Bitdefender Box se fabrică în România, nu în China. 7% mai costisitor pentru companie

Bitdefender a decis să mute producția dispozitivului Box v.2 în România, la Satu Mare, trecând cu fabrica din China.

Bitdefender va produce dispozitivul fizic de securitate la fabrica grupului german Zollner, în Satu Mare. Dispozitivul Bitdefender Box v.2 a fost lansat de astăzi în Statele Unite, iar în primul trimestru din 2018 va fi lansat și în România, deși aceasta nu e considerată o piață importantă.

Versiunea a doua a Bitdefender Box, dezvoltată integral de echipa de cercetare și dezvoltare din România, va fi lansată în Statele Unite, apoi în Canada, Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie și Australia. Principalii parteneri ai Bitdefender sunt Bestbuy, Amazon, Fry’s, FNAC și Softbank.

Pentru Zollner, fabrică pornită în 2001 în Satu Mare, Bitdefender este primul client autohton. Box 2 conține 21 de patente și brevete de invenție.

Ce este Bitdefender Box 2?

Bitdefender Box 2 este un sistem avansat de protecție a datelor personale, bazat pe analiza în timp real a traficului de internet și mecanisme de corelare a incidentelor de securitate cibernetică care avertizează asupra amenințărilor periculoase și blochează încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor.

Sistemul de prevenire a atacurilor externe inspectează traficul de internet și indică orice încercare de a exploata vulnerabilități existente în dispozitivele inteligente din locuință. Mai mult, sistemul de control al accesului la rețea permite utilizatorilor să supravegheze accesul la rețeaua familiei, în timp ce modulul de evaluare a vulnerabilităților altertează asupra incidentelor din rețea și oferă recomandări pentru a reduce riscul unor atacuri cibernetice.

Importanța Bitdefender Box 2

Pentru Bitdefender, Box este considerat viitorul, deși prima variantă nu reprezintă încă un volum mare din venituri. În momentul de față sunt 6,4 miliarde de dispozitive conectate în lume, iar până în 2020 vor fi 20 de miliarde. Din acestea, 70% sunt vurnerabile la atacuri, pentru că nu au instalat nici măcar un singur sistem de securitate.

Potrivit informațiilor Bitdefender, în țările dezvoltate, fiecare locuință are 17 dispozitive.

Față de prima variantă, Bitdefender Box v.2 a adăugat și o aplicație prin care poate fi controlată, pe iOS și Android. Astfel, poți vedea toate dispozitivele conectate la rețea și traficul anormal. De asemenea, se adaugă detecția automată de anomalii.

Dispozitivul costă 1.000 de lei în România și sosește cu un abonament Total Security la Bitdefender, care trebuie înnoit în fiecare an.

În plus, dispozitivul este mult mai puternic. El poate fi folosit ca router și are un CPU de 20 de ori mai puternic decât varianta 1, un WiFi de cinci ori  mai rapid și un Ethernet de 10 ori mai rapid.

Dispozitivul costă 1.000 de lei în România și sosește cu un abonament Total Security la Bitdefender, care trebuie înnoit în fiecare an.

Bitdefender Box 2 la Satu Mare

Producția a fost mutată din China în România. Potrivit reprezentanților Bitdefender, la fabrica Zollner se produc 1.000 de bucăți de Bitdefender Box per schimb, în trei schmburi. Prima comandă este de 30.000 de bucăți.

95% din componente sunt românești, iar asamblarea finală se face la Satu Mare. Tot aici se produce, în primul rând, placa de componente.

Pentru a muta producția în România, Bitdefender spune că sunt costuri cu 7% mai mari față de China. Singura motivație reală este una sentimentală, astfel, pentru că firma plătește mai mult. În schimb, la nivelul controlului calității, Bitdefender reușește să se descurce mai bine acum, pentru că poate să vină la Satu Mare mult mai rapid decât ar fi fost în China.

95% din componente sunt românești, iar asamblarea finală se face la Satu Mare. Tot aici se produce, în primul rând, placa de componente.

Florin Talpeș, fondatorul și CEO-ul Bitdefender a declarat că a visat să facă acest lucru în România. El a mai spus și că dacă România nu ar fi fost sediul central al companiei, nu ar fi lansat la vânzare Bitdefender Box și aici.



Citeste si