Hands On Samsung Galaxy S20 Ultra - viitorul e cu ecran de 120 de Hz

Samsung a prezentat în această seară cele mai noi telefoane de top din gama S20, adică S20, S20+ și S20 Ultra. Noi am fost la prezentarea telefoanelor și povestim care sunt primele impresii despre aceste terminale.

Abonează-te aici la canalul nostru de YouTube. Vezi în avanpremieră review-urile noastre publicate dimineața acolo și nu uita să-ți activezi notificările ca să fii anunțat.


Samsung Galaxy S20 Ultra este vedeta acestei serii, cu o cameră care permite un zoom 100X, cu ajutorul unui senzor optic, dar și a inteligenței artificiale. De asemenea, ecranul cu o rată de refresh de 120 de Hz e spectaculos și se simte diferența față de generațiile anterioare.

Urmărește video-ul de mai sus pentru prima impresie despre Samsung Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra. Mai jos am intrat în detalii tehnice.

Design Samsung Galaxy S20 Ultra

Noua gamă S20 are un design cumva deja cunoscut, cu un ecran curbat, dar mai discret, în timp ce camera frontală e poziționată acum central și este una singură. Designul ecranului arată mai bine, ca la Samsung Note, ceea ce m-a bucurat, pentru că este mai simetric și mai bine realizat.

Pe spate Samsung are o carcasă de sticlă simplă și care are doar logo-ul Samsung simplu, fără nicio altă inscripție. Îmi place faptul că Samsung a ales să facă un spate foarte curat, dar problema carcaselor de sticlă e că atrag foarte multe amprente. În puținul timp în care am folosit telefonul, după un singur minut spatele nu se mai vede la fel de frumos.

S20 și S20+ au un design al camerelor asemănător, deși S20 are o cameră triplă, iar S20+ are o cameră cvadruplă, cu un zoom de 30X. S20 Ultra are o protuberanță a camerei foarte mare pentru zoom-ul 100X, care e o combinație de zoom optic și unul realizat prin inteligență artificială. Par stickere mari puse pe telefon, dar cumva e designul acestor timpuri și sunt detalii destul de mici. Nu mi se pare că în momentul de față vreun producător a reușit să facă un modul de camere care să arate bine, fie că vorbim de iPhone, Huawei sau Samsung.

Nu avem mufă de căști, dar telefoanele vor putea fi cumpărate alături de Samsung Galaxy Buds+, care sunt căști wireless.

Specificații tehnice

La nivel tehnic, avem tot ce trebuie pentru un telefon flagship în momentul de față, cu mici diferențe între cele trei game. Samsung Galaxy S20 e continuatorul lui S10e, adică un telefon premium, dar care să fie mai mic și cu performanțe un pic limitate. S20+ e pentru cei care vor telefonul intermediar, cu o dimensiune decentă, iar S20 Ultra continuă cumva varianta 5G de anul trecut a lui S10, cu un ecran mare.

Un lucru excelent e faptul că Samsung dotează toate telefoanele din gamă cu același procesor, e vorba de Exynos 990 pe 7 nanometri. Diferențele se fac la memoria RAM și pe alocuri la capacitatea de stocare.

  • S20+ are variante cu 8 și 12 GB memorie RAM, dar capacitatea de stocare poate fi de 128 de GB și de 512 GB, extensibilă cu un card microSD de până la 1 TB.
  • S20 are variante cu 8 GB și 12 GB memorie RAM, iar capacitatea de stocare e limitată la 128 de GB, care poate fi extinsă printr-un card microSD de până la 1 TB.
  • S20 Ultra are 12 GB sau 16 GB memorie RAM, în timp ce variantele de capacitate de stocare sunt de 128, 256 și 512 GB, extensibile cu un card microSD de până la 1TB.

Toate telefoanele din gamă vor putea fi cumpărate și în două variante de conexiuni. Poți să iei telefoanele 4G, care vor fi mai ieftine sau poți să alegi varianta 5G, pentru a te pregăti de viitorul conexiunilor.

Bateriile sunt și ele diferențiate, dar capacitatea acestora e mare, mai ales că procesorul, conexiunea 5G și ecranul îmbunătățit vor consuma mai mult. S20 are 4000 de miliamperi, S20+ are 4.500, iar S20 Ultra are 5000 de miliamperi.

Ecranul pentru Samsung Galaxy S20 Ultra

Dacă ar fi să vorbim despre ce diferențiază acest telefonul de celelalte flagship-uri, cel puțin momentan, e ecranul. Și asta pentru că rata de refresh este de 120 de Hz, pe care am văzut-o pe Asus Rog Phone II și ne-a impresionat puternic. Efectiv, dincolo de rezoluție, rata de refresh se simte imediat și face diferența. Dincolo de avantajul de a putea să joci titluri mai complexe care suportă 120 de Hz, navigarea e mai fluidă și mai precisă.

