Modalități de finanțare a unei afaceri mici, primul hub Atelierul Digital din Iași - Business Report

Modalități de finanțare a unei afaceri mici, platforma de informații medicale, premii de 100.000 de euro pentru startup-uri - acestea au fost cele mai importante știri din antreprenoriat de săptămâna aceasta.

Finanțarea pentru un business la început de drum e una dintre provocările oricărui antreprenor pentru că de multe ori, nu știi la ce să apelezi.

Poți alege să te duci către părinti și prieteni, să vinzi un bun personal sau chiar să te gândești la un împrumut la o bancă. Pornind de la această idee, a fost creată BT Mic, companie a Grupului Financar Banca Transilvania, destinată să ajute afacerile mici să crească.

Până acum, în aproape un an, BT Mic are peste 2.000 de clienți, iar reditul mediu acordat a fost de 45.000 de lei. Se poate aplica online, pe site-ul BT Mic sau direct in unitatile BT Mic sau Banca Transilvania. După acest moment, se stabilește o vizită la sediul clientului pentru o discutie.

Pentru a putea beneficia de un credit de la BT Mic este nevoie ca un business sa aiba minim 3 luni de venituri, fără să fie urmărit profitul inițial, ci doar faptul că firma este activă.

Creditele prin BT Mic ajung la 200.000 de lei pe client, pe un termen de maxim 7 ani, iar dobânda e variabilă, în funcție de indicele Robor la 6 luni.

---

Fondatorii Quickmobile, familia Țiboc, au lansat Doclandia, o platformă cu informații medicale sigure, oferite chiar de doctori.

Românii din ţară şi din străinătate au acces nelimitat la informaţii avizate din partea a peste 50 de medici parteneri Doclandia.

Utilizatorii care doresc să beneficieze de sfaturile medicilor colaboratori ai platformei online, vor trebui să achite, cu cardul sau prin sms, o taxă de 10 euro, ce reprezintă contravaloarea unui abonament lunar.

Oamenilor le este alocat automat un medic. În plus, utilizatorii își pot încărca în cont diverse documente medicale, precum analize, electrocardiograme etc., în vederea unei consilieri optime.

Doclandia are la bază o investiție de 500.000 de euro, costuri ce acoperă tehnologia din spatele produsului, cheltuielile operaționale și de lansare.

---

Înscrieri deschise la competiția Startarium Pitch Day. Sunt puse la bătaie premii de 100.000 de euro.

Startarium PitchDay include atât o componentă educațională și inspirațională prin sesiunile de conferințe și dezbateri, cât și o competiție prin care startup-urile pot obține finanțări în valoare totală de 100.000 de euro.

Până pe 23 octombrie 2017, antreprenorii cu o afacere de 1-3 ani din întreaga țară se pot înscrie pe site-ul competiției, pe care-l găsiți în descriere.

După etapa de preselecție a înscrierilor online, cele mai bune 100 de startup-uri vor fi invitate la un interviu, pentru a fi evaluate de juriu în cadrul evenimentului de pe 16 noiembrie de la Auditorium Pallady București.

Câștigătorii vor primi 70.000, 20.000, respectiv 10.000 de euro.



Citeste si