- 26 August 2020
eZilier, platforma online creată de un student pentru muncile „cu ziua”
eZilier este creația unui student care în timpul pandemiei a lucrat și la Harta Producătorilor Locali, un site unde să găsești producătorii din România care fac lucruri naturale, dar care au avut dificultăți în a-și desface produsele.
Poți citi în amănunt despre Harta Producătorilor Locali în acest articol de pe start-up.ro.
Andrei Ilie e un student care a terminat anul I, iar acum a dezvoltat și un produs dedicat zilierilor și firmelor care vor să-i găsească.
Cum a venit ideea unui site de zilieri?Am povestit cu Andrei Leonard Ilie despre eZilier și fondatorul site-ului spune că atât în contextul pandemic, dar și în general, în România e o piață foarte mare de zilieri, atât în agricultură, cât și în alte domenii.
Andrei spune că a văzut în jurul lui mulți colegi sau prieteni care vor să lucreze, dar nu găsesc un job care să le ofere siguranță, iar aceeași situație e și în cazul persoanelor necalificate care caută de muncă.
„Am căutat pe Google anunțuri pentru zilieri, puține, împrăștiate și greu de filtrat, așa că am decis să fac o platformă exclusiv pentru zilieri prin intermediul căreia vreau să creez o comunitate, un loc unde patronii pot găsi sprijin de muncă rapid, iar cei care vor să lucreze să o facă fără să stea mult să caute și să filtreze ușor anunțurile care-i interesează”, explică Andrei.
„Ideea mi-a venit pentru a sprijini atât persoanele care au nevoie de bani și vor să lucreze cu ziua, dar și patronii care în momentul de față sunt destul de necăjiți din cauza contextului actual, mai ales în HoReCa”, spune Andrei Ilie.
Pe lângă legătura tradițională între posibilii angajați și angajatori, platforma încearcă să educe antreprenorii și privind reglementările legale despre angajarea zilierilor.
De altfel, de luna trecut, zilierii au o nouă legislație în România, din 25 iulie. Astfel, din acea dată a devenit obligatoriu Registrul Electronic al Zilierilor, prin aplicația „Inspecția Muncii”. Astfel, firmele care utilizează zilieri nu mai au registre clasice, ci trebuie să înregistreze activitatea prin aplicația mobilă.
Cele mai populare domenii pe platformă pentru zilieriÎn momentul acesta platforma este funcțională și are deja anunțuri. Cele mai căutate domenii pe eZilier sunt HoReCa, Construcțiile, Agricultura, îngrijirea grădinilor și spațiilor verzi, dar nu numai.
În momentul de față, angajatorii au un pachet de 3 anunțuri gratuite pe eZilier, fiecare anunț având o dată de expirare de șapte zile.
„Ulterior angajatorii care vor să sprijine comunitatea pot achiizționa unul din cele două pachete suplimentare cu prețuri între 5 și 20 de lei”, explică Andrei Ilie.
Platforma a fost un real succes încă din momentul lansării și are 4.000 de utilizatori unici provenind din traficul organic și au început să apară și 40 de anunțuri în doar 3 săptămâni. E un proces lent, dar care poate avea succes. La nivel de monetizare, Andrei are un plan simplu: gratuitate pentru cei care caută de muncă, dar platforma are reclame, și pachetele pentru angajatori.
Momentan e doar o punte de legătură, dar pe viitor Andrei vrea să adauge și alte facilități. „Vrem să creăm un sistem care să ușureze munca angajatorului și să automatizeze plata zilierilor”, spune Ilie.
Cum a evoluat Harta Producătorilor LocaliÎn luna martie, Andrei Ilie și colegul său Mihai Feraru au lansat Harta Producătorilor Locali, un site unde producătorii se puteau lista pentru a fi descoperiți. Era o perioadă când oamenii nu se duceau atât de mult la piață și exista o efuziune privind produsele românești.
În momentul de față Harta Producătorilor Locali a ajuns la aproape 600 de producători și sute de vizitatori care caută zilnic cine vinde fructe, legume sau conserve și alte produse românești în apropierea lor.
De asemenea, au lansat și un parteneriat cu ITGenetics, prin care se sprijină proiectul acestora din urmă care oferă producătorilor un kit gratuit prin care aceștia-și pot pune o etichetă „Produs în România”.
Ultima oară când vorbeam cu Andrei voia să lanseze și o secțiune unde să-i ajute pe producători să-și facă propriul site pentru a distribui produsele, iar acum au reușit să-l lanseze la
https://market.producatoridinromania.ro.