- 30 Ianuarie 2018
Dacă ți-am spune cum poți câștiga timp, ce-ai face cu el?
Un startup londonez a creat o aplicație pe Android care monitorizează, automat, activitățile zilnice ale utilizatorilor, astfel încât să ai putea să îți optimizezi programul și să ai mai mult timp pentru ceea ce contează mai mult.
Spre deosebire de alte aplicații similare, Smarter Time colectează și stochează informații despre activitățile tale zilnice și în baza acestora creează un algoritm specific. De exemplu, folosind semnalul GPS, programul presupune că ești la muncă dacă urmezi același traseu zilnic, în intervalul 9 - 17.
Totuși, dacă vrei să aduci puțină disciplină în rutina ta, este necesar să depui și tu puțin efort. Cel puțin la început, este recomandat să verifici acuratețea informațiilor pe care le înregistrează Smarter Time sau să îi spui tu ce faci în acel moment.
Practic, aplicația monitorizează tot ceea ce faci și colectează informațiile pentru a crea un profil. Scopul principal este să te disciplineze, astfel încât să investești timpul în lucruri care contează cu adevărat.
Odată activată în telefon, aplicația îți urmărește activitatea online, așa încât să vezi care sunt principalele activități consumatoare de timp și unde ai putea să mai faci ajustări. De asemenea, apllicația este disponibilă pe Mac și Windows, și funcționează în mod similar.
În schimb, Smarter Time va lipsi de iOS, cel puțin încă o perioadă. Anna Winterstein, fondatorul companiei, a declarat pentru TNW, că platforma iOS nu este una sustenabilă pentru astfel de experiențe, sistemul Apple nepermițând accesul aplicațiilor terțe la anumite date sensibile. .
Un alt dezavantaj pe care îl are Smarter Time este faptul că îți consumă destul de mult din energia bateriei. Dar se poate trece cu vederea peste acest aspect, având în vedere că funcționează constant și prea informații de la serviciile tale de localizare.
În același timp, una dintre cele mai importante caracteristici este faptul că este construită în jurul conceptului de confidențialitate a datelor. Inițial, datele sunt stocate pe telefon, dar pot fi mutate în cloud prin achiziționarea unei versiuni premium, fără să poată fi accesate de companie.