Telefoanele au un display Quad HD+ Dynamic Amoled, certificat HDR10+. Dimensiunile sunt de 6,2 inci pentru S20, 6,7 inci pentru S20+ și 6,9 inci pentru S20 Ultra. Și chiar dacă ultimul pare destul de mare, orientarea ecranului 20 pe 9 permite să ai un telefon destul de îngust, dar care să aibă un ecran mare. În plus, marginile sunt aproape inexistente.

Din punct de vedere al luminozității telefoanele impresionează, deși nu le-am putut vedea cu adevărat în aer liber la soare. Culorile nu sunt saturate și Samsung se păstrează fidel abordării din ultimii ani când creează culori care nu sunt atât de vivid. Ecranul poate fi trecut manual pe o rată de refresh de 60 de Hz, dacă nu poți să te obișnuiești cu efectul celor 120 de Hz.

Camerele foto / video

Când vine vorba de cameră, Samsung a făcut eforturi solide aici și încearcă să demonstreze că este înaintea concurenței. Și da, cel puțin pe S20 Ultra lucrurile stau foarte bine, deși nu toate sunt neapărat necesare.

  • S20+ are patru camere, dintre care un senzor ultra wide de 12 megapixeli, unul wide de 12 megapixeli, unul tele de 64 de megapixeli și un senzor DepthVision. Space Zoom-ul funcționează tot până la 30X.
  • S20 are o cameră triplă, formată dintr-un senzor ultra wide de 12 megapixeli, unul wide de 12 megapixeli și unul tele de 64 de megapixeli. Există funcția Space Zoom, care îmbină zoom-ul optic 3X cu inteligența artificială pentru a ajunge la 30X.
  • Galaxy S20 Ultra are câteva lucruri în plus. Ultra wide de 12 megapixeli, dar wide de 108 megapixeli, telephoto de 48 de megapixeli și un senzor DepthVision. Space Zoom-ul funcționează până la 100X.

Cum merge acest Space Zoom? Ideea e să faci poze de la distanță și apoi să le faci crop la o calitate bune, pentru că au un număr de pixeli foarte mare. Practic, poți să faci crop la imagini de 12 megapixeli dintr-o poză cu zoom. Zoom-ul optic este de 5X pe Ultra, printr-o funcție de periscop, practic. Cu toate acestea, în viața reală lucrurile nu stau ideal. Și cred că lucrurile vor fi în parte rezolvate prin update-uri de software. Camerele cu zoom nu pot fi folosite decât din trepied pentru rezultate bune, dar pixelii sunt destul de vizibili când imaginea este realizată. Așadar, e o adiție bună, dar lucrurile trebuie îmbunătățite pentru rezultate optime.

O altă funcție interesantă este Quick Take, care permite telefoanelor Samsung să facă poze deodată cu toate camerele. Practic, e ca și cum ai filma timp de câteva secunde, iar apoi inteligența artificială le unește și își oferă mai multe variante ca să ai ce publica. Conform reprezentanților, 75% din pozele realizate de oameni sunt publicate ulterior direct în social media. Ce am observat la funcția Quick Take, dar mai avem nevoie de teste serioase, e că optimizează imaginile pentru social media în sensul că le saturează enorm și scoate culori demne de Wes Anderson. E drept că am fotografiat un colț cu mult roz, dar cantitatea de saturație era mai mare decât mi-aș fi dorit eu personal. Vorba aia, telefon de influenceri.

Camerele de selfie sunt simplificate în momentul de față. S20 și S20+ au o cameră de selfie de 10 megapixeli cu F/2.2. Ultra are un selfie cam de 40 de megpaixeli cu f/2.2. Față de modelul de anul trecut, Samsung a renunțat la camera dublă de pe față, care arăta și urât.

Preț și disponibilitate

Telefoanele vor fi disponibile din luna martie, dar vor fi la precomandă după ce vor fi prezentate la San Francisco și Londra.

Nu vă așteptați ca pentru aceste modele prețul să fie mic. S20 va începe de la 1.000 de dolari, S20+ va costa 1.200 de dolari, iar S20 Ultra va costa de la 1.400 de dolari. Vor fi disponibile în variante 4G și 5G, care vor fi mai scumpe.

Merită? Acesta este un preview, deci nu putem să ne pronunțăm până la capăt. Camera e mai bună, ecranul e minunat, iar bateriile sunt mari. Samsung face flagship-uri serioase astăzi și care merită acei mulți bani pe care-i dai. Aș da un puncte minus pentru cât de mare e protuberanța camerei, dar oricum vei pune probabil o carcasă pe telefon.



Citeste si