- 2 Iulie 2024
Alexandru Tănasă, Arggo: Cei care folosesc inovații reprezintă 13% din piață
Tigers Summit a fost evenimentul start-up.ro dedicat inovației românești. Și Alexandru a discutat despre faptul că în orice piață procentul de early adopters este foarte mic, de doar 13%, deci el vede inovația ca având nevoie să fie incrementală, pentru că unicornii sunt rari, iar exemplele de zi cu zi nu sunt acestea.
Alexandru Tănasă este Digital Business Advisor în cadrul companiei Arggo și este pasionat de dezvoltarea companiilor din punct de vedere digital, având peste 15 ani de experiență drept consultant de business și vânzări B2B corporate.
Alexandru are experiență în telecomunicații drept Customer Service, Customer Satisfaction & Retention, Sales Operations și în proiecte IT&C hardware și software.
Misiunea lui este de a îmbunătăți productivitatea și performanța companiilor cu ajutorul tehnologiei, prin integrarea la o scară cât mai largă a soluțiilor digitale în cadrul proceselor de business.
Tigers Summit nu a fost un eveniment despre viitor, ci despre prezent. Și ne-am dorit să găsim o metodă diferită de a prezenta concluziile fiecărui panel. Așa că ne-am aliat cu Vatis Tech, un produs prin care poți să ai o înregistrare audio și să-ți genereze un transcript în diferite limbi. Cu ajutorul inteligenței artificiale, dar și cu multă inteligență umană, facem rezumatul discuției pe care o poți urmări mai sus.
Pe scurt despre cum folosim AI pentru acest articole:Pentru prima oară în cadrul unui eveniment, start-up.ro și compania românească Vatis Tech, vor genera ideile principale ale evenimentului cu ajutorul inteligenței artificiale.
Vatis Tech este o companie ce are un produs ce poate face transcrieri automatizate dintr-o sursă audio. Chiar pe 28 mai, în ziua evenimentului Tigers Summit, organizat de start-up.ro, Vatis Tech a lansat noi unelte cu inteligență artificială pentru utilizatori: rezumate automate, dar și posibilitatea de a dialoga în scris cu AI-ul pentru a găsi informații într-un text.
Fiecare panel din Tigers Summit va fi integrat în Vatis Tech și concluziile vor fi prezentate după ce au fost generate de AI și verificate de către echipa redacțională start-up.ro.
Iată ce afli din clipul de mai sus, mai detaliat, de la Alexandru Tănasă: Unicornii sunt o excepție- Succesul în implementarea de software în companii rareori decurge conform planului și bugetului stabilit.
- Subliniază importanța antreprenorilor pentru inovația pe piețele locale și internaționale și a explicat diferența dintre inovația incrementală și cea perturbatoare.
- "Unicornul este excepția nu regula. Cei care sunt early adopters pe o piață vor fi maximum 13%. Chiar dacă ai un produs de 20 de ori mai bun, îl vor folosi maximum 13%".
- Un produs bun nu garantează succes dacă piața nu este pregătită.
- La compania Arggo s-au identificat câteva strategii pentru a crește relevanța pe piețele internaționale, inclusiv concentrarea pe lucrurile ce nu se schimbă pe parcursul a 5-10 ani.
- Alexandru a dat exemple din comerțul electronic despre cum prețurile mai mici și livrările rapide sunt priorități constante ale clienților.
- El a comparat strategiile de joc din fotbal cu procesele care trebuie stabilite bine într-o organizație pentru a evita abordările ineficiente de început.
- Discută despre echilibrul de putere în relațiile dintre furnizori și clienți, subliniind că ambele părți trebuie să fie deschise la sugestii pentru a evita implementările nereușite.
- Așteptările nerealiste sunt frecvent un obstacol în succesele implementărilor, evidențiind exemplul proiectelor care durează mult mai mult decât se anticipează inițial.
- "În implementările mari de sisteme, care durează 8-9 luni, așteptările nerealiste sunt problematice. Să stai în mâini înveți în 6 luni. Pentru că ai nevoie ca musculatura să se adapteze cu noua poziție și creierul să-ți genereze echilibru".
- Atenționează asupra importanței clarității și cuantificării obiectivelor de afaceri pentru succesul aplicațiilor și proiectelor IT deja implementate.
- Timeqode este un produs al companiei care facilitează implementarea diverselor soluții.
- E o platformă low-code pentru dezvoltarea de aplicații în diferite domenii. Se pot crea aplicații de tip Expense Management, Invoice Recognition, Procurement, Banking, Construction Sites, Legal 365, Healthcare, Platforme B2B și Mobile SFA