Huawei prezintă noul procesor Kirin 980 și noi modele de P20

Huawei a prezentat la IFA 2018 cel mai nou procesor al companiei, Huawei Kirin 980, un cip care încorporează și mai multă inteligență artificială decât cel de anul trecut.

Procesorul Kirin 980 are 7 premiere mondiale. E primul procesor construit pe o arhitectură de 7 nanometri și are 6,9 miliarde de tranzistori. De asemenea, are opt nuclee Cortex-A76 și 10 nuclee grafice Mali-G76. Modemul 4G montat pe Kirin 980 e de 1,4 Gbps.

 

Procesorul are performanțe mai bune, eficiență energetică mai bună și un design mai compact. Viteza, potrivit Huawei, este cu 20% mai mare, iar autonomia telefoanelor care vor fi echipate cu acest procesor va fi cu 40% mai mare. Procesorul acesta este o evoluție față de cele de 10 nanometri. De la primul procesor Kirin, adică 920, produs de Huawei, densitatea de tranzistori a crescut aproape de 3 ori, de la 2,5 miliarde, la 6,9 miliarde.

 

Kirin 980 are 8 nuclee, dintre care două procesoare mai puternice, două mijlocii și patru nuclee mici pentru un consum de energie redus. Ce mai are diferit? Poate procesa mai bine inclusiv videoclipurile și recunoașterea facială și a obiectelor. La nivel de conectivitate, telefonul suportă viteze 4,5G. Are tehnologie dual-GPS, ceea ce înseamnă localizare mai fină. Procesorul va fi compatibil 5G, cu ajutorul îmbinării cu modemul 5G Balong 5.000.

 

Huawei a comparat pe scenă procesorul său cu cel de la Qualcomm, Snapdragon 845. Potrivit chinezilor, performanța ar fi cu 22% mai bună, iar consumul de energie cu 32% mai mic. Vom vedea cum se comportă în realitate.

 

 

Telefoane în versiuni noi și asistenți personali

 

Huawei a anunțat și lansarea Huawei Mate 20 Pro, pe 16 octombrie, la Londra. Potrivit lui Richard Yu, Huawei a vândut mai mult de 10 milioane de Mate 10.

 

De asemenea, Huawei a anunțat două versiuni noi de culoare pentru Huawei P20 și Huawei P20 Pro - Morphe Aurora, care e un albastru mai închis ce-și schimbă culoarea în funcție de unghiul din care te uiți, dar și Pearl White, un alb perlat elegant. Telefoanele vor costa 599 și 699 de euro.

 

Pentru cei mai pretențioși, Huawei a anunțat o versiune nouă de P20 Pro, cu piele italienească pe spate, 8 GB de RAM și 256 de GB de stocare. Prețul va fi de 999 de euro.

 

Huawei a intrat și pe piața boxelor inteligente cu Huawei AI Cube, o boxă inteligentă ce funcționează și ca router 4G. De asemenea, AI Cube are integrat Amazon Alexa.

 

 

 

 



Citeste si