”Căutăm startup-uri care să fie ambasadorii Romaniei. Merităm să fim pe scena mondială. Pentru fondatorii de startup care și-ar dori să participe la acest eveniment, costurile ar fi mult prea ridicate, așa că încercăm să popularizăm toate aceste oportunități", declară Matei Dumitrescu, director al Founder Institute Bucharest, partener în acest proiect.

Potrivit lui Matei, startup-urile românești care vor ajunge la CES 2019 vor beneficia de sprijinul Founder Institute. ”Noi vom fi acolo și sprijinim eforturile Ambasadei SUA de a facilita contacte relevante cu mediu de afaceri american pentru startup-urile românești participante", adaugă Alex Dascălu, managing director în cadrul Founder Institute.

Participarea delegației române este sprijinită de către Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA), care decontează jumătate din costurile de deplasare și cazare, toate costurile legate de publicitate/reclamă (în limita bugetului alocat pentru eveniment). 15 startup-uri românești vor fi alese pentru a participa în cadrul CES 2019, locurile fiind acordate pe principiul ”primul sosit”.

Beneficiile participării la CES 2019

Fondatorii de startup-uri românești care vor ajunge să participe la ediția de anul viitor a târgului CES 2019 vor avea acces la toate sesiunile, vor fi invitați la International Matchmaking Reception. În plus, vor avea întâlniri de business cu furnizori din State, dar și alte beneficii, precum acces la săli private de ședințe.

Consumer Eletronics Show (CES) este unul dintre cele mai mari târguri de profil la nivel mondial. Acesta are loc în fiecare an în Las Vegas, la începutul lunii ianuarie, gadgeturile și tehnologiile prezentate acolo fiind de referință pentru tendințele anului în lumea tech.

Detalii referitoare la participare puteți afla de la: