- 3 Ianuarie 2025
4 dispozitive cu adevărat diferite pe care le-am testat în 2024
start-up.ro a devenit Technolust pe YouTube: review-uri, comparații, opinii despre gadgeturi. Nu suntem cel mai mare canal de tehnologie din România, dar creăm o comunitate în jurul celor care primesc răspunsuri la întrebări și se abonează.
Vrei să te abonezi? O poți face din butonul de mai sus. Dincolo de partea de review-uri, avem și videoclipuri cu sfaturi despre tehnologie, dar și o emisiune live săptămânală numită Technolust Live.
De asemenea, ne găsești și aici pe site, poți accesa secțiunea direct la technolust.ro într-un design modificat și dedicat fanilor acestei direcții.
La final de an ne-am uitat în statistici și am ales să vedem care au fost cele mai populare materiale publicate pe YouTube:
Nothing Phone (2) - un telefon cu adevărat diferitCe e un Nothing Phone (2)? E un brand nou pe piața telefoanelor mobile și nu numai. Este creat de Carl Pei, un tip foarte deștept și care a fost creatorul brandului OnePlus. Dar când acela a devenit mult mai integrat în Oppo și și-a pierdut din personalitate, Carl a plecat. A stat un pic și a pornit o nouă companie de gadgeturi - Nothing. E o misiune îngrozitor de grea să deschizi o asemenea companie astăzi.
Ideea de bază a fost simplă și cumva inspirată din OnePlus - telefoane accesibile pentru toată lumea, cu personalitate, care se diferențiază, care să găsească esențialul în jur și care să ofere un raport calitate preț bun. Nothing Phone (2) e a doua iterație a acestora.
Telefonul are un ecran de 6,7 inci cu margini unitare pe toate părțile, dar foarte mici, atât cât să nu atingi accidental display-ul. Rezoluția acestuia este 2412 pe 1080 de pixeli, la o orientare 20 pe 9.
Vorbim de un telefon midrange cu procesor mid-range. E un Snapdragon 8+ Gen 1, adică flagship-ul de anul trecut. Acest lucru nu este rău. Nu m-am dus foarte mult înspre jocuri mobile, dar e tipul de procesor care va duce clasicele Asphalt-uri, de exemplu.
Lenovo Legion Go este cea mai nouă consolă portabilă cu Windows care intră în ring pentru a câștiga inimile gamerilor.
După Steam Deck și Asus ROG Ally încă o consolă portabilă de gaming a ajuns pe piața din România. Este vorba despre Lenovo Legion Go.
Lenovo Legion Go e un produs bun: ne place mult ecranul mare și jocurile arată excelent la o rezoluție mai mare. Este performant și destul de silențios. Nu se încinge și nu prea face zgomot. Faptul că poți să-i dai controllerele jos e interesant, nu neapărat o utilizare atrăgătoare pentru mine, dar nici nu știrbește din experiență. Este într-adevăr cam greu, Windows nu e e grozav pentru handheld gaming și autonomia e destul de mică.
Asus Zenbook Duo este un laptop de office și business care are nu unul, ci două ecrane pentru a te ajuta să fii mai productiv atunci când lucrezi de la birou sau de acasa. Merită un laptop cu două ecrane?
Mai multe ecrane înseamnă eficiență mai ridicată într-un format portabil. Laptop-ul are o grosime de doar 2 cm cu tastatura atașată și o greutate de 1,65 kg.
Un alt motiv pentru care ai vrea să folosești un asemenea laptop este că atunci când folosești standul inclus, ecranul este mai sus, la nivelul ochilor și nu mai stai aplecat și cocoșat asupra pc-ului.
Pentru a susține această performanță, Asus Zenbook Duo este echipat cu un procesor Intel Core Ultra 9 185H, are 32 GB RAM și un SSD de 2 TB, însă nu există o versiune și cu placă video dedicată. Apropo de SSD, acesta este unul decent cu viteze de scriere de 2400 Mbps și viteze de scriere de cam 3900 Mbps.
Oura a anunțat Ring 4, Samsung a lansat propriul inel numit Galaxy Ring și alți producători au astfel de dispozitive. Deci cumva devine mai mai ușor ca niciodată să cumperi un astfel de dispozitiv, dar trebuie să ții cont de probleme de autonomie ale unor astfel de inele.
Florin Cașotă a povestit din experiența lui proprie ce trebuie să ții cont când cumperi un inel inteligent, dar și la ce folosesc.