- 8 Septembrie 2017
7 tipuri de oameni care pot veni la tabăra Startup Your Life
Tabăra Startup Your Life a ajuns la a doua ediție, cea de toamnă. Între 5 și 7 octombrie ne adunăm la Hotel Royal din Poiana Brașov pentru a trece prin noțiunile de bază ale antreprenoriatului, dar și prin secretele accesării de fonduri europene, noțiuni juridice și mentorat.
Cine poate să vină la Startup Your Life? Răspunsul simplu e că toată lumea, dar răspunsul complex îl afli mai jos.
Ești angajat la o firmă mare sau la una mai mică, ai destule idei și te implici în viața societății și te gândești că poți să o faci și pe cont propriu? Atunci ai nevoie să afli de la cei care au început deja afaceri cum să faci asta ca să-ți maximizezi șansele de succes. E greu să începi, iar majoritatea celor care nu pleacă din corporații pentru a-și deschide propriul business, aleg să nu o facă pentru că le este frică. La Startup Your Life afli care sunt primii pași în afaceri, care sunt obstacolele juridice, cum să accesezi fonduri europene, cum să te promovezi online și cum să te prezinți în fața posibililor clienți sau investitori. Deci dacă ai doar un gând, o idee de afacere sau o dorință teribilă de independență, vino cu noi.
Elevi și studenți care vor să fie antreprenoriNu avem limită de vârstă. La prima tabără Startup Your Life am avut participanți de la 15 la peste 50 de ani. Și când e mai bine să înveți despre cum va fi când vei avea o afacere dacă nu atunci când ești tânăr, ai timp și foarte multă motivație. Aici înveți cum să începi cu fonduri puține, cum să te ajuți de părinți și rude pentru a-ți finanța afacerea, cum să treci peste trac, dar vei descoperi că și antreprenorii cu experiență au fost tineri cândva și au avut aceleași întebări ca și tine. Așadar, vei ajunge în facultate sau în piața de muncă având mult mai multe cunoștințe și experiențe. În plus, îți faci contacte și te pot ajuta mai târziu.
Antreprenori la început de drumAi un business de câțiva ani și vrei să înveți să-l promovezi mai bine? Atunci, prin intermediul workshop-urilor de prezentare publică, SEO și online marketing vei învăța să faci lucrurile mai bine în online ca mesajul tău să fie auzit. În plus, dacă vrei să accesezi fonduri naționale sau europene vei înțelege mai bine cum să o faci, ce categorii de fonduri ți se potrivesc și ce provocări ai. Iar la început de drum, ai nevoie de experiența altora. Ai nevoie să ai mentori care să te ajute, iar asta poți găsi la tabără. Dacă ai un business offline, poți înțelege cum să îl duci în online sau cum să-ți apropii angajații. Totul pentru mai mulți bani și o viață mai fericită.
Am o franciză și vreau să o crescMulți antreprenori la început de drum aleg o franciză ca un prim business. E o variantă care necesită mai puțină investiție în partea de promovare și de branding, în schimb ai provocări asemănătoare cu oricine altcineva pe zona juridică sau de ajuns la clienți. Franciza te ajută să ai un brand din prima, dar cum te diferențiezi de restul competitorilor? Noi putem să te ajuta.
Am un business în ecommerce, ce fac?O altă categorie de participanți posibili sunt cei care și-au început un business online, poate în zona de ecommerce, și au nevoie de cunoștințe despre cum să se promoveze mai bine pe o piață foarte aglomerată, despre cum să lucreze cu partenerii logistici din curierat, dar și cum să atragă finanțări dacă vor să crească mai departe. În plus, pot afla diferite aspecte despre procesatorii de plăți și despre cum să negocieze cu furnizorii. Pe lângă skill-uri soft pe care le poți găsi la această tabără, găsești și câteva informații esențiale despre business.
Am un business de 10 ani, dar nu mai creștePoate ai început afacere acum 10 ani și crezi că nu te mai poate învăța nimeni nimic, dar stagnezi. Ori afacerea ta e tot în același oraș, ori nu mai poți să treci de un anumit nivel. Învățând de la speakeri cu experiență, poți găsi soluții prin care să dai un boost afacerii și să o crești pe mai departe. În plus, afli despre ultimele tendințe din social media și cum să folosești Facebook, cum să faci SEO și să crești angajații pentru a beneficia de pe urma lor. Așa că nu te gândi că după 10 ani nu mai ai nevoie de lucruri noi. Aici poți cunoaște oameni noi și posibili parteneri de afaceri.
Am un hobby, dar nu știu să-l transform în afacereRomânia e plină de mici meșteșugari care au început cu un hobby. Poate știi să faci bijuterii sau accesorii din lemn. Poate faci niște statui mici sau vinzi pitici de grădină. Dar nu știi ce să faci cu ei. Bijuteriile le dai prietenilor, sau le vinzi prin recomandări, dar ai vrea să te promovezi pe Facebook, să afli ce buget să folosești și cum să devii mai cunoscut. Poate vrei să înțelegi cum să livrezi mai ușor și să nu te coste atât de mult. Sau poate poți să găsești pe cineva cu o minte de business, în timp ce tu rămâi partea creativă din afacere.