Ladies in Cybersecurity: conferință dedicată femeilor din domeniu la București

Pe 26 martie are loc Ladies in Cyber Security, singura conferință din România dedicată femeilor care activează în domeniul securității cibernetice. La eveniment vor fi prezenți atât speakeri locali, din partea unor companii de renume, cât și experte în securitate cibernetică din țări precum Republica Macedonia de Nord sau Olanda. Conferința se desfășoară la Impact Hub, în București, începând cu ora 09:30.

Evenimentul este organizat pentru al doilea an consecutiv și timp de o zi reunește 150 de specialiști în IT și information security (infosec), unul dintre cele mai interesante domenii de activitate din zilele noastre.

Conform raportului 2019 (ISC)2 Women in Cybersecurity, femeile care lucrează în cybersecurity reprezintă, în acest moment, aproximativ un sfert (24%) din forța totală de muncă. Dat fiind lipsa acută de specialiști în domeniu, traiectoria profesională a femeilor în această sferă a fost un subiect central anul precedent și va continua să fie o prioritate pentru profesioniștii din industrie și în 2020. 

Speakeri internaționali de renume participă la Ladies in Cyber Security, ediția 2020

Participanții la conferință vor avea ocazia să o cunoască pe Ljubica Pendaroska, Consilier al Ministerului de Externe din Republica Macedonia de Nord, care de-a lungul carierei sale a avut misiunea de a apăra drepturile și libertățile omului. Aceasta va susține o prezentare despre ce înseamnă un ecosistem responsabil și sănătos de gestionare a datelor cu caracter personal, concentrându-se pe riscuri și impactul pe care îl au aceste date asupra vieții noastre.

Liderii infosec recunosc și susțin importanța diversității și potențialul extraordinar al femeilor în cybersecurity, de la roluri executive și până la cele de conducere. Printre invitatele de marcă ale conferinței va fi și Grațiela Măgdălinoiu, președinte ISACA România. Ea va vorbi despre acțiuni și oportunități prin care e încurajat și susținut accesul femeilor în roluri tehnice. 

Cu cât digitalizarea ocupă mai mult loc, atât în viața personală, cât și în cea profesională, cu atât dispozitivele pe care le folosim în acest proces trebuie să fie cât mai bine protejate de potențialii atacatori. Aici intervin specialiștii în securitatea informațiilor, de care e nevoie tot mai mare de la un an la altul. Însă, în ciuda numărului mare de oportunități din industrie, rolurile infosec rămân adesea neocupate, pe măsură ce criza forței de muncă se adâncește și în acest domeniu.

Mai multe detalii despre speakeri și subiectele abordate sunt disponibile pe site-ul oficial al conferinței.



Citeste si