- 17 Decembrie 2021
Cum s-au schimbat obiceiurile financiare ale oamenilor în timpul pandemiei
Economie de costuri
Pandemia de coronavirus a fost marcată de măsuri de carantinare, inclusiv restricții fizice privind vizitele în locuri publice și în birouri. Multe companii au trecut la munca la distanță, unele întreprinderi au fost nevoite să se reformeze, iar altele au fost nevoite să își închidă complet activitatea. Comercianții cu amănuntul, restaurantele și agențiile de turism au fost cele mai afectate. Criza financiară provocată de pandemie i-a învățat pe toți, chiar și pe tineri, să economisească.
Nu numai că oamenii economisesc bani, dar economisesc și pentru “zilele negre”, pentru că le este frică de o altă pandemie.
Cumpărături online
Din ce în ce mai mulți oameni încep să facă cumpărături online. Chiar și după ridicarea restricțiilor de carantină, mulți continuă să comande alimente de la supermarketuri cu livrare la domiciliu, precum și să cumpere online prin intermediul aplicațiilor mobile. Chiar și pe o piață atât de conservatoare precum cea a vânzărilor farmaceutice, s-a înregistrat o creștere a numărului de cumpărători online.
Împrumut online
Aflându-se într-o situație în care nu au cum să câștige bani, existând și amenințarea de a se îmbolnăvi, tinerii au început să se preocupe de unde să facă rost de bani pentru tratament medical. Acesta este motivul pentru care serviciile MyCredy au devenit foarte populare, făcând posibilă găsirea companiilor financiare care oferă credit rapid online publicului. Aici se pot alege cele mai favorabile condiții de obținere a unui împrumut și se poate aplica pentru acesta. Serviciul este disponibil în peste 20 de țări.
Asigurare
Deși în majoritatea țărilor civilizate există sisteme de asigurări de sănătate publice obligatorii, guvernul nu acoperă costurile tratamentului pentru coronavirus. Prin urmare, mulți oameni sunt preocupați de unde să facă rost de bani în cazul în care ei sau membrii familiei lor se îmbolnăvesc și sunt mai predispuși să contracteze companii de asigurări ale căror contracte includ plăți în caz de coronavirus.