Știrile zilei – 24 octombrie – Lucrurile conectate la internet pot duce la colapsul temporar al acestuia

Săptămâna trecută a fost marcată de un atac uriaș asupra internetului, care a dus la căderea mai multor site-uri și servicii mari. Astfel, se redeschide dezbaterea privind dispozitivele conectate la internet, cele din Internet of Things. Experții de securitate spun că acestea sunt o vulnerabilitate uriașă și pot fi folosite pentru atacuri de acest tip, controlate cu ajutorul boților. Acestea sunt știrile zilei.

Read More

Lista lui Soros din România. Cum a manipulat un site folosindu-se de lipsa ta de cunoștințe despre internet

Ce rimează cu Cioloș? Soros. Mi se pare că atunci când vrei să acuzi pe cineva și nu mai ai argumente, poți să găsești oricând argumentul Soros. Pentru că ne apropiem de alegerile parlamentare, manipulările au început. Și dacă data trecută m-am folosit pe mine drept cobai, ca să arăt cum funcționează treburile, ieri am văzut cum funcționează sistemul pe un caz real.

Read More

Săptămâna de antreprenoriat pentru liceeni

iXperiment introduce un nou program în România: iXweek le propune liceenilor să ia parte la o săptămână de antreprenoriat, în cadrul căreia vor avea șansa să se conecteze cu antreprenori de la nivel național, să își exploateze creativitatea într-un mod interactiv și, cel mai important, să se distreze si să lege noi prietenii cu alți antreprenori tineri.

Read More

Gecad Ventures – grupul fondat de Radu Georgescu se transformă

După mai mult de 20 de ani de la lansarea primului proiect antreprenorial, Gecad anunță cea mai recentă etapă a transformării sale: grupul de companii IT s-a metamorfozat în ultimii ani într-un fond de investiții, iar acum devine oficial Gecad Ventures, având atât o identitate nouă, cât și un site de prezentare actualizat.

Read More

Știrile zilei – Cum să-ți omori startup-ul în 18 pași siguri

Cât de mult poate să crească un startup? Slack a fost campionul anului 2015 și a ajuns la 1,25 de milioane de clienți plătitori, dar investitorii sunt îngrijorați pentru că produsul nu reușește să atragă mai mulți clienți și mai rapid. Știrile zilei vorbesc azi și despre noua consolă Nintendo, despre cum să îți ucizi startup-ul și despre posibilitățile deschise de realitatea virtuală.

Read More

Drumul greu de la servicii la startup – Thinkout, produsul care te ajută să nu ajungi în faliment

Cristi Bârlădeanu a fondat ThinkNON la Iași în 2011. A lucrat pentru alții, sperând că într-o zi va apuca să strângă capital cât să lucreze la proiecte proprii. A tot amânat până anul acesta, când a renunțat să mai facă servicii și a lansat, împreună cu echipa sa de șase oameni, ThinkOut – un serviciu de organizare a cheltuielilor și veniturilor, ca să știi când firma ta e în groapă și când va ieși.

Read More

#StartupDictionary – Ce înseamnă scalabilitatea?

Scalabilitatea e un termen de care auzi des atunci când vine vorba de un startup. L-am întrebat pe Mihai Sfrijan, fost șef al studioului King România și fondator al Notic Games despre ce înseamnă să fii scalabil. Acesta e visul oricărui fondator și trebuie să o faci foarte rapid. Urmărește video-ul din seria #StartupDictionary, realizată în parteneriat cu How to Web.

Read More

#Utile – Cablul care te rezolvă de suferința noului iPhone 7

iPhone 7 și iPhone 7 Plus au renunțat la mufa de căști, ceea ce a dus la nemulțumirea unor oameni. Cu toate acestea, există deja soluții de la startup-uri din afară. În loc de un program, azi la #Utile vă recomand o … mufă, care îți readuce iPhone-ul la starea de dinainte.

Read More

200 de startup-uri tech nominalizate la finala națională a competiției Global Startup Awards

Pe data de 7 noiembrie Impact Hub Cluj-Napoca găzduiește finala națională a competiției Global Startup Awards. Programul se bucură de un real succes în România, nu mai puțin de 200 de startup-uri tech fiind nominalizate în cele 12 categorii de premii, printre care se numără și Startup-ul anului, Investitorul anului, Cel mai bun spațiu de co-working sau Cel mai bun program de accelerare/incubare.

Read More

200.000 de euro pentru un complex de Squash în București

Mulți dintre noi neglijăm sportul, în general. Toți din alte considerente: din lipsa timpului, din cauza sedentarismului, sau pur și simplu nu suntem obișnuiți cu o viață activă. Sau poate ne e pur și simplu lene. Ne-am propus să găsim totuși locurile în care poți ieși să faci mișcare, în București, și să vorbim cu afaceriștii din spatele lor, să vedem care sunt provocările pe care trebuie să le depășească pentru ca astfel de business-uri să fie profitabile.

Read More

#StartupDictionary – Ce e și ce nu e un startup?

Te-ai întrebat vreodată ce e și ce nu e un startup? Auzi termenul ăsta de multe ori, chiar și site-ul nostru se cheamă așa. Începem proiectul #StartupDictionary cu o explicație a cuvântului startup, oferită de Bogdan Iordache, fondator al How to Web și Tech Hub București.

Read More