- 27 Mai 2021
eToro: investițiile pe bursă în companiile care fac PC-uri ar putea fi benefice
Deși s-ar putea să vedem o scădere a cererii de calculatoare personale, revenirea la birou preconizată pentru a doua jumătate a anului 2021 înseamnă că firmele vor face investiții mari în infrastructura lor de IT, sporind cererea pentru dispozitive de stocare, servere și alte componente hardware pentru companii.
Lenovo, HP Inc. și Dell Technologies își raportează câștigurile trimestriale mâine iar piețele așteaptă rezultate foarte bune, în ciuda dificultăților de aprovizionare cu cipuri pe fondul unei penurii mondiale care a obligat producătorii de computere să plătească prețuri mai mari pentru a-și asigura accesul prioritar la ele, explică Paulenco.
Lenovo, cel mai mare producător mondial de computere personale, a raportat un profit record de 395 milioane dolari în trimestrul trecut, în creștere cu 53% față de trimestrul anterior. Veniturile au ajuns, de asemenea, la 17,25 miliarde de dolari, în creștere cu 22%. De asemenea, Lenovo și-a consolidat poziția de top în ce privește PC-urile, cu 27,1% din piață, înaintea HP Inc, care are un 19,8% din piață și Dell Technologies cu 16,6%, potrivit firmei de cercetare Gartner.
Analiștii se așteaptă ca producătorul chinez să raporteze mâine vânzări de 14,34 miliarde de dolari, în creștere cu 35,57% față de trimestrul similar din anul precedent, când compania a raportat 10,58 miliarde de dolari, mai arată analistul eToro.
HP vine după un an excelentDe cealaltă parte a Oceanului Pacific, HP Inc., vine și ea după un 2020 excelent, iar analiștii se așteaptă ca vânzările puternice să fi continuat și în 2021. Compania de calculatoare personale din California a raportat în februarie un venit trimestrial de 15,6 miliarde de dolari, depășind estimările analiștilor, de 15 miliarde de dolari. Pentru al doilea trimestru fiscal care se încheie în aprilie, analiștii se așteaptă la venituri de 15,24 miliarde de dolari, sugerând o creștere de 4,3% față de anul anterior.
Dell Technologies din Texas, o companie cu o gamă mai diversificată, a avut, de asemenea, un an extraordinar în timpul pandemiei, după ce a livrat un număr record de 50,3 milioane de computere în 2020, în creștere cu 8% față de 2019.
Pentru trimestrul încheiat pe 31 ianuarie, Dell a înregistrat venituri de 26,1 miliarde de dolari, în creștere 9%, compania raportând câștiguri de 1,57 dolari pe acțiune. Pentru ultimul trimestru, care s-a încheiat la 30 aprilie, se așteaptă ca Dell să înregistreze câștiguri de 1,51 dolari pe acțiune, cu 12,7% în plus față de anul precedent. Veniturile sunt prognozate să fie de 23,33 miliarde de dolari, în creștere cu 6,5% față de trimestrul trecut.
Ce ne rezervă restul anului depinde de evoluția pandemiei iar lucrurile par să se normalizeze deoarece campaniile de vaccinare merg bine și, dacă virusul nu ne va surprinde neplăcut cu vreun nou val, se preconizează că lucrurile vor reveni la normal în această toamnă. Oricum ar fi, cei trei producători de computere s-au dovedit rezilienți. Și pentru că mulți consumatori occidentali au acumulat economii în timpul pandemiei sau au primit cecuri de pe urma pachetelor de stimul economic, producătorii de computere ar putea beneficia atât de creșterea cererii din partea consumatorilor, cât și de investițiile companiilor.