Innovation Labs 2018 – echipele calificate din Iași, Timișoara, Cluj și Sibiu

Innovation Labs 2018, programul de accelerare din România destinat tinerilor dornici să facă primii pași în antreprenoriatul tehnic, anunță câștigătorii hackathoanelor derulate la finalul săptămânii trecute în Iași, Cluj, Sibiu și Timișoara.

Aceste evenimente au avut loc la o săptămână după hackathonul din București, unde au fost alese 24 de echipe care vor trece printr-un program de training. Toate echipele calificate în urma hackathoanelor urmează să intre într-o perioadă intensă de training de 10 săptămâni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Antreprenori și oameni de business de vârf vor împărtăși experiențele lor cu tinerii din cadrul programului, oferindu-le acestora o nouă viziune în explorarea ecosistemului antreprenorial românesc. În plus, tinerii vor beneficia de acces la tehnologii de ultimă generație pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului.

Pe 21 mai, în cadrul Demo Day, finaliștii programului își vor prezenta prototipurile în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate și să beneficieze de sprijinul Innovation Labs și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat.

Am aflat care sunt echipele câștigătoare ale primei etape din programul Innovation Labs 2018 din fiecare oraș în care se organizează acest program.

Le poți vedea dând click pe butoanele de navigare de mai jos.

Hackathonul Innovation Labs 2018 din Iași – echipele calificate

La eveniment au participat 18 echipe formate din peste 40 de tineri care au prezentat idei pentru produse încadrate în cele șapte direcții de dezvoltare formulate în cadrul programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

La final, 9 echipe au fost alese pentru a merge în etapa următoare: un training de 10 săptămâni.

BeeChangefull - este o aplicație destinată apicultorilor care vine în întâmpinarea acestora prin monitorizarea de la distanță a stupilor. Aplicația oferă detalii despre temperatură, umiditate și presiune, oferind apicultorilor informații utile pentru gestionarea stupilor, fără să fie necesară deplasarea fizică la aceștia.

Memory Aid - este o aplicație mobilă ce se conectează la un smartwatch/wristband sau o brățară proprie. Aplicația memorează planificarea tratamentelor medicamentoase pe termen lung și emite un semnal sonor  pacientului în momentul în care acesta trebuie să își administreze un anumit tratament. Aplicația se conectează de asemenea la o cutie de medicamente, deblocând accesul, în funcție de planul stabilit, doar la medicamentul care trebuie administrat, și oferă notificări dacă acesta nu a fost scos din cutie.

Drink’mon - este o aplicație mobilă bazată pe gamificare, ce are ca scop adăugarea unei dimensiuni ludice vieții sociale. Folosind această aplicație, utilizatorii pot accesa quest-uri de socializare, atât individuale cât și de grup, îmbunătățind experiența unei ieșiri în oraș cu satisfacția recompensei simbolice și a competiției. În plus, utilizatorii care ajung la niveluri superioare pot beneficia de tarife preferențiale în localurile partenere.

ReServed - este o aplicație web/mobilă care își propune să îmbunătățească interacțiunea dintre localuri, precum restaurante și cafenele, și clienții acestora. Aplicația identifică locația și oferă clienților oportunitatea de a rezerva masa dorită la ora dorită, precum și de a plasa comanda online, reducând astfel timpul de așteptare. În plus, ReServed generează statistici referitoare la meniu, locurile preferate din local și intervalele orare preferate de clienții localului, în scopul îmbunătățirii experienței acestora.

Yammy Deal - este o aplicație mobilă cu ajutorul căreia restaurantele pot publica informații despre mâncarea care nu s-a consumat spre finalul zilei și o pot vinde la preț redus. Astfel, utilizatorul Yammy Deal își alege un tip de mâncare din oferta publicată și apoi ridică personal comanda de la local - într-un schimb ce folosește atât clienților și restaurantelor, cât și comunității prin evitarea risipei de alimente.

Be on Time - este o aplicație mobilă care interfațează cu Waze și Google maps, pentru a informa utilizatorul despre ruta cea mai rapidă pe care acesta o poate urma. Aplicația oferă și recomandări privind folosirea autoturismului personal sau a transportului în comun, în funcție de ce opțiune e mai rapidă. În plus, această aplicație se conectează la sistemul GPS al mijloacelor de transport în comun, astfel încât utilizatorul le poate vedea pe hartă în timp real, pentru a-și planifica mai eficient călătoria.   

Safe Keep - este un modul de alarmare portabil de mici dimensiuni ce se poate monta pe obiectele personale cu risc de a fi furate, precum, spre exemplu, biciclete sau rucsacuri. Dispozitivul comunică cu telefonul mobil printr-o aplicație dedicată, înștiințând utilizatorul atunci când este mutat obiectul pe care este montat dispozitivul. 

