- 26 Iulie 2021
Incubatorul Future Makers: 101 antreprenori și 35 de startup-uri acceptate
Cei 101 Future Makers sunt fondatori ai celor 35 de start-up-uri selectate în Future Makers 2021 și vin cu business-uri în tehnologie (23%), sustenabilitate (14%), educație (14%), travel & food (14%), marketplace (9%), sănătate mentală (6%), social (6%) sau fintech (3%).
Printre echipele finaliste se numără case printate 3D din materiale reciclate, un dispozitiv IoT de înot pentru nevăzători, costum rezistent la foc pentru civili, soluții VR pentru depresie și fobii, AI & data pentru a prezice dinamici sociale sau dispozitiv edtech pentru folosirea independentă a sistemelor de videoconferință de către copii.
Participanții beneficiază de mentorat din partea unor experți și antreprenori din 15 de țări, peste 30 de ore de ateliere antreprenoriale, de tehnologie și foresight, acces la experți în industrie, acces pe 3 ani la platforma globală de educație și networking geneSIS, pitch-uri în fața unor fonduri de investiții și membership în comunitatea internațională Futures Space.
De asemenea, cele 35 de echipe participante vor avea ocazia să își prezinte ideile în fața juriului Future Makers în 17 noiembrie pentru premii de 20.000 de euro, în cadrul Future Summit, eveniment internațional dedicat trendurilor viitorului ce va avea loc în perioada 15-21 noiembrie.
“Lumea s-a schimbat accelerat în ultimul an și credem că startup-urile și tinerii antreprenori sunt cei ce pot ajuta România și regiunea să beneficieze de oportunitățile acestor schimbări. Susținem alături de partenerii noștri anul acesta 101 antreprenori cu know-how, acces la rețele globale și suport financiar pentru idei la început de drum din 5 țări din Europa Centrală și de Est”, a declarat Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions.
Printre câștigătorii Future Makers din anii trecuți se numără Polymore (algoritm AI de selecție a deșeurilor plastice), ACT (set de tacâmuri flexibile pentru persoane cu artrită), ART Link (soluție de realitatea augumentată pentru artiști), Aventurile Tzitzi-Poc (teatru și AR pentru copii), Synovius (protoze pentru recuperare medicală), CardioMedive (dispozitiv medical ce analizează parametrii vitali esențiali), EcoTree (platformă de waste management), I’m Fine (aplicație de conectare a pacienților cu psihoterapeuți) sau Veltra (biciclete din bambus).
Future Makers este organizat de Social Innovation Solutions și co-organizat de Global Shapers Bucharest Hub cu sprijinul Raiffeisen Bank și Enel România, alături de fondurile de investiții Roca X, Smart Capital, Tilia Ventures si V7 Capital.