Cei mai sportivi angajați pot fi recompensați: cum funcționează SportIn

Doi tineri antreprenori, fondatorii startupului tech SportIn, lansează prima aplicație prin care firmele îi pot recompensa pe români dacă sunt activi fizic, prin premii, vouchere, discount-uri, bani, monede digitale și alte beneficii, reușind astfel să îi fidelizeze.
Foto - start-up.ro / Midjourney

Totodată, prin intermediul aplicației, va fi organizat primul eveniment prin care 100 de antreprenori români sunt provocați să fie activi și să facă împreună 15 milioane de pași în 15 zile, devenind un exemplu pentru urmăritorii lor. 

Adrian și Mihaela Pantir au participat anul acesta la evenimentul Factory Bootcamp, un antrenament de două zile pentru dezvoltarea afacerii, organizat de către start-up.ro. 

Ce face aplicația Challenges by SportIn?

Aplicația Challenges by SportIn este concepută de antreprenorii Adrian Pantir (40 ani) și Mihaela Pantir (29 ani), fondatorii platformei SportIn pentru digitalizarea industriei de sport.

Aplicația a fost dezvoltată printr-o investiție din partea companiei Code11. Aplicația mobilă este disponibilă în App Store și Google Play și poate fi instalată pe orice smartphone.

“Interesul românilor pentru sport este în creștere, dar încă există provocări semnificative legate de adoptarea unui stil de viață activ și sănătos. România este în top cinci țări europene cu cei mai sedentari locuitori românii sunt cel mai puțin activi fizic din Uniunea Europeană, doar 7% practicând sport în mod regulat, în timp ce 63% nu fac nicio activitate fizică, conform Comisiei Europene. Aplicația Challenges by SportIn va introduce românilor un mod nou și captivant de a se implica în sport prin competiții și provocări. Aceasta va stimula competiția sănătoasă și va crea un mediu în care utilizatorii se vor simți motivați să participe activ și să își îmbunătățească performanțele. Aplicația este, totodată, un canal de marketing pentru companiile care vor să motiveze mai mulți români să facă sport și să aibă un stil de viață mai sănătos", spune Adrian Pantir, CEO al SportIn.

3 milioane de oameni pot utiliza aplicația în primul an 

"Estimăm că cel puțin 3 milioane de persoane vor utiliza aplicația în primul an și vizăm crearea unui fond de recompensare în valoare de 100.000 de euro pentru acordarea de numeroase beneficii. Credem că, prin recompense palpabile și utile, românii vor fi motivați să facă sport pentru propria sănătate și condiție fizică și să inspire la rândul lor persoanele apropiate să devină active pentru propriul bine”, explică Adrian Pantir, co-fondator și CEO SportIn.  

Aplicația aduce în același loc branduri, săli de sport și angajatori care, prin oferirea de beneficii, vouchere și premii, vor stimula creșterea numărului de români care să fie activi fizic.

Aplicația Challenges by SportIn funcționează pe bază de creare de provocări - obiective de sport care pot fi setate de utilizatori, individual sau în competiție cu alți utilizatori. De asemenea, utilizatori pot intra în provocări deja create, de branduri din diverse domenii, săli de fitness sau angajatori care vor să-și motiveze echipele. Fiecare provocare sau competiție va avea mai multe recompense, pe nivel de dificultate, care vor fi acordate odată ce este atins obiectivul prestabilit. Recompensele sunt acordate de firmele doritoare, branduri din sport, retail, fashion sau orice alt domeniu, sau de către angajatori.

Odată instalată pe telefon, Challeges by SportIn poate să folosescă diverși metrici existenți în aplicații de monitorizat sănătatea, ca Apple Health sau altele specifice telefonului, ca număr de pași, calorii arse, respirația, distanță parcursă, efortul depus sau metrici custom din care poate crea clasamente în timp real. 

Challenges by SportIn integrează și conceptul de sport prin gamificare prin folosirea de elemente și tehnici de joc, o formă de divertisment care impulsionează motivația și crește spiritul de competiție. Pe profilul fiecărui câștigător al unei provocări publice va fi afișat și numărul de medalii și de puncte strânse care pot fi consumate la unul dintre partenerii sponsor.

Evenimente pregătite de SportIn

În următoarele luni, prin intermediul aplicației, vor fi organizate două noi evenimente, care sunt unice în Europa. Liga Pașilor, care ar uma să aibă loc în martie 2025, va fi un eveniment structurat similar Champions League, la care peste 100.000 de participanți se vor întrece în pași pentru premii în valoare de 20.000 de euro. Aplicația va monitoriza întreaga competiție.

Anul viitor, fondatorii Challenges by SportIn vor organiza cel mai mare maraton de pași, Ultra Digital Maraton, la care sunt așteptați peste 1 milion de participanți din România și alte țări din Europa. Având în vedere amploarea și unicitatea lor, aceste  evenimente au potențialul de a intra în Cartea Recordurilor.  

Aplicația poate fi folosită de companii pentru brandul lor de angajator, ca parte din strategia de recrutare și fidelizare a angajaților. Programele de wellness corporativ pot fi revitalizate prin competiții care motivează angajații să fie mai activi, îmbunătățind astfel sănătatea generală și productivitatea la locul de muncă.

Noua aplicație, Challenges, este integrată cu platforma SportIn, o soluție software de tip CRM pentru digitalizarea industriei de sport. Aceasta permite gestionarea operațiunilor de vânzare și de comunicare cu clienții centrelor de sport și include un sistem de ticketing pentru achiziția de abonamente sau pentru acces la evenimente sportive. SportIn este folosit de săli de fitness, cluburi de echitație, crossfit, fitness, dans, pole fitness, baschet, fotbal și de antrenori personali și are peste 4.000 de utilizatori activi constant.

Pentru dezvoltarea SportIn au fost atrași experți în business și în sport: Matei Dumitrescu în calitate de investitor pentru extinderea business-ului în Europa și Emiratele Arabe Unite, Ciprian Harabagiu ca Business Advisor și Ionuț Rada, fost jucător de fotbal la Steaua și CFR Cluj, care va coordona extinderea SportIn în sportul de performanță prin digitalizarea stadioanelor și sălilor de sport.



Citeste si