Clearpath - este un sistem autonom de controlare a dronelor, în baza unui semnal GPS. Utilizatorul transmite un mesaj tip SMS către dronă, cu coordonatele locului la care aceasta trebuie să ajungă, îmbunătățind astfel experiența utilizării dronei prin asigurarea preciziei locației finale și a traiectoriei parcurse. 

Munzo - este un ghid montan mobil ce se adresează pasionaților de drumeții, oferindu-le acestora detalii privind harta traseului pe care doresc să îl parcurgă, precum și consiliere în vederea pregătirii excursiei. Modificările și eventualele obstacole se actualizează în timp real, iar utilizatorul este informat de la începutul traseului despre tipul de echipament pe care trebuie să îl folosească, pregătirea optimă a alimentelor, sursele de alimentare cu apă și alte detalii de ordin logistic, în funcție de dificultatea traseului și de condițiile meteorologice.  

Hackathonul Innovation Labs 2018 din Cluj-Napoca - echipe calificate

La eveniment au participat 35 de echipe formate din peste 100 de tineri. Au fost alese 8 echipe și idei de produs care vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat a Innovation Labs.

4People reprezintă un scaun inteligent de monitorizare și ajustare a poziției spatelui creat cu scopul de a contribui la adoptarea unei posturi corecte în activitatea de zi cu zi. Produsul se adresează atât companiilor care urmăresc să asigure un mediu optim de lucru angajaților proprii, cât și șoferilor sau persoanelor care lucrează la birou un timp îndelungat. Prin modul de concepere, 4People își propune să contribuie, pe termen lung, la evitarea complicațiilor la nivelul coloanei vertebrale, inclusiv cele care ar necesita intervenție medicală.

DiaStats își propune să sprijine persoanele care suferă de diabet, oferindu-le acestora o soluție simplă și personalizată pentru monitorizarea regimului alimentar. Algoritmul care stă la baza aplicației ține cont de cantitatea de carbohidrați și glucide consumate, dar și de alte informații relevante din punctul de vedere al sănătății. Pe de o parte, aplicația le oferă utilizatorilor statistici relevante despre alimentația pe care au adoptat-o într-o perioadă distinctă de timp astfel încât aceștia să își poată ajusta stilul de viață. Pe de altă parte, aplicația pune la dispoziție un mediu de comunicare eficient între persoanele care suferă de diabet și experți în nutriție sau profesioniști în domeniul medical.  

Conscious View - aplicația este concepută pentru pentru a le oferi persoanelor cu deficiențe de vedere autonomie în interacțiunea cu mediul înconjurător. În primul rând, Conscious View oferă ghidare auditivă în momentul parcurgerii unui traseu. Pe lângă un sistem avansat de geolocație, aplicația integrează senzori care detectează obiecte și oferă notificări în proximitatea acestora.  În al doilea rând, aplicația utilizează tehnologia hologramelor în vizualizarea unui aspect din mediul înconjurător, punând la dispoziție resurse prin care persoanele cu probleme de vedere pot (re)descoperi lumea în care trăiesc. 

OutKat oferă utilizatorilor sugestii privind modalitățile de petrecere a timpului liber în concordanță cu propriile interese. Aplicația urmărește să integreze un sistem de transmitere a informațiilor care să ajute la identificarea unei oferte atractive de activități pe care utilizatorii le-ar putea desfășura. În felul acesta, aplicația propune utilizatorilor experiențe memorabile, contribuind totodată la sprijinirea afacerilor locale prin oferirea unui mediu de promovare a produselor și serviciilor către publicul țintă. 

MedPlus este un dispozitiv minim-invaziv și accesibil din punctul de vedere al costurilor, cu aplicabilitate în domeniul de sănătate. Acesta amintește persoanelor care au nevoie să urmeze un tratament medicamentos care sunt momentele când este necesar să ia medicamentele, conform planului recomandat de medicii de specialitate. În felul acesta, MedPlus urmărește să contribuie la diminuarea complicațiilor medicale care ar putea apărea ca urmare a administrării incorecte a tratamentului sau a omisiunii de a lua un anumit medicament la momentul potrivit. 

FridgeIO este un sistem eficient de monitorizare și gestionare a cantității de alimente și a informațiilor despre acestea. Prin elementele de funcționalitate puse la dispoziție, produsul se aliniază inițiativelor care urmăresc să reducă risipa de alimente. FridgeIO se adresează atât persoanelor fizice care sunt interesate să își gestioneze produsele alimentare, cât și centrelor comerciale care depozitează cantități mari de produse și care necesită o monitorizare permanentă.

StashGuru oferă turiștilor o soluție simplă și sigură de depozitare a bagajelor pe termen scurt. Totodată, aplicația integrează un modul prin care persoanele pot identifica soluții de depozitare pe termen lung a unor obiecte. Elementul specific este oferit de faptul că aplicația contribuie la întemeierea unei rețele de actori locali care colaborează pentru a-și pune la dispoziție resursele de spațiu, în sprijinul unor persoane care au nevoie de ele.

