Conferință: Ce înseamnă "competitive intelligence" și de ce contează în afaceri. Participare gratuită la Universitatea Româno-Americană

Prima ediție a „Conferinței Internaționale de Intelligence Competitiv: Bazele Intelligence-ului Competitiv”, va avea loc pe 15 mai 2024, de la ora 09:00, la Universitatea Româno-Americană, în Sala Senatului. În România, intelligence-ul competitiv reprezintă un concept relativ nou în rândul majorității companiilor private, în lumea occidentală și nu numai, cei mai importanți jucători din mediul de afaceri cunoscându-l și folosindu-l deja de mai multe decenii, cu succes.

Încă de la prima ediție, conferința își propune să devină cel mai important eveniment de acest gen dedicat intelligence-ului competitiv, din România și din Europa de Sud-Est. În cadrul evenimentului vor avea loc prezentări, ateliere de lucru și expunerea unor modele de bune practici din domeniului intelligence-ului competitiv, relevante pentru părțile interesate.

Participarea este gratuită și înscrierile se pot face aici. Acest eveniment este deschis tuturor celor interesați de acest domeniu, în special studenților, oamenilor de afaceri, cercetătorilor științifici și profesioniștilor din domeniul intelligence-ului competitiv, care vor să afle cum își pot construi strategii de business și lua decizii importante pe baza unor informații cât mai bine documentate.

Intelligence-ul competitiv este important deoarece permite afacerilor să înțeleagă mediul competitiv în care activează și provocările acestuia. Prin acest eveniment, Universitatea Româno-Americană oferă studenților săi și tuturor participanților oportunitatea de a intra în contact cu un domeniu de viitor și cu personalități importante, de renume internațional, care vor împărtăși din cunoștințele lor valoroase cu cei aflați în sală.

Keynote speakerii evenimentului, Paul Santilli, Jonathan Calof și Răzvan Grigorescu, vor participa activ în cadrul conferinței, alături de alți invitați cu experiență practică în acest domeniu.

Paul Santilli este directorul executiv și președintele emerit al consiliului consultativ al Consorțiului Strategic al Profesioniștilor în Intelligence (Strategic Consortium of Intelligence Professionals – SCIP) și este activ în mai multe roluri consultative pentru mediul academic, pentru mediul de afaceri și pentru organizații guvernamentale.

Profesorul universitar dr. Jonathan Calof este co-președintele UNESCO pentru sisteme anticipative de inovare și creare de afaceri, fiind și profesor de Afaceri Internaționale și Strategie la Școala de Management Telfer, în cadrul Universității din Ottawa.

Răzvan Grigorescu este consultant în afaceri cu expertiză recunoscută în marketing, strategie de afaceri, analiză de informații și intelligence competitiv. Domnul Grigorescu a fost speaker la diferite conferințe naționale și internaționale pe diferite teme, precum informații și securitate națională.

Regăsiți mai multe detalii despre acest eveniment, agenda sa și informații despre speakerii invitați, pe pagina conferinței aici.

Universitatea Româno-Americană a fost înființată în anul 1991, cu scopul de a promova valorile educaționale ale învățământului superior american, pe fondul bogatelor tradiții ale învățământului românesc. Instituția a fost evaluată și acreditată în 2021 de către ARACIS, obținând pentru a treia oară consecutiv calificativul „Grad de încredere ridicat”, o reconfirmare a faptului că aceasta oferă educație și cercetare la un înalt standard de calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral. Tinerii care aleg URA au șansa de a studia în România, în condițiile și după modelul promovat de mari universități de renume la nivel internațional. 



Citeste si