Cum poți menține factura la energie electrică la nivel normal și în perioada de iarnă?

Sezonul rece poate aduce creșteri ale valorilor la facturile de energie electrică, în principal din cauza creșterii consumului de energie. În perioada de iarnă, obișnuim să petrecem mai mult timp în interiorul locuinței, deci folosim mai mult curent electric pentru funcționarea electronicelor și electrocasnicelor. Pentru că avem parte de mai puțină lumină naturală, evident că utilizăm mai multă lumină artificială. În plus, multe persoane folosesc produse electrice pentru încălzirea

Pentru a menține factura la energie electrică la nivel normal și în perioada de iarnă, trebuie să încercăm să limităm consumul, fără a afecta însă nivelul de confort. Acest lucru poate fi făcut prin decizii cu impact pe termen lung. Cel mai important este să investim în electronice și electrocasnice performante energetic, deci din clase energetice superioare. Un frigider vechi poate consuma enorm în raport cu unul de generație nouă (fără a fi nevoie să alegem un produs prea scump, ci unul de preț mediu).

La fel se întâmplă și în cazul altor electrocasnice și electronice din locuință. Apoi, contează mult fiecare gest al nostru - a întrerupe funcționarea TV-ului sau a cuptorului electric la momentul potrivit, fără a face risipă, înseamnă economie. Puțin câte puțin se adună și rezultă o diferență care poate să fie semnificativă la nivelul unei luni.

Iluminatul consumă puțin curent electric, dacă sunt alese variante LED performante

Este utilă înlocuirea becurilor din locuință cu variante LED cât mai economice. Diferențele de consum pot fi extrem de mari între diverse becuri de pe piață, deși aparent toate cele disponibile acum în magazine sunt economice.

Pentru că vin Sărbătorile de iarnă, foarte multe persoane folosesc instalații cu beculețe și alte forme de iluminat festiv. Acestea trebuie alese tot din game cu LED-uri. Este recomandată folosirea acestor instalații în mod echilibrat, fără a le lăsa pornite de exemplu pe durata nopții - un consum inutil de energie electrică. La modă în ultima perioadă sunt benzile cu LED-uri colorate, controlate prin telecomandă sau prin aplicație de pe smartphone.

Încălzirea pe bază de curent electric poate crește mult factura pe timpul iernii

La partea de soluții încălzire, trebuie analizate toate variantele și trebuie optat pentru o opțiune cât mai economică, pe cât posibil de eficientă. Unele dispozitive de încălzit locuința pot fi ieftine, dar consumă mult curent electric și nici măcar nu produc suficientă căldură. Online se pot compara astfel de produse, cu mare atenție la caracteristici și eventual la recenzii în magazinele online consacrate.

Alegerea unui furnizor de energie electrică de pe piața liberă

Nu în ultimul rând, dincolo de menținerea sub control a consumului de energie electrică, este extrem de relevantă alegerea unei oferte avantajoase din piața liberă de energie electrică. Se poate alege dintre diverși furnizori energie electrica, orice furnizor pe care îl dorim, comparând ofertele și alegând-o pe cea mai avantajoasă. Partea cea mai bună este că tot acest proces se poate face pe internet, simplu și rapid.