- 16 Iunie 2017
De ce ar putea profita un startup în acceleratorul Orange?
Orange Fab Accelerator a ajutat 224 de startup-uri din 15 țări, iar acum a deschis aplicațiile și pentru București.
Vlad Sorici a vorbit despre cele patru direcții principale pentru Orange Fab Accelerator. Primul este "Smart Territories", care abordează subiecte ca orașele inteligente, agritech, energie și retail. De asemenea, mai există "Security", adică zona militară și de cibersecuritate. În plus, Orange mai caută startup-uri din zona de artificial intelligence, biotech (deja lucrează cu Symme3D), sănătate și digital life. Ultima zonă e mai de interes pentru Orange, pentru că vorbim de blockchain, rețele și orice ține de conectivitate.
Ce oferă Orange?Startup-urile participante vor primi acces la infrastructura Orange, spațiu de coworking la Tech Hub și vor lucra împreună cu Orange pentru a scoate produsul pe piață și de a-l pune în fața clienților și investitorilor.
Un lucru important pentru startup-uri e că vor putea să facă teste în faza beta cu mai mulți clienți Orange. Astfel, Orange va pune la dispoziție o bază de date uriașă pentru startup-uri. Dacă produsele sunt interesante, ele pot fi chiar integrate în portofoliul Orange.
Odată acceptat în program, treci prin faza de accelerare, cu mentori, iar apoi echipele participante vor implementa proiectul cu ajutorul clienților Orange. Ultima etapă e Demo Day, în care echipele acceptate vor prezenta ceea ce au realizat.
Orange va încerca să aibă parteneri externi pentru fiecare domeniu de interes pe care-l abordează, care să aducă mai multă expertiză.
Aplicațiile pot fi făcute pe orange.ro/fab, iar programul va dura un an. Startup-urile nu trebuie să pornească în aceeași zi, ci doar după ce trec fiecare de procesul de selecție, treptat.