- 27 Noiembrie 2020
15.000 de euro finanțare pentru două antreprenoare din România din agricultură
După 5 luni de mentorat personalizat și sesiuni de networking, cele 10 participante finaliste au susținut pitch-urile în fața juriului și au expus progresul înregistrat în cadrul programului, precum și intențiile de dezvoltare a business-ului și nevoile identificate.
În urma unui proces de jurizare, care a ținut cont de criterii precum inovația ideii de business, nevoia care este adresata, scalabilitatea și planul de business, impactul socio-economic și exploatarea oportunităților din domeniul agrifood, 2 antreprenoare s-au evidențiat:
- Ibolya Oprea, fondatoarea Reset, și câștigătoare a sumei de 5.000 de euro, propune un program online de slăbit și de reeducare alimentară, prin care vrea să ajute clienții cu planuri nutriționale, ghid de substituiri, indicații de cumpărare și preparare ale alimentelor, educație nutrițională, comunitate și susținere din partea specialiștilor în nutriție, sport și psihologie.
- Cosmina Dinu, fondatoarea Fermei de păsări pășunate, și câștigătoare a sumei de 10.000 de euro, vine cu o idee inovatoare de a produce etic și local carne de pui sănătoasă în condiții de siguranță alimentară. Pășunarea aduce multiple beneficii comunității locale și vizează atât calitatea hranei produse, cât și bunăstarea și sănătatea animalelor, protecția mediului înconjurător, fertilitatea solului, și nu în ultimul rând profitabilitatea micului fermier.
Juriul din cadrul programului a fost format din Oana Craioveanu - Managing Partner Impact Hub Bucharest, Lucia Costea - Managing Partner Secom și Roxana Bitoleanu – Cofondatoare Taraba Virtuală. Evaluarea juriului a reprezentat 40% din nota finală primită de antreprenoare, ceilalți 60% reprezentând progresul înregistrat de acestea de-a lungul celor 5 luni de program.
Antreprenoarele au lucrat împreună cu mentorii lor la câteva direcții importante: dezvoltarea ideii de business, îmbunătățirea operațiunilor business-ului, strategia de monetizare și de marketing, dezvoltarea echipei, creșterea veniturilor și a numărului de clienți precum și dezvoltarea de produse și parteneriate noi.
30% dintre participante au avut primii clienți în timpul programului EWA, iar 60% dintre ele au stabilit parteneriate noi.
Antreprenoriat feminin în agrifoodProgramul EWA s-a încheiat pe 26 noiembrie cu un eveniment online despre oportunitățile în agrifood și leadership feminin, la care au participat Oana Craioveanu – Managing Partner Impact Hub Bucharest, Mădălina Cocan – Cofondator Lăptăria cu caimac și Ștefania Cristescu - Director Marketing și Comunicare, Patria Bank.
„Programul a avut o miză financiară, însă cel mai mare câștig pe care l-am primit, a fost ajutorul mentorului meu, Mircea Vădan, și ajutorul celorlalți mentori din program, cu o experiență consistentă în zona start-up-urilor, cu un know-how impresionant, pe care nu puteam plăti în această perioadă inițială a business-ului. Și pentru asta sunt foarte recunoscătoare. Echipa de organizatori sunt oameni extraordinari și au adus valoare în program prin munca lor și prin materialele educative trimise și încărcate în platforma programului. Organizarea a fost impecabilă și întâlnirile și-au îndeplinit obiectivele propuse. Premiul de 5000 de euro va fi investit în scalarea modelului de business, adică în optimizarea platformei și construirea unei aplicații care să livreze o experiență îmbunătățită comunității de useri. Astăzi misiunea mea este să ajut cât mai mulți oameni în procesul lor de slăbit și să schimb percepția lor asupra alimentației”, a spus Ibolya Oprea de la Reset.
„În primul rând am obținut un produs sănătos și delicios cu care am avut onoarea să hrănim niște familii minunate, al căror feedback extraordinar ne fac să privim cu nerăbdare și entuziasm anul viitor. În al doilea rând, am construit din forțe proprii un centru de sacrificare pe care ulterior l-am autorizat, depășind astfel, principala barieră de intrare pe piață a micului producător, atât din punct de vedere al costurilor cât și al legislației care este neclară. Iar în al treilea rând, am pus bazele unei rețele de distribuții moderne, bazată pe Facebook, care are toate șansele să devină cea mai tare soluție de vânzare pentru micul producător și consumatorii interesați de produse locale, proaspete și sănătoase. Premiul îl vom investi într-o cameră de răcire rapidă care ne va crește capacitatea de procesare și calitatea cărnii. Totodată, vom investi în mai multe echipamente necesare eficientizării și îmbunătățirii proceselor de producție și procesare”, a declarat și Cosmina Dinu de la Ferma de păsări pășunate.