Educație online tot anul: Cambridge mută cursurile pe internet până în 2021

Universitatea Cambridge a anunțat o mișcare importantă pentru educația online din toată lumea. Britanicii au anunțat că toate cursurile vor fi predate online până în vara lui 2021.

Conform lbcnews.co.uk, Cambridge va deveni prima instituție britanică de învățămânet care mută cu totul cursurile online. Momentan, deadline-ul va fi vara lui 2021.

„Din cauza măsurilor de distanțare necesare, Universitatea a decis că nu vor mai fi cursuri face-to-face în următorul an academic”, au spus reprezentanții Cambridge.

Nu toate lucrurile vor fi ținute de la distanță. Cursurile vor fi online, inclusiv prin livestreaming. Cu toate acestea, seminariile, workshop-urile și grupurile de învățare cu număr redus de persoane vor exista în continuare.

Planurile au fost făcute pentru tot anul academic, pentru a facilita planificarea mai ușoară, dar pot fi schimbate dacă situația se va îmbunătăți, iar sfaturile Guvernului se vor modifica. Pe lângă Universitatea Cambridge, University of Manchester a anunțat momentan că toate cursurile de toamnă vor fi online.

La începutul pandemiei, editura Cambridge University Press a oferit și manuale gratuit online pentru toată lumea, ca să poată învăța mai ușor în timpul pandemiei. 

Articolul complet poate fi văzut aici, pe LBC News.

 



Citeste si