Acceleratorul, denumit Arhitecții Inovării, are o durată de 24 de luni, implementându-se în perioada 31 decembrie 2021 – 30 decembrie 2023.

Acceleratorul de afaceri Arhitecții Inovării, demarat la începutul anului 2022, oferă celor interesați să pornească pe drumul antreprenoriatului atât know-how de business, cât și suport și finanțare nerambursabilă pentru pornirea unei afaceri.

Derulat de fonduri-structurale.ro, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Asociația Nod Makerspace, „Arhitecții Inovării” a deschis pe data de 18 ianuarie 2022, înscrierile pentru participarea la prima etapă importantă a proiectului: cursurile de formare antreprenorială.

Puteți consulta metodologia de selecție care detaliază condițiile și procesul de aplicare la finalul acestui articol.

Peste 340 de studenți sunt așteptați să se înscrie în proiect, iar urmare a selectării vor putea participa în perioada februarie-aprilie 2022 la curs de antreprenoriat gratuit, livrat în format online și certificat național.

Cursul este gândit să asigure familiarizarea tinerilor cu mediul antreprenorial și să îi sprijine atât cu noțiuni teoretice, cât și cu aplicații practice sub îndrumarea formatorilor pentru a înțelege principalele concepte legate de pornirea și derularea unei afaceri, dar și să își așeze ideile într-un plan de afaceri.

După încheierea cursurilor, va fi organizată o competiție de planuri de afaceri prin care 26 de afaceri vor fi selectate, iar studenții care le-au propus vor beneficia de mentorat, consiliere și alte activități suport suplimentare, dar și de finanțare nerambursabilă de până la 60.000 de euro pentru pornirea afacerii.

Accelerator pentru studenți la arhitectură - condiții pentru înscriere

Pot aplica în cadrul proiectului „Arhitecții Inovării” persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • sunt înmatriculate într-o instituție de învățământ superior (cel puțin anul II de studii de licență) la arhitectură sau specialități conexe (ex. arhitectură de interior, design de produs, mobilier și amenajări interioare);
  • doresc să înființeze o afacere în regiunile mai puțin dezvoltate ale României (Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est);
  • au idei de afaceri ce vizează sectoarele economice cu potențial competitiv, cu accent pe industriile cultural-creative și activitățile profesionale (arhitectură, proiectare etc.);
  • nu au mai urmat un curs de „Competențe Antreprenoriale” finanțat din fonduri nerambursabile.

Proiectul Arhitecții Inovării (POCU/829/6/13/142130) este finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman în cadrul liniei de finanțare Innotech Student.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 9.686.360,68 lei, din care 9.582.301,99 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă, iar 104.058,69 lei contribuția proprie eligibilă a beneficiarului și partenerilor.

Metodologie Selectie Grup Tinta - Arhitectii Inovarii (142130)-Ian 2022 by start-up.ro on Scribd