Două idei importante pentru orice fondator de startup

Ce au startup-urile de succes și cum ajung în momentul în care să zici că au reușit? Evident, am putea scrie tratate despre toate caracteristicile. Christine Tsai, CEO al 500 Startups, a vorbit despre două caracteristici esențiale.

500 Startups este unul dintre fondurile cele mai importante care susțin startup-urile. A fost fondat în 2010 și a incubat mai bine de 2.000 de companii. Christine Tsai a mentorat sute de startup-uri și a oferit două sfaturi importante pentru "Business Insider". Evident că două sfaturi nu te ajută prea mult, dar e bine să le iei în considerare.

Ascultă de ceilalți

Christina Tsai spune că multe dintre startup-urile cu care a lucrat au fondatori de tipul CEO-ului Apple, Steve Jobs, adică oameni care nu ascultă de nimeni și care cred că părerea lor e cea mai bună. "Acești fondatori nu sunt așa de succes pe cât ne-am imagina. Cred că oamenii de tipul acesta au succes în ciuda a ceea ce sunt, nu datorită acestei atitudini", spune Tsai.

CEO-ul 500 Startups consideră antreprenorii nu trebuie să asculte toate sfaturile, dar să fie deschiși la sugestii și să asculte, să primească feedback de la clienți, investitori și angajați.

Mișcă-te rapid

Un alt sfat important oferit de Tsai este ca un fondator de startup să conștientizeze nevoie de a se mișca foarte rapid și de a lansa noi produse și strategii. Și, mai ales, să învețe din greșeli. 

500 Startups are întâlniri sau conferințe video cu startup-urile care au trecut prin program, pentru a vedea care mai este stadiul lor actual. "E mereu un semn rău dacă îți zic că vor face ceva, iar 2-3 săptămâni mai târziu încă nu au făcut-o", spune Tsai.  

Antreprenorii de succes trebuie să fie atenți să nu se grăbească, dar nici să fie prea lenți."E o balanță fină. Dar trebuie să conștientizezi că ai o pistă pentru decolare destul de scurtă, atât în privința timpului, cât și al cheltuielilor".



Citeste si