Bucură-te de o vacanță inedită cu o cazare Delta Dunării

Țara noastră oferă foarte multe puncte turistice pe care putem să le vizităm, ori de câte ori dorim, dacă timpul ne permite acest lucru. Toate peisajele țării noastre merită să fie descoperite și revizitate, deoarece vorbim de o țară cu un potențial turistic imens, prin prisma peisajelor pitorești, peisajelor montane, plaje, văi și câmpii și tot așa.

Îți dorești o recomandare nouă pentru concediul din acest an? Ce-ar fi să optezi pentru ceva nou, cum ar fi o cazare Delta Dunarii, locul în care natura sălbatică încă își păstrează autenticitatea, oferind peisaje unice, unde sunt prezente mereu păsări și animale sălbatice, specifice zonei!

Bucură-te de o vacanță inedită cu o cazare in Delta Dunării, pentru o experiență unică în viață!

În cazul în care ai deja drum către Marea Neagră, ar fi mai mult decât recomandat să faci un popas turistic și în Deltă, deoarece merită. În plus, este și în drum, cum s-ar spune. Delta Dunării a fost, pentru foarte mult timp, subestimată de către turiști, care în general se orientau fie către mare, fie către munte, deoarece aceste două opțiuni au fost dintotdeauna cele mai la îndemână și cunoscute, însă de ceva vreme începe să câștige popularitate. Ce anume poți descoperi în această zonă? Exemplele sunt destul de numeroase, și cu siguranță vor constitui o adevărată aventură, mai ales dacă nu ai mai fost niciodată în concediu în Deltă.

  • 1) Poți admira tot felul de păsări sălbatice, care își fac veacul în zonă sau pur și simplu sunt în trecere. Lebede, pelicani, codalbul, cormorani, lopătarul, egrete, găinușa de baltă, corcodelul mare, stârci galbeni și foarte multe plante sălbatice (nuferi, papură, stufăriș și așa mai departe), toate se regăsesc în fauna Deltei Dunării. Fauna este un prim punct turistic ce poate fi descoperit ușor cu ajutorul unei bărci.

  • 2) Pădurea Letea și caii sălbatici care trăiesc aici. În jurul Pădurii Letea s-au spus multe povești de-a lungul timpului. Este o pădure acoperită de ape cu stejari seculari. Pădurea Letea este cea mai longevivă rezervație naturală din țară, unde trăiesc liber 2000 – 3000 de cai sălbatici. Zona poate fi descoperită și cu ajutorul elicopterului (pentru a nu perturba coloniile de cai, este recomandat ca aceștia să fie admirați de la distanță, fără să se intervină în habitatul lor natural).

  • 3) Farul din Sulina este un punct turistic deja foarte cunoscut, care merită vizitat. Acesta este localizat pe malul stâng al Dunării, fiind deja considerat un monument istoric. Finalizarea construcției sale s-a încheiat în anul 1887, însă acesta a fost scos din funcțiune din anul 1922. De regulă, astfel de construcții spun multe despre istoria unui loc, fapt care ne ajută să descoperim ceva nou despre propria țară. Și sunt multe ruine de cetăți în Deltă care au multe povești de spus.

Alege agențiile de turism online pentru rapiditate și facilitate.

Cum te poti caza, simplu și rapid, la un resort în Delta Dunării? Acum cea mai populară metodă este cea a cazării online. Pur și simplu cauți pe internet un loc de cazare care îți place și faci o rezervare online, alegând perioada dorită în funcție de preferințe sau de perioada concediilor și completează datele personale pe site-ul respectiv. Este mult mai confortabil așa, deoarece nu mai ești nevoit sau nevoită să pierzi timp pe drum, către o agenție fizică de turism. Online-ul este viitorul, deoarece este menit să ne simplifice mult viața și task-urile de zi cu zi. În acest fel, câștigăm timp pentru a face cu totul altceva.

Specialiștii recomandă cu încredere concediile făcute 80% în aer liber.

Concediile sau vacanțele făcute în natură, de preferat în zone cât mai sălbatice, ajută foarte mult și la echilibrarea psihicului, nu doar a fizicului. Pe lângă faptul că este implicată mai multă mișcare, reîntoarcerea la natură poate avea efecte pozitive chiar și după încheierea perioadei de concediu. Astfel, câștigăm: mai mult respect pentru natură, admirație pentru ceea ce ne oferă, respect, ne învață să apreciem mai mult ce avem și să înțelegem că avem nevoie de ea pentru a supraviețuii. Vrei să te regăsești și să îți redescoperi echilibrul interior? Soluția poate fi mult mai simplă decât te-ai gândit: o cazare în Delta Dunării, inima sălbatică a Dobrogei care încă ne surprinde prin peisajele și fauna sălbatică.

De ce să optezi pentru mișcare în aer liber?

Întotdeauna mișcarea în aer liber ne aduce mai multe beneficii, chiar dacă resortul la care ne cazăm oferă servicii de 5* stele. Delta Dunării poate fi descoperită cu barca, cu elicopterul sau chiar cu ATV-ul, în zonele pitorești ale satelor din împrejurimi. Sătenii din această zonă sunt extrem de primitori și chiar bucuroși că oamenii încă sunt atrași de acest punct turistic, chiar dacă este destul de retrasă zonă și nu mulți se încumetă să încerce și ceva nou, în afară de munte sau de mare. Delta Dunării atrage turiști prin prisma faptului că încă își păstrează autenticitatea faunei, pe care oamenii din zonă se zbat să o mențină aproape neatinsă de foarte mulți ani, deoarece tot aici se regăsesc și foarte multe rezervații naturale, protejate de lege.

Daca este o concluzie de tras la final, atunci aceea ar fi faptul că România este o țară extrem de frumoasă și cu potențial imens și, chiar dacă nu pare, ne oferă locuri și rezervații unice pe care merită să le vizităm fără să perturbăm mersul natural al lucrurilor, deoarece natura, prin acțiunile ei, știe cel mai bine ce să facă, oricând și în orice context.



Citeste si