WakeZ își propune să promoveze un stil de viață sănătos prin îmbunătățirea calității somnului. Utilizând date care au fost validate din punct de vedere clinic, aplicația urmărește să acționeze asupra duratei somnului și să ofere utilizatorilor un program particularizat de odihnă, ținând cont de caracteristici individuale de ordin medical și de stil de viață.

Hackathonul Innovation Labs 2018 din Timișoara – echipele calificate

În Timișoara 13 echipe s-au calificat la finalul hackathonului care a avut loc la finalul săptămânii trecute. La eveniment au participat 25 de echipe care au prezentat în prima zi a evenimentului idei pentru produse inovatoare încadrate în cele șapte direcții de dezvoltare formulate în cadrul programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Rento este o platformă online care oferă posibilitatea de a închiria autoturisme direct de la proprietarii lor, fără a mai fi nevoie de dealeri sau firme de închiriere. Cu ajutorul Rento, doritorii vor avea parte atât de o gamă mai variată de maşini, cât şi de preţuri mai avantajoase, beneficiind de încrederea oferită prin reputațiile create în comunitatea digitală.

Foodbox este o platformă online de nutriție creată cu scopul de a veni în ajutorul celor ce doresc o condiţie fizică şi un stil de viaţă sănătos, reprezentând de asemenea şi un prim pas în fundamentarea unei educații alimentare corecte. Înscrierea pe platformă este facilă, clientul completând un formular cu datele personale și obiectivele legate de greutatea şi forma sa fizică, urmând ca echipa de nutriționiști să analizeze şi să întocmească un program personalizat pentru fiecare client.

RockMyMonday este o aplicaţie online care ajută tinerii ambiţioşi să-şi atingă obiectivele propuse, dându-le propriul asistent digital care să le prioritizeze planul şi activităţile săptămânii, astfel încât să-și crească productivitatea. RockMyMonday este un sistem de inteligență artificială care va învăţa în fiecare săptămână pentru a reuşi să ajungă la obiectivele propuse de către utilizator.

VR Market transpune supermarketul obişnuit în realitate virtuală, reducând atât traficul şi poluarea precum şi stresul ori timpul irosit la coadă şi casa de marcat. Cu VR Market, oricine va putea să-și facă cumpărăturile zilnice în doar câteva minute, produsele urmând să fie livrate în siguranţă acasă.

Up My Fintech vine cu o soluție pentru hipermarketuri, ajutând la implementarea citirii și încasării produselor prin coduri QR, eficientizând şi simplificând procesul de achitare. Aplicaţia va crea o bază de date aplicată pentru utilizatorii săi care va permite observarea obiceiurilor de cumpărare putând astfel să personalizeze promoții, îmbunătățind experiența de cumpărare a fiecărui client în parte. 

Campfire Tales este o aplicaţie care constă în conceperea unui studio indie de game development şi publishing, dorind să aducă utilizatorilor săi experiențe narative și interactive de VR / AR / Desktop / Mobile realizate cu scopul de a livra un conținut interactiv de calitate și de a crește comunitatea indie din România. Aplicaţia Campfire Tales se adresează atât gamerilor, cât şi profesioniștilor din industria de dezvoltare a jocurilor digitale.

XVision este un sistem de analiză automată a radiografiilor cu ajutorul inteligenței artificiale, venind astfel în ajutorul medicilor radiologi, precum şi în cazul ţărilor defavorizate prin lipsa unor specialişti în acest domeniu. Aplicația are la bază trei rețele neuronale implementate cu ajutorul tehnologiilor Azure, Azure MAchine Learning și Azure Functions.

Reactive Boards își propune să rezolve problema traficului din marile oraşe într-un mod inedit şi ecologic, cu ajutorul unui skateboard electric a cărui autonomie poate merge până la 25-35 km, în funcţie de dimensiunea bateriei. Produsul Reactive Boards reduce traficul şi totodată transformă călătoriile prin oraș într-o ieşire distractivă care ajută simultan şi mediul înconjurător.

MaskedMan este o platformă care încurajează comunicarea, negocierea şi persuasiunea, reformând într-un stil cross-platform cu mai multe variante de gameplay cunoscutul joc de societate al anilor ’80, Mafia. Într-un format retro, MaskedMan va oferi fiecăruia experienţa dorită, de la varianta clasică bazată pe chat pentru cei nostalgici până la varianta MMO în care jucătorul este cel care îşi alege rolul.

