- 10 Ianuarie 2020
Huawei intenționează să deschidă o fabrică de componente în Europa
„Intenționăm să ne fabricăm propriile componente la o fabrică din Europa în viitor”, a declarat acesta într-un interviu la sediul AFP.„Realizăm un studiu de fezabilitate pentru a deschide o fabrică în Europa în acest sens. Alegerea țării va depinde de acel studiu”, a declarat el.
Deși încă nu s-a stabilit când se va alege țara, Liang a spus „ar putea să se întâmple foarte repede”. Președintele a adăugat: „În domeniul tehnologiei 5G, deja nu mai depindem de furnizarea chip-urilor și altor componente de către companiile americane".
Ofensiva lui Trump a privat Huawei de accesul la chip-uri și alte tehnologii furnizate de companii lidere în SUA precum Micron, Qualcomm și Intel, astfel că Huawei a trebuit să-și diversifice baza de aprovizionare, în special din alte părți ale Asiei.
Șeful serviciilor de informații din SUA susține că Huawei nu este de încredere și că echipamentele sale reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a SUA – o acuzație pe care compania a respins-o.
Respingerea acuzațiilor de spionajTrump a oferit o serie de suspendări temporare ale interdicției împotriva Huawei, pentru a da timp furnizorilor de servicii care acoperă zonele rurale să se conformeze interdicției.
Liang a respins din nou acuzația de spionaj, insistând că Huawei nu a primit niciodată nicio solicitare din partea guvernului Chinei să-și spioneze clienții.
Australia și Japonia au luat măsuri să interzică sau restricționeze participarea firmei la lansările rețelelor lor 5G. La începutul acestei luni, Prim Ministrul Boris Johnson a dat de înțeles că Marea Britanie la va urma exemplul.
În acest context, Huawei a subliniat că se va concentra pe Europa continentală și a anunțat că intenționează să investească 40 de miliarde de dolari pe materii prime europene.
În ciuda presiunii SUA și repercusiunilor războiului comercial dintre China și SUA, Liang a declarat că vânzările Huawei se mențin, iar firma își dezvoltă propriul sistem de operare pentru dispozitive mobile, dat fiind că a pierdut accesul la sistemul de operare Android, furnizat de Google.
Grupul estimează că a vândut între 245 și 250 de milioane de smartphone-uri în întreaga lume anul acesta, a declarat el.
Aceste vânzări le depășesc pe cele de 206 de milioane de smartphone-uri de anul trecut, potrivit datelor IDC.
Articol original disponibil aici.