- 19 Aprilie 2020
Teledermatologie pe timp de pandemie: noi opțiuni pentru pacienți
În fiecare zi, echipa managerială a Centrului urmărește măsurile implementate, evaluează situațiile apărute și își reface planul măsurilor de siguranță în acord cu deciziile autorităților sanitare.
„Știu că sunteți cu toții îngrijorați, dar și că fiecare problemă medicală care apare în această perioadă devine o urgență pentru cel care suferă. Acesta este motivul pentru care deschidem platforma online de teledermatologie - ca să stăm față-în-față cu pacienții noștri și să îi putem îndruma dar să evităm contactul direct”, Dr. Mihaela Leventer, medic dermatolog, fondator Dr. Leventer Centre.
O mare parte din bolile de piele îmbracă aspecte foarte caracteristice, ușor de recunoscut de medicul dermatolog. Altele au semne cutanate comune, întâlnite în multe alte afecțiuni de piele, și necesită analize speciale sau o urmărire directă a evoluției pentru a putea stabili un diagnostic și apoi un tratament.
Afecțiunile care pot beneficia de teledermatologie sunt:- Acnee
- Rozacee
- Dermatita seboreica
- Alopecie localizata sau generalizata (căderea părului)
- Zona zoster
- Erupții cu pattern clar, ca herpes simplex
- Zona zoster
- Psoriazis
- Pitiriazis rozat Giber
- Vitiligo
- Eczema
- Dermatita atopică
- Insuficiența venoasă cronică
- Melasma
- Micoze
- Diverse leziuni cutanate cu aspect specific
- Orice afecțiune de piele care necesită investigații suplimentare sau biopsie
- Nu se poate face controlul general al pielii sau al alunițelor
- Nu se poate face o evaluare a tumorilor cutanate
- Bolile considerate cu evoluție gravă
- Bolile care afectează mai multe zone corporale
„Prin consultația online nu putem realiza examene complete ale pielii și nu putem examina suspiciuni de cancer sau leziuni neclare, pentru care este nevoie de analiza cu dermatoscopul, și/sau de biopsie. Pentru aceste servicii, se vor stabili pașii următori împreună cu medicul. În urma consultației online, dermatologul va decide dacă este nevoie sa cheme pacientul în clinică”, Dr. Mihaela Leventer.
Pentru a programa o consultație online, pacientul nu are nevoie decât de un dispozitiv inteligent (smartphone, tabletă, laptop) și o conexiune la Internet.