- 19 Martie 2020
Coronavirus | Educație financiară pentru acasă în această perioadă
„Contextul actual este o provocare atât pentru noi, ca societate, cât și pentru echipa profesorilor de educație financiară din cadrul BCR. Ne dorim, însă, ca nimic să nu ne împiedice în a oferi educație financiară românilor și a le oferi resursele de care aceștia au nevoie. Așa că ne-am mobilizat și ne folosim de tehnologie pentru a duce mai departe obiectivul Școlii de Bani. Astfel, am creat o colecție de materiale online ce vin în ajutorul părinților sau bunicilor care sunt acasă alături de cei mici. De asemenea, ne dorim să organizăm webinarii și să le punem la dispoziție materiale educaționale tuturor celor care au nevoie de un sfat pentru a-și gestiona banii mai bine. Credem că tehnologia ne e cel mai bun prieten în astfel de situații și dorim să profităm la maximum pentru a-i provoca pe românii de toate vârstele să descopere activități educative și amuzante”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.
Materialele realizate se găsesc pe www.scoaladebani.ro/blog și sunt împărțite pe grupe de vârstă: 3-5 ani, 6-10 ani, 11-13 ani, 14-18 ani. Fiecare fișă conține două-trei activități pe care copiii le pot realiza acasă cu părinții. Sunt folosite diferite tipuri de metode, de la activități care implică realizarea de filmulețe cu telefonul, confecționarea de obiecte, jocuri de rol, colorat, până la inventat de povești, creare de jocuri nemaiîntâlnite și altele.
În plus, pe pagina de Facebook a cărții Școala Banilor Bine Crescuți scriitoarea Cristina Andone va începe de luni, 23 martie, sesiuni de teatru de păpuși cu personajele din carte, în timpul cărora îi va învăța pe copii să facă primii pași în intelegerea banilor, să folosească banii ca să fie mai buni, nu doar ca să aibă mai multe. Iată mai jos programul acestor sesiuni:
Pentru adulți, se pot pregăti materiale educaționale și se vor organiza webinarii. Cei interesați pot scrie pe scoaladebani@bcr.ro și vor fi contactați pentru programare.
Coronavirus: citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă:
- Netopia implementează gratuit plata online pentru companiile mici
- Autonom închiriază gratuit mașini ONG-urilor și Fundațiilor
- Ajutor pentru spitale de la antreprenorii români
- Inițiativele civice și private care ajută în această perioadă
- Vivre susține antreprenorii români și deschide platforma retailerilor de mobilă și decorațiuni
- Servicii de marketing gratuite oferite companiilor
- Ajutor pentru părinți: ateliere pentru copii realizate online
- 4 ONG-uri dezvoltă o platformă de suport educațional pentru profesorii din România
- Platforma de consultații online de la Spitalul Colentina făcută de un startup local
- ajutsieu.ro e platforma unde poți să-ți oferi ajutorul în această perioadă
- Tech Startups United - startup-urile ajută cu soluții în această perioadă
- #foodonourtables, inițiativa prin care susții localul tău favorit
- Măsuri ING Bank pentru creditele persoanelor fizice și companiilor
- Măsuri Banca Transilvania pentru creditele persoanelor și companiilor
- Abonamente la cafea în perioada aceasta pentru că nu mai sunt deschise cafenelele