investiție, Zitec are în plan o extindere accelerată pe piață, prin creșterea echipei, deschiderea de birouri în provincie, formarea unui departament specializat în fonduri europene și granturi, precum și activități susținute de creștere a portofoliului de clienți în Europa de Vest și SUA.

Read More

Cum să fii mai eficient dacă ești fondator de startup. Trenduri tehnologice de urmărit în 2017 [Știrile zilei – 17 februarie]

Cât de productiv ești la locul de muncă? La știrile zilei publicăm sfaturile a șase fondatori din domeniul tehnologiei pentru a-ți organiza munca mai bine. Avem și trenduri din industria tehnologiei, dar și pentru zona de sharing economy. Ah, dacă vedeți din nou oameni care vânează pokemoni, nu vă speriați. Pokemon Go a primit un update nou, iar serverele au luat-o razna.

Read More

EY Entrepreneur of the Year Romania 2017 și-a anunțat câștigătorii

Concursul anual organizat de EY atât la nivel local, cât și la nivel mondial, și-a anunțat în această seară câștigătorii. Angela Achiței (Social Entrepreneur – Fundația ”Alături de Voi”), Daniel Dines (Emerging Entrepreneur – Ui Path) și Cristian Covaciu (Entrepreneur of the Year – IPEC) sunt cei care au cules laurii, însă doar câștigătorul premiului principal, Entrepreneur of the Year, va avea șansa să meargă la gala organizată în iunie la Monte Carlo, unde va fi desemnat câștigătorul la nivel global.

Read More