Corporația versus startup-ul în domeniul medical: Bayer Grant4Apps

Cum poate lucra un startup cu o corporație foarte mare, mai ales într-un domeniu atât de complicat precum medicina? Zsuzsanna Varga de la Bayer Grant4Apps a vorbit pe scena ICEEfest despre acest subiect.

Conexiunea dintre corporații și startup-uri poate fi una foarte complicată, pentru că există diferențe culturale. Corporațiile au procese și proceduri, în timp ce startup-urile sunt mult mai relaxate.

"Procesul legal poate dura atât de mult încât startup-urile ajung chiar să se închidă înainte de a putea să semneze ceva", a spus reprezentantul Bayer Grant4Apps la ICEEfest. Grant4Apps e un program de accelerare al gigantului farmaceutic, care ajută startup-uri să se dezvolte și poate chiar să lucreze alături de Bayer.

"Un startup de anul trecut a vorbit cu 150 de angajați ai Bayer pentru a descoperi clientul lor. În industria farmaceutică procesul de creare al unui medicament poate dura 10 ani și sunt peste 50 de stakeholderi implicați și de care depinde procesul", a mai spus Zsuzsanna Varga.

Procesul legal poate dura atât de mult încât startup-urile ajung chiar să se închidă înainte de a putea să semneze ceva

Punte între două lumi diferite

Grant4Apps dorește să facă o punte între startup-uri și companiile mari, tocmai pentru ca aceste lucruri negative să nu se întâmple atât de des.

Grant4Apps este în 23 de țări și are 8.200 de membri în comunitate. De asemenea, are și mai multe spații de coworking în cinci orașe. Grant4Apps are un program de accelerare în Berlin pentru startup-uri din domeniul sănătății digitale. Sunt acceptate 4-5 echipe pe an, se oferă 50.000 de euro finanțare.

De asemenea, anul acesta a fost lansat proiectul Dealmaker, prin care companiile mici pot fi ajutate să intre în legătură cu Bayer. Mai sunt două săptămâni pentru a aplica pentru acest program care caută startup-uri și companii care pot să intre într-o relație de business cu Bayer.

Un exemplu de startup accelerat de Bayer este Turbine, care face o soluție de inteligență artificială care poate identifica noi terapii pentru tratarea tumorilor și cancerului, iar tratamentele pot fi scurtate poate cu 3-4 ani până la găsirea unei soluții. Startup-ul a pornit ca o teză de doctorat a unor specialiști în domeniu, iar acum lucrează cu Bayer în trei proiecte.



Citeste si