Huawei intră în parteneriat cu TomTom ca să nu duci dorul Google Maps

Huawei a fost forțată de guvernul american să renunțe la utilizarea serviciilor software ale Google precum Google Maps sau Gmail, iar asta face ca gigantul chinez să se uite în altă parte. Potrivit Reuters, Huawei a intrat într-un parteneriat cu producătorul de GPS-uri TomTom.

TomTom va face o aplicație de navigare pentru telefoanele Huawei deoarece în acest moment utilizatorii de telefoane Huawei (Mate 30 și viitorul P40) nu vor putea avea acces la Google Maps (nu fără a instala un alt software).

Un reprezentant al Huawei a spus că această înțelegere a fost realizată în urmă cu mai mult timp, fără a preciza o anume dată. Un reprezentant al TomTom a declarat că "putem confirma că dezvoltatorii vor putea folosi API-urile TomTom Maps via portalul Huawei pentru dezvoltatori".

Huawei nu este singura companie care folosește TomTom pentru a livra hărți utilizatorilor. Apple folosește serviciile TomTom pentru Apple Maps.

Reamintim că Huawei a fost amplasată pe lista neagră a guvernului american și astfel companiile din SUA nu pot colabora cu Huawei. De aceea, telefoanele chinezilor nu mai pot preinstala serviciile Google.

Compania nu a stat cu mâinile în sân și a promis să investească peste 1 miliard de euro în următorii cinci ani pentru a motiva dezvoltatorilor să-și aducă propriile aplicații în magazinul de aplicații al Huawei.

Recent, compania a promis 26 de milioane de dolari pentru dezvoltatorii britanici și irlandezi.



Citeste si