Startup-ul româno-german Cyberghost achiziționat de israelienii de la Crossrider

Compania israeliană Crossrider a cumpărat startup-ul Cyberghost pentru 9,2 milioane de euro. Cyberghost este un jucător în domeniul securității cibernetice fondat de germanul Robert Knapp la București.

Crossrider e o companie israeliană care și-a deschis de curând un incubator la București, despre care am scris aici. Robert Knapp, fondatorul și CEO-ul Cyberghost va continua să lucreze în cadrul companiei din aceeași poziție.

„E un pas entuziasmant în dezvoltarea afacerii noastre și marchează transformarea noastră într-o platformă de distribuție online scalabilă“, spune Robert Knapp pentru seenews.com, citat de How to Web.

Cyberghost a fost fondat în 2011 la București și are 45 de angajați. Echipa de dezvoltare e în Germania și experții IT și marketingul sunt la București. EBITDA pentru Cyberghost în 2016 a fost de aproximativ un milion de dolari.

Povestea Cyberghost

Cyberghost face un VPN, adică un program prin care poți să-ți distribui traficul prin alte canale geografice. Practic, deși ești la București, poți apărea la San Francisco. Astfel, poți să-ți protejezi mai bine intimitatea.

„Totul a început în Germania acum câţiva ani. CyberGhost era doar un titlu individual din mai multe produse ale unei firme care producea şi vindea către magazine software. Am creat produsul doar pe ideea că ar fi interesant să-l folosim, pentru a vedea televiziune americană în Germania, pentru securizarea conexiunii wireless sau pentru a fi anonim. În 2010 am decis să creăm un startup din domeniul internetului“, mi-a povestit Robert Knapp într-un interviu mai vechi pentru adevarul.ro.

De ce la București? „Primul lucru atunci când vrei să faci un startup e să-ţi zici „hai în Silicon Valley!“. Ne-am gândit la multe locuri: Germania, Tel Aviv, Londra. Apoi am citit multe articole despre Bucureşti. Oamenii din Silicon Valley vor să-i angajeze pe români. De ce nu ne ducem noi la Bucureşti? În 2010 am cumpărat un bilet de avion, am ajuns aici şi mi-am dat şansa de oportunităţi. Avem acces la foarte mulţi oameni talentaţi aici. Avem o mulţime de universităţi, românii ştiu să vorbească în 2-3 limbi şi sunt supertalentaţi. În 2011 am fondat compania cu şapte oameni, am mutat toată infrastructura la Bucureşti şi de atunci avem sediul aici“, a spus Knapp.



Citeste si