Finanțare de peste 18.000 de euro pentru prima bibliotecă de materiale din România: MATER

Prima bibliotecă de materiale pentru industriile creative din România, MATER, a încheiat campania sa de crowdfunding de pe Startarium. Românii au reușit să strângă 18.722 de euro și aveau nevoie de 15.000 de euro la începutul campaniei.

MATER este o bibliotecă de materiale – o colecție extinsă și constant reînnoită de mostre de materiale - dedicată profesioniștilor care lucrează cu materiale și nu numai: arhitecți, designeri de interior, designeri de produs, vestimentari și de bijuterii, ilustratori, artiști plastici, dar și organizații care dezvoltă produse și materiale noi și au nevoie de această resursă. MATER va avea un spațiu de 1.000 de metri pătrați, care va cuprinde o bibliotecă, o sală multifuncțională și un hub. Clădirea e în aceeași zonă cu NOD Makerspace sau DESCHIS Gastrobar.

Până la finalul campaniei, MATER a strâns peste 18.000 de euro de la 211 susținători pe platforma de crowdfunding a celor de la Startarium. 

“Ne-am gândit la o campanie de crowdfunding în primul rând ca o campanie care să ne aducă vizibilitate în rândul profesioniștilor din arhitectură, design, construcții, arte sau producție publicitară - practic grupul țintă MATER. Apoi suntem fani crowdfunding - urmărim marile campanii din afară, am donat și noi la rândul nostru pentru campanii din România și din străinătate și am dorit să testăm o campanie pentru acest proiect - la urma urmei, o campanie crowdfunding de succes este una dintre cele mai bune validări ale unei idei de business și ne-am gândit că asta o să conteze și pentru alți finanțatori”, a spus Sabina Baciu, coordonator al campaniei, pentru start-up.ro.

Bugetul pentru pregătirea unei campanii de crowdfunding variază, dar în funcție de calitatea materialelor grafice, a videoclipului și a parteneriatelor, campania are sau nu succes. Pentru campania MATER, echipa a investit 2.000 de euro, în care intră realizarea videoclipului, petrecerea de lansare și Facebook advertising.

Pentru profesioniștii care vor dori să se aboneze la biblioteca de materiale, pentru a testa cele mai noi apariții și lucruri pentru creațiile lor, prețul va fi de 120 de euro pe an, iar studenții vor avea acces gratuit, pe baza carnetului de student. Prețul îți va da acces la bibliotecă, la mesele de lucru, unde poți veni și cu parteneri sau clienți, dar și la baza de date disponibilă pe materlibrary.ro.

Biblioteca va face parte din Bucharest Creative Cluster, alături de NOD Makerspace, Deschis Gastrobar, La Firul Ierbii, Tegmark, Neat, Bucharest coworking, UNULAUNU, Lea Toys și WorkWork, în fosta platformă Industria Bumbacului, din zona Timpuri Noi din Capitală.

MATER Crowdfunding campaign video from MATER on Vimeo.



Citeste si