Carnea alternativă fără emisii este viitorul sustenabil al industriei alimentare

Tehnologia poate ajuta industria alimentară să își reducă amprenta de carbon și să sprijine conservarea speciilor care se află în pericol din cauza consumului alimentar excesiv. Bluana Foods este unul dintre startup-urile care ne poate hrăni fără să facă rău planetei.

Florin Irimescu, fondatorul Bluana Foods ne-a povestit că sashimi-ul pe bază de plante este preparatul care stă la baza bucătăriei japoneze sustenabile.

Florin are deja experiență în industria alimentară, fiind unul dintre cei care a pornit la drum cu Valeputna, un start-up devenit între timp business și care s-a axat pe creșterea și comercializarea de păstrăv 100% bio. Florin a mai cochetat cu sustenabilitate în urma unui proiect reprezentat de o agro-pensiune care a creat la un moment dat un trend din ideea de lemn reciclat, însă proiectul nu s-a concretizat.

Citește mai multe despre Bluana Foods pe Green Start-Up.

În anul 2022, Florin și echipa sa au hotărât să se concentreze pe Bluana Foods și pe potențialul pe care alimentația alternativă îl are pentru reducerea emisiilor de carbon. Sashimi-ul vegan cu gust de somon și ton este produs de echipa Bluana doar din plante precum edamame sau ciuperci shitake, iar cercetătorii au reușit să aducă și beneficiile nutriționale ale preparatului original, adică Omega 3, vitamina B și D și altele.

„Noi venim cu ceea ce lipsește din dietă, micronutrienți, minerale, uleiuri esențiale, uleiul Omega 3”, a explicat pentru Green Start-Up fondatorul Bluana Foods.



Citeste si