Finanțați la 17 ani: detaliile investițiilor Early Game Ventures la Innovation Labs

Zero Code și Pentest Copilot sunt cele două finaliste ale programului Innovation Labs care vor primi o finanțare totală de jumătate de milion de euro din partea Early Game Ventures.

Despre toți câștigătorii ediției cu numărul 12 de la Innovation Labs poți citi aici. 

Ambele startup-uri activează în cybersecurity.

Pentest Copilot va primi 150.000 de euro investiție și este specializat în automatizarea scrierii de rapoarte de penetration testing și vizează în principal reducerea costurilor și a timpului pe care companiile și inginerii software le alocă pentru această activitate.

Soluția tehnică a Pentest Copilot permite, de asemenea, evaluarea calității testelor de penetrare făcute de fiecare inginer software, precum și crearea de alte analize și rapoarte foarte utile pentru companiile de securitate cibernetică. 

Investiția Early Game în Pentest Copilot este totodată o premieră: este pentru prima dată când un fond de venture capital decide să investească într-o echipă de fondatori care sunt încă pe băncile liceului. Bogdan Munteanu, Alexandru Antal ș i Remus Rughiniș, cei trei fondatori ai Pentest Copilot, au fost cei mai tineri participanți la Innovation Labs 2024, ei fiind elevi în clasa a 11-a la liceul Laude-Reut.

"Am decis să investim într-o echipă foarte tânără, dar absolut minunată. Acești elevi de clasa a XI-a au investit timp și muncă, au petrecut zile și nopți la hackathoanele Innovation Labs, și au creat un serviciu tehnologic inovator într-o industrie de elită precum securitatea cibernetică. La Early Game ne dorim să susținem astfel de antreprenori. Nu startup-ul trebuie să fie flexibil și să se plieze pe cerințele investitorului, ci invers: investitorul trebuie să fie flexibil și să susțină startup-urile valoaroase cu ceea ce acestea au nevoie, capital și networking", a declarat Dan Călugăreanu, Partener Early Game Ventures, și unul dintre investitorii care de-a lungul anilor a stat cel mai aproape de Innovation Labs.

"Suntem extraordinar de bucuroși și profund recunoscători pentru aprecierea și pentru imensa oportunitate primită de la Early Game Ventures. Pentru noi, este cel mai mare vot de încredere și un start pe care îl considerăm fabulos pentru experiența reală pe care ne-o vom construi de acum înainte", au declarat co-fondatorii Pentest Copilot.

Cealaltă companie care a urcat pe scena Innovation Labs 2024, Zero Code va primi o investiție de 350.000 de euro. Compania automatizează procesul de audit de securitate cibernetică, folosind AI. Darius Moldovan, Flavius Moldovan și Alex Baciu, fondatorii Zero Code, sunt ingineri software cu experiență în domeniul securității cibernetice și au identificat în activitatea lor de zi cu zi problema pe care Zero Code o adresează. O primă versiune a produsului Zero Code va fi disponibilă încă de luna viitoare pentru toți cei care vor să o testeze. 

„Industria de cybersecurity este una dintre prioritățile de investiții ale Early Game, iar serviciile de audit de securitate cibernetică sunt extrem de necesare în piață. Integrarea AI-ului pentru a accelera auditul de securitate, abordarea foarte pragmatică a fondatorilor și focusul pe a crea un instrument util, simplu de folosit și eficient sunt lucrurile care ne-au convins să investim în Zero Code. Dar factorul cel mai important a fost, evident, calitatea echipei și dedicarea lor,” a declarat Florin Vișa, Partener Early Game Ventures.

"În condițiile în care industria software crește într-un mod accelerat, vulnerabilitățile din cod sunt tot mai comune și mai problematice. Produsul nostru este proiectat sa faciliteze scanarea codului de vulnerabilități în mod automat, într-un timp scurt și cu rapoarte informative", Darius Moldovan, fondator Zero Code.

Cele două startup-uri au fost selectate dintre cele 16 echipe finaliste ale Innovation Labs pentru potențialul de business pe care îl au și pentru calitatea echipelor de fondatori. Cele 16 finaliste au fost și ele selectate anterior din peste 80 de echipe care au intrat în Innovation Labs la nivel național, în urma Hackathoanelor din luna martie.

Flavia Husar, Co-founder & Chief Innovation Officer a afirmat că "Early Game Ventures este un partener strategic și vom modela programul astfel încât să ne adaptăm și să îl aliniem la nevoile pe care le avem pentru a crea mai multe echipe care sunt investibile și dornice să atragă investiții. Calitatea produselor dezvoltate este esențială pentru a atinge acest obiectiv, iar acesta este și focusul noii programe Innovation Labs prototipată în programul din București în acest an. Acest angajament reflectă viziunea pe termen lung a Innovation Labs de a cultiva o comunitate antreprenorială prosperă avându-i alături pe cei de la Early Game Ventures.”

Recent, echipa Early Game a anunțat lansarea oficială a Early Game Fund II, al doilea fond de investiții EGV, care va avea la dispoziție un total de 60 de milioane de euro pentru a investi în domenii precum securitate cibernetică, developer tools, enterprise software etc.

Despre Early Game Fund II am scris pe start-up.ro pe larg aici. 



Citeste si