Primul pas către finanțarea unei afaceri aflate la început este atragerea fondurilor. Pentru a atinge acest scop, este nevoie de pitch-uri, prezentări în fața investitorilor pentru a-i convinge de potențialul proiectului și pentru a-i determina să îl finanțeze. O modalitate excelentă pentru a spori calitatea unui pitch este folosirea infograficelor. Imagini simple, curate, care să prezinte în ansamblu ceea ce încercați să realizați.

start-up.ro a realizat o listă a celor mai bune aplicații pentru crearea de infografice. Toate sunt gratuite și user-friendly, realizate special pentru a spori productivitatea și a reduce timpul dedicat realizării unei prezentări ca la carte.

Visme

Visme este una dintre cele mai bune aplicații web destinate creării de conținut vizual. Fie că vorbim de infografice sau de prezentări interactive, aplicația e ideală pentru utilizatorii care nu au experiență în diversele programe de editare foto. Editarea cifrelor din grafic este posibilă cu un sigur click de mouse și dispune de o sumedenie de template-uri care mai de care mai interesante.

 Infogr.am

Când vine vorba de grafice, Infogram este răspunsul. Cu peste 30 de tipuri de ”charts”, aplicația este ideală pentru reprezentarea vizuală a cifrelor afacerii, pentru o înțelegere mai bună a stadiului în care se află proiectul. Puteți importa spreadsheet-ul din Excel direct în aplicație, și chiar integra videoclipuri de pe YouTube, cu ajutorul funcției de embed. Există câteva modele gratuite, iar pentru mai multe funcții, startup-ul leton oferă abonamente lunare.

Easel.ly

Easely este o aplicație ușor de folosit, axată numai pe crearea de infografice. Dispune de o interfață simplă, comodă, pentru a oferi utilizatorului o experiență vizuală de calitate. Pașii sunt extrem de simpli. După accesarea site-ului, puteți alege un template direct din homepage și trece rapid la crearea conținutului dorit. După terminarea proiectului, acesta poate fi descărcat cu ușurință în format JPEG sau PDF.

Piktochart

Piktochart este una din aplicațiile de creare de infografice care arată foarte bine. Aceasta permite crearea mai multor tipuri de reprezentări vizuale, printre care și prezentări sau grafice. Precum și Infogram, Piktochart permite inserarea de conținut video de pe Vimeo sau YouTube. În plus, are un tutorial foarte bine pus la punct care vă va permite să dibuiți numeroasele sale caracteristici într-un timp cât mai scurt.

Venngage

Calitatea principală a lui Venngage este faptul că își updatează conținutul de template-uri aproape zilnic. Aplicația vă permite să vă jucați cu numeroase elemente de design și chiar să încărcați imagini proprii pentru a le putea prelucra. Versiunea gratuită poate părea anevoioasă din cauza watermark-ului, însă varianta premium la 19 dolari pe lună, poate fi o soluție accesibilă extrem de eficientă.