Cu toate că au fost lansate pe la începutul lunii octombrie, Google Pixel și Pixel XL – primele smartphone-uri pe care gigantul american și-a pus în mod vizibil brandul după ce a renunțat la seria Nexus – se pregătesc să fie înlocuite de următoarea generație.

google pixel smartphone pixel xl

Zvonurile au început să circule deja prin presa de peste hotare, Pixel 2 se pare că ar fi chiar ceva mai bun decât actualul model – primul pentru care Google a avut grijă să pună și o cameră pentru fotografii bune (să le oferim benefit of the doubt, totuși: seria Nexus, a fost dedicată mai mult developerilor de Android care aveau nevoie să fie mereu la curent cu actualizările de software ale Google).

Printre lucrurile noi pe care ar urma să le aducă noua generație Pixel – prețul va rămâne destul de piperat, similar cu cel al smartphone-urilor Apple, iPhone 7 fiind concurentul direct - s-ar număra un procesor mai puternic, o cameră și mai bună (probabil ceva mai multe filtre sau moduri de fotografiere), iar smartphone-urile ar fi și rezistente la apă.

Google Pixel și Pixel XL

Google Pixel și Pixel XL au venit în toamna anului trecut cu ecran de 5 inci și respectiv 5,5 inci, fiind fabricate în parteneriat cu taiwanezii de la HTC (Google a propus designul și o parte din specificațiile interne).

Astfel, Google Pixel are o carcasă elegantă, din sticlă și aluminiu, un ecran AMOLED cu diagonala de 5 inci și rezoluție 1920 X 1080 pixeli, procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 821, 4 GB de RAM, baterie de 2.770 miliamperi, cititor de amprente, spațiu de stocare de 32 GB, cameră de 12,3 megapixeli (camera frontală e de 7 megapixeli). Smartphone-ul funcționează cu Android 7.1 și are integrat asistenul virtual Google Assistant. Prețul smartphone-ului pornește la noi de la 3.900 de lei. 

”Fratele” mai mare, Pixel XL, are ecran de 5,5 inci, AMOLED și cu o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli, procesor Qualcomm Snapdragon 821, baterie de 3.490 miliamperi, 4 GB de RAM și spațiu de stocare de la 32 GB, cititor de amprente, cameră de 12,3 megapixeli (cu aceeași cameră frontală de 7 MP) și Android 7.1. În România, varianta de 32 GB are un preț ce pornește de la 5.000 de lei. 

Însă, dacă nu sunteți neapărat fanii seriei de smartphone-uri a Google, avem câteva alte propuneri pentru voi. Specificațiile sunt mai mult sau mai puțin similare, iar prețurile variază în funcție de (cât de cunoscut este) brandul de pe carcasă.

OnePlus 3T

Device-ul are un ecran de 5,5 inci - comparabil și cu cel de pe iPhone 6s Plus -,  buton de start, tactil, care conține și senzorul de amprentă. Telefonul are o camera de 16 megapixeli, procesor Qualcomm Snapdragon 821, 6 GB de RAM, și ecran Full HD. Bateria are 3.400 de miliamperi și are o autonomie de aproximativ 30-35 de ore la o folosire normală. Prețul pornește de undeva de la 2.200 de lei pentru varianta cu 64 GB.

oneplus 3t smartphone

iPhone 7 Plus

Trebuie să o recunoaștem: este un telefon elegant. Display-ul retina Full HD de 5,5 inci are o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, este și 3D touch, iar telefonul este rezistent la apă și praf. Are un procesor Apple A10 Fusion Chip, funcționează pe baza sistemului de operare iOS 10, cameră de 12 megapixeli cu stabilizare optică a imaginii și o cameră FaceTime HD de 7 megapixeli, și difuzoare stereo. La noi, prețul pornește de la 3.750 de lei.

iphone7 plus smartphone

Moto Z

Cu o carcasă din aluminiu și oțel inoxidabil, Moto Z are un ecran de 5,5 inci, 1440 x 2560 pixeli, un procesor Qualcomm Snapdragon 820, și un procesor grafic Adreno 530. Moto Z beneficiază de o cameră foto principală de 13 MP cu stabilizator optic de imagine şi autofocus laser, în timp ce camera frontală de 5 MP include o lentilă cu unghi larg, numai bună pentru pozele de grup. Prețul pornește de la 2.450 de lei.

moto z smartphone