Ce tehnologii trebuie să înveți în IT ca să câștigi mai bine

Dacă ești programator, află că Ruby și Python sunt cele mai bine plătite tehnologii dintre cele studiate în facultăți. Cu toate că au salarii peste medie, jumătate dintre respondenții studiului Brainspotting (companie de recrutare IT) consideră că nu câștigă pe măsura efortului depus.

Cei care știu Ruby sau Python câștigă cu 25% mai mult față de media salarială a programatorilor, pe fondul numărului mic de specialiști din piață. Pe locul al treilea la nivelul tehnologiei este Java, cu o diferență de 12% față de medie, apoi urmează Oracle și C#/.NET.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre specialiștii din IT care lucrează într-o corporație consideră că salariul curent nu este în concordanță cu task-urile zilnice. Practic, ei consideră că muncesc prea mult pentru banii primiți. Din acest motiv, industria IT e una dintre cele mai flexibile în privința schimbării locurilor de muncă – angajații ar pleca pentru creșteri salariale de aproximativ 30%, program flexibil, atmosferă plăcută și suport în obținerea de certificări.

Ce caută angajații din IT într-o companie. 

Brainspotting

 

Comentezi?

Urmărește startup-urile din România de peste patru ani și așteaptă unicorni locali. Redactor-șef al start-up.ro, Vlad tratează ecosistemul antreprenorial din România cu realism și nu crede că avem încă "Steve Jobs de România".