Știi cu cine vei vota? lacontrol.ro îți spune cât de compatibil ești cu programele partidelor din România

Departe de a ajunge să mă identific cu cetățeanul turmentat al lui Caragiale, de câțiva ani mă confrunt cu o reală problemă în preajma alegerilor și ajung, inevitabil, să mă întreb ”Eu cu cine votez?!”.

capture

Bineînțeles, am anumite preferințe (sau mai bine zis, știu sigur cu cine nu voi vota), însă recunosc că nu reușesc să țin pasul cu programele electorale partidelor înscrise în cursă, promisiunile celor care îmi vânează votul provocându-mi mai multă confuzie.

Am găsit, totuși, o soluție pentru dilema mea electorală. Întâmplător, am dat peste site-ul La control , care se descrie ca fiind un centru de cercetare socială independent, apolitic și non-profit. Oamenii din spatele site-ului au făcut imposibilul (cel puțin, așa mi se pare) și au analizat toate programele politice disponibile încă de la începutul campaniei electorale.

Și pentru a ne scuti de o lectură stufoasă, au extras informațiile relevante din aceste programe și au creat un un set de întrebări (30 la număr) pe subiecte de interes pentru cetățenii români în contextul politic actual. .

În plus, pe lângă informațiile extrase, pentru a avea o imagine cât mai completă a pozițiilor asumate de partide la începutul campaniei electorale, au adăugat răspunsurile primite de Inițiativa România la chestionarul pe care l-a trimis către toate partidele care participă la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Așa că, dacă te hotărăști să parcurgi chestionarul, vei putea vedea gradul de compatibilitate cu programul de guvernare cel mai aproape de preferințele tale, dar și proporția în care partidele nu abordează subiectele care te interesează. Acesta poate fi pozitiv (numărul de întrebări unde partidele au răspuns identic cu tine), negativ (răspunsuri complet diferite de ale tale) sau neutru (absența informațiilor în programul politic).

Dacă și voi treceți prin aceeași stare și încă nu v-ați hotărât în ce chenar veți pune ștampila de vot la finalul acestei săptămâni, vă invit să testați La control  și să încercați un răspuns pentru întrebarea ”Eu cu cine votez?!”.

Comentezi?

Jurnalist cu o experiență de 10 ani în presa de business (Forbes România, Ziarul Financiar, Business Standard), călător pasionat, ascultător avid al poveștilor spuse de oameni faini și junior în ale antreprenoriatului. Co-fondator al www.thetrends.ro, Oana scrie despre cele mai noi tendințe din lumea tech, descoperă locuri de vis pentru următoarea vacanță și urmărește îndeaproape antreprenorii locali.