Bacalaureat Biologie: doi elevi din Bârlad au făcut un site de pregătire online

Doi elevi din Bârlad au dezvoltat o platformă online de pregătire pentru Bacalaureatul la Biologie, pentru a-și susține colegii care au nevoie de informații în această perioadă când nu au acces fizic la școală.

Pe data de 2 mai, Tudor Micu și Andrei Gherghescu, doi elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu" din Bârlad au venit în întâmpinarea colegilor de liceu ce susțin anul acesta examenul de Bacalaureat la Biologie, lansând o platformă gratuită, ie.inorog.org

Ideea din spatele acestui proiect le-a venit atunci când au observat căt de plictisitor este învățatul pentru Bacalaureat, menționează cei doi.

Cei doi elevi, și-au folosit experiența căpătată la olimpiadele și concursurile școlare în realizarea acestei platforme, Tudor Micu fiind medaliat cu argint la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației, secțiunea C#, în timp ce Andrei Gherghescu a obținut Premiu Special la Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori, astfel au lansat un produs care pe lângă clasicele lecții și întrebări din materie, au venit cu funcționalități noi.

Bacalaureat la Biologie: ce funcționalități are platforma

Progres pe capitole

Fiecare capitol vine cu un set de întrebări. Progresul capitolului este stabilit în funcție de numărul de întrebări la care ai oferit un răspuns corect și a noțiunilor fixate (o noțiune fixată este considerată atunci când ai răspuns de cel puțin 3 ori corect la aceeași întrebare).

Provoacă-ți prietenii la bătălie

Una dintre funcționalități este aceea de a îți provoca prietenii. „Suntem de părere că prin competiție putem motiva mult mai ușor elevii să învețe pentru Bacalaureat, mai ales dacă concurenții sunt prietenii lor. Astfel la finalul unui chestionar, îl poți trimite și prietenilor lansând o provocare”, spun cei doi elevi.

Aceștia vor primi o notificare și dacă vor accepta invitația ta, vor putea răspunde la același chestionar. Provocarea expiră în 24 de ore, iar la final va fi realizat un clasament cu toți participanții fiind desemnat câștigător elevul cu scorul și timpul cel mai bun.

Misiuni

Asemenea jocurilor video, cei doi au dezvoltat un sistem de misiuni pe care utilizatorii le pot îndeplini. De exemplu: „Geniu cu parfum de București" presupune obținerea notei 10 la 15 chestionare sau „Dr. House" parcurgerea tuturor capitolelor de pe site.

De altfel, pe ie.inorog.org există și un forum unde utilizatorii pot discuta între ei.

Echipa de la Inorog lucrează la extinderea platformei pentru a-i ajuta și pe cei care susțin examenul de Bacalaureat la alte materii.

Inorog este o tânără echipă de robotică, ai cărei membri - mentori, profesori şi elevi ai Colegiului Național „Gh. R. Codreanu” din Bârlad - au în comun ambiția nemăsurată, pornind în aventura cunoaşterii acestui vast domeniu. 



Citeste si