- 21 Ianuarie 2021
Finanțare de 150.000 de euro pentru un operator virtual de telefonie mobilă. Cum vrea Benefito Mobile să schimbe modelul de business
În schimbul acestei finanțări, fondatorii Benefito Mobile vor ceda 10.000 de acțiuni care reprezintă 5,3% din capital.
Investiția va finanța lansarea în al doilea trimestru din 2021 a primei cartele preplătite din România prin care clienții primesc credit pe mobil atunci când achiziționează produse și servicii.
Ce face Benefito Mobile și de ce poate fi o soluție pentru retailerii din RomâniaBenefito Mobile a mai primit 150.000 de euro finanțare la începutul acestui an de la fondul ROCA X.
Cartela Benefito Mobile reprezintă o premieră pentru domeniile telecom și retail din România în contextul în care, pentru a-și atrage și fideliza clienții, majoritatea retailerilor folosesc programe clasice (carduri cu acumulare de puncte ori reduceri la produse cu termen de valabilitate scurt) care sunt în mică măsură utile clienților.
Prin cartela Benefito Mobile retailerii online și offline vor putea oferi un beneficiu real, apreciat de clienți, precum reîncărcarea creditului telefonului mobil. Creditul gratuit ajunge să fie o recompensă pentru fidelitatea clientului, astfel, persoanele care cumpără mai des și mai mult de la retailerii parteneri primesc mai multe beneficii pentru banii cheltuiți.
Benefito Mobile colaborează cu Bonusway și Cashback World, platforme internaționale de cash back care au parteneriate cu sute de retaileri.
Un alt diferențiator pentru piața din România este modul de tarifare, acesta fiind în lei și nu în euro.
Ce face un operator virtual de telefonie mobilăBenefito Mobile este un brand deținut de Goil Services Romania S.A, o companie înființată în aprilie 2018 care îi are ca acționari pe Goil Power SRL Italia (acționar majoritar), Marian Velicu și Marius Ionescu, doi dintre cei mai reputați specialiști din telecomul românesc, cu experiență de 40, respectiv 30 de ani în domeniu. Aceștia dețin împreună aproximativ 36% din companie.
De altfel, cei doi au lansat împreună în 2012 Veridian - primul operator mobil virtual din România de tip Mobile Virtual Network Enabler / Virtual Network Aggregator.
Operatorii mobili virtuali (MVNO) nu dețin propria rețea de telefonie mobilă, utilizând infrastructura unui operator mobil tradițional. Benefito Mobile utilizează rețeaua Telekom Romania Mobile Communications, prin intermediul Veridian, care este conectat la rețeaua Telekom Romania Mobile ca Agregator MVNO (MVNA).
“Listarea pe SeedBlink vine la doar câteva săptămâni după ce am atras o investiție din partea fondului Roca X, o confirmare a faptului că proiectul nostru este unul viabil, cu potențial ridicat. Aceste finanțări ne vor susține în a lansa prima cartelă preplatită de telefonie mobilă din România care va crea convergență între domeniul telecomunicațiilor și cel al retailului. Este un pas foarte important pentru piața locală de telecom, dar și pentru piața de retail care va avea la dispoziție, în premieră pentru România, un model inovator de atragere și fidelizare a clienților”, afirmă Marian Velicu, cofondator și președinte al Goil Services Romania, compania care deține Benefito Mobile.
“Ne bucurăm să sprijinim un nou proiect care face pionierat, de data aceasta primul operator de tip MVNO din România care schimbă modelul de business în domeniul telecom poziționându-se și ca un marketplace în relația dintre consumatori și retaileri. Salutăm implicarea în proiect a unei echipe de fondatori foarte experimentați în domeniu și totodată a RocaX, investitorul ancoră cu care continuăm astfel seria de proiecte comune”, afirmă Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO al SeedBlink.
Lansarea Benefito Mobile vine în contextul în care operatorii mobili virtuali s-au dezvoltat de peste zece ani în Europa de Vest, reprezentând, în funcție de țară, între 10% și 40% din numărul de utilizatori de telefonie mobilă.
Cifră de afaceri de 700.000 de euro anul acesta“Credem că Benefito Mobile va fi un succes datorită noutății (credit gratuit bazat pe achiziții în retail) și atractivității acestuia în privința prețului. De asemenea, serviciul vine cu un model de business foarte profitabil, randamentul acțiunilor ajungând la 400% în cinci ani. Astfel, estimăm că vom fi pe break-even după primele șase luni, când vom avea aproximativ 10.000 de utilizatori, iar, după 18 luni, businessul va fi profitabil. Ne așteptăm ca valoarea companiei să crească de la 2,7 milioane de euro în momentul listării pe SeedBlink la aproximativ 28 milioane de euro în cinci ani”, adaugă Marian Velicu.
Conducerea Benefito Mobile mizează să atingă o cotă de 2-3% din piața de telefonie mobilă până la sfârșitul lui 2025.
De asemenea, cofondatorii Benefito Mobile preconizează că businessul va înregistra o cifră de afaceri de 700.000 de euro anul acesta. În cinci ani, veniturile ar putea ajunge la 15 milioane de euro pe an și un profit brut de aproximativ 5,6 milioane de euro.