- 21 Decembrie 2022
Ghid pentru a alege instrumentul muzical potrivit pentru tine
Motivele pentru învățarea unui instrument muzical sunt la fel de variate ca și alegerea instrumentelor în sine. În timp ce unii își doresc o schimbare în activitățile de timp liber, alții visează să-și exprime sentimentele prin propriile sunete și să adauge acompaniament muzical anumitor momente. Deoarece cântatul la chitară sau la tobe, de exemplu, lasă puțin loc pentru gânduri care distrag atenția, putem spune că această activitate are și o capacitate de meditație.
Marea lume a instrumentelor muzicale
Aspectele vii, elegante și impunătoare ale instrumentelor oferă o gamă largă de sunete, stiluri și multe alte proprietăți. De aceea, instrumentele pot fi subdivizate ușor și clar. În funcție de natura lor, avem instrumente cu coarde, de suflat și clape, printre altele.
Ce fel de instrument muzical ți se potrivește?
Pentru a te bucură de muzică cât mai mult posibil, este esențială o examinare detaliată a diferitelor oferte. Printre altele, contează foarte mult dacă poți citi muzică sau ești dispus să o înveți și tu. Dacă nu ești deja familiarizat cu notele muzicale sau simbolurile, descifrarea partiturii necesită o concentrare suplimentară. Dacă nu ai prea multă răbdare pentru asta, instrumentele precum chitară și tobe sunt potrivite. Acestea două pot fi redate și fără a cunoaște notele muzicale. În plus, tonurile pot fi specificate și prin semne. Așa că tot ceea ce trebuie să știi este cum sa iti alegi prima chitara sau prima tobă.
Genul de muzică pe care dorești să-l cânți este, de asemenea, important. Dacă chitară poate fi folosită aproape peste tot, vioara, de exemplu, nu poate ține pasul în toate genurile.
Când trebuie înveți un instrument muzical?
Nu ești niciodată prea bătrân pentru a învăța un instrument și adesea nici prea tânăr. Desigur, abilitățile motorii ale copiilor trebuie antrenate corespunzător pentru a putea folosi bețele pe tobe sau a ține corzile individuale ale unei chitare. Există adesea modele pentru copii care au fost special concepute pentru degetele, mâinile și partea superioară a corpului mai mici. Deci este posibil la aproape orice vârstă să începi un nou hobby muzical.
Melodiile pot încânta, cu condiția că notele să fie corecte. În orice caz, sunt necesare câteva ore de practică pentru a nu scoate sunete indefinibile. Următoarele sfaturi te vor ajută să înveți corespunzător un instrument.
Ai un fler muzical? Dacă nu, ai nevoie de puțină răbdare. Nu te descurci bine cu notele? Folosește acorduri ori de câte ori este posibil. Între timp, motivează-te cântând melodiile tale preferate, indiferent de ce iese la final. Motivația este întotdeauna bucuria și voința, nu constrângerea de a stăpâni un instrument.
Majoritatea ghidurilor recomandă însă să exersezi 20 până la 30 de minute pe zi. În acest timp, creierul tău se poate concentra puternic și poate îmbunătăți memoria. Aceste minute pot fi integrate cu ușurință în viața de zi cu zi, iar regularitatea dezvoltă treptat un obicei. Odată cu progresul, motivația crește în consecință. Dar ai răbdare cu tine însuți. Dacă lucrurile nu merg așa cum a fost planificat, nu te forța. Respiră adânc și fă tot posibilul să dai ce e mai bun a două zi.
Ce instrument să alegi?
Chitara, de exemplu, este foarte individuală în utilizare și design și potrivită pentru toată lumea.
Este un instrument care își găsește locul în multe genuri și este implicat în multe piese muzicale. Ambele mâini sunt folosite la chitară, una ținând corzile în timp ce cealaltă face să vibreze corzile. Instrumentul muzical poate fi cântat confortabil stând jos sau în picioare cu o curea. Se face o distincție între următoarele clasificări de model: chitară acustică, chitară electrică, chitară bas.
Versiunile ulterioare sunt subordonate acestor termeni generici, deoarece există un număr mare de versiuni diferite. Acestea diferă în ceea ce privește materialul, numărul de coarde și structura cutiei. Chitara de concert, care este o chitară acustică, este cea mai potrivită pentru începători. Corzile sunt fabricate din nailon, care sunt mai ușor de apăsat. Este diferită de cele electrice, care au corzi de oțel.
Instrumentul în sine recompensează progresul în timp util și melodiile preferate pot fi redate în curând (într-o oarecare măsură).
Chitara electrică este, de asemenea, un instrument muzical popular. Datorită corzilor de oțel, nu este însă ușor de folosit pentru începători și este, de asemenea, ceva mai scump de cumpărat, dar satisfacția va fi pe măsură. Pentru chitară electrică este necesară achiziționarea suplimentară de amplificatoare. Aici poți da câteva sute de euro. O chitară electrică bună începe de la 200 de euro, iar amplificatorul este de minim 50 de euro. Opțiunea de conectare a căștilor este, de asemenea, o idee bună, mai ales pentru vecinii tăi.
Dacă nu ești atras de chitară, poți încerca cu orga sau pianul. Oferă note clare de la bun început, fiind ușor de lovit clapele.
Orga și pianul oferă tonuri clare chiar de la început. Deoarece cumpărarea unui pian ocupă mult spațiu în apartament și costă foarte mult, este recomandabil ca începătorii să se concentreze mai întâi pe o orgă. Funcționează într-un mod similar, economisește mai mult spațiu și este mult mai ieftin de cumpărat.
Desigur, pianul necesită cunoașterea notelor muzicale și o dexteritate destul de mare, însă nu este imposibil de învățat.
Acestea sunt doar două din instrumentele muzicale pe care ți le sugerăm pentru început. Până la urmă însă, tu vei alege ceea ce îți place. Trebuie doar să cântărești bine, pentru un instrument înseamnă o investiție. Cere sfatul unui profesor care te poate și testa și astfel, îți va spune dacă să începi sau nu să studiezi instrumentul respectiv.