Easy Shopping este o aplicaţie online care ajută la reducerea şi eficientizarea timpului petrecut în magazine, fie că vorbim de statul la coada de la casă, ori de căutarea unui produs. Aplicaţia constă în crearea unui coș virtual, acesta având două scopuri principale: ghidarea cumpărătorului către produsele dorite și orientarea sa în caz că va decide să devieze de la traseul stabilit iniţial. Pentru poziționarea indoor, Easy Shopping se bazează pe tehnologia Bluetooth Beacon.

GearJobs este o platformă online care permite interconectarea profesioniștilor în IT, creată cu scopul întemeierii unei comunităţi de experţi în domeniu care să le permită să lucreze împreună pe diferite proiecte dar şi a învăţării de noi tehnologii şi a întocmirii unui portofoliu propice angajării în cadrul unei companii. GearJobs vine şi în ajutorul companiilor, platforma generând liste de specialişti în baza criteriilor şi a parametrilor selectaţi. 

PharmOnline este o platformă farmaceutică destinată în mod special produselor dificil de localizat, care îi sprijină pe cei ce nu dispun de timpul ori posibilitatea deplasării. Prin simpla trimitere a reţetei pe platformă, produsele sunt localizate, putând fi achiziționate şi livrate către destinatar.

Bonobo este o aplicație mobilă bazată pe geolocație care oferă un cadru sigur și prietenos pentru a cunoaște oameni noi şi în afara mediului virtual. Spre deosebire de alte aplicaţii, Bonobo nu se axează pe un grup de prieteni deja existent, neavând conceptul de followers sau newsfeed, ci punând la dispoziția utilizatorilor un mijloc prin care aceștia să intre în contact direct cu oamenii din zona lor geografică. Bonobo doreşte a crea un mediu proactiv, în care fiecare persoană să iasă din zona de confort, leagând noi prietenii bazate pe activităţi şi interese similare.

Hackathonul Innovation Labs 2018 – echipele calificate la Sibiu

La Sibiu, 8 echipe s-au calificat în urma hackathonului de la finalul săptămânii trecute. La eveniment au participat 19 echipe formate din peste 50 de tineri.

Natural Beats este un difuzor automatizat cu dispozitiv, care redă frecvenţe joase pentru a stimula plantele să crească mai rapid și eficient, menținând componenta ecologică a procesului. Produsul se adresează fermierilor care produc la scală mare, pe care îi ajută astfel să își crească producția simplu și cu resurse financiare reduse.

Eden este o aplicaţie mobilă care oferă acces rapid la lista localurilor din zona în care se află utilizatorul, în funcţie de preferinţele acestuia şi de disponibilitate. Prin intermediul aplicației se pot face rezervări sau se poate plasa o comandă. În plus, pentru utilizatorii VIP se pot oferi experiențe personalizate.

Decoco este o aplicație care oferă clienților posibilitatea de a vizualiza piese de mobilier în format 3D înaintea achiziționării acestora, cu ajutorul realității augmentate. Folosind ochelari AR, utilizatorii pot  planifica cu precizie mobilarea unei încăperi, prin observarea  virtuală a modului în care sunt încadrate piesele de mobilier selecționate.

Music IT este o aplicație mobilă pentru Android și IoS, care oferă posibilitatea de a închiria instrumente muzicale online. Platforma listează atât centre de închiriere, cât și persoane fizice care oferă acest serviciu. De asemenea, Music IT va integra și facilitarea accesului la tutori sau profesori de muzică pentru cei care doresc consultanță suplimentară.

EZBuy este o aplicație prin intermediul căreia utilizatorii adaugă produse în coșul de cumpărături, iar alte persoane fizice preiau comanda și livrează produsele, în schimbul unei sume prestabilite ca taxă de transport.

CricD este un dispozitiv cu scop medical care, odată atașat la baza gâtului unui pacient, indică locul corect de efectuare a Cricotomiei, o incizie la nivelul gâtului, într-un punct exact, bine determinat. Produsul se adresează persoanelor care nu au pregătire medicală și care trebuie să efectueze această procedură de urgenţă unei persoane aflată în şoc anafilactic sau care a suferit un traumatism facial sever în urma căruia căile respiratorii i-au fost obstrucționate.

Toddler Meal este o aplicaţie mobilă care se adresează părinților cu copii cu vârste cuprinse între 0-4 ani. Aplicația sprijină procesul de diversificare alimentară a acestora prin oferirea de reţete specializate, care sunt întocmite și recomandate de către comunitatea de părinți și validate de specialiști în nutriție.

Feeder este un dispozitiv autonom de hrănire a animalelor de companie, controlat prin intermediul unei platforme web sau al unei aplicaţii mobile. Produsul este disponibil pentru patrupede şi peşti de acvariu. Folosind Feeder, utilizatorii îşi pot hrăni de la distanţă animalele de companie, aplicația oferindu-le opțiunea de a doza cantitatea potrivită la momentul optim. Aplicația se conectează la Wi-Fi şi se sincronizează în Cloud.



Citeste si