Liderii pieței de tehnologii 5G la nivel mondial

În anul 2021, pentru al doilea an consecutiv, compania Ericsson a fost desemnată lider global pe piața infrastructurii de rețea 5G, în raportul Frost Radar. Acest lucru arată potențialul companiei de a inova și de a continua trendul ascendent pe care l-a înregistrat constant în acest domeniu, pornind de la rețelele 2G și 3G la cele 4G și acum 5G.

Prin clasarea pe prima poziție în cel mai recent raport Frost Radar, Ericsson își confirmă statutul de lider atât în ceea ce privește inovația, cât și creșterea pe piața infrastructurii de rețea 5G, care, conform companiei de consultanță Frost & Sullivan, cuprinde rețelele de acces radio 5G (RAN), rețele de transport și rețele de bază (core).

Fredrik Jejdling, Vicepreședinte Executiv și Directorul Business Area Networks, în cadrul Ericsson, spune: „Raportul Frost Radar recunoaște investițiile Ericsson în domeniul tehnologic, cu beneficii majore pentru clienți. Concentrându-ne, constant, pe inovare și pe dezvoltarea portofoliului 5G, ne propunem să rămânem în fruntea topului și să le oferim clienților noștri soluțiile de care au nevoie pentru a construi viitoarele rețele de  comunicații”.

Frost Radar evaluează independent companiile cu o influență semnificativă pe piață într-o anumită industrie. După cum se evidențiază în metodologia Frost Radar, scorurile de inovare și creștere sunt utilizate pentru a evalua gradul de inovație al unei companii și capacitatea acesteia de a-și transpune inovațiile într-o creștere constantă.

Raportul analizează evoluția celor mai importanți actori din industrie, companii care se remarcă fie ca lideri generali de piață, fie ca lideri într-un segment de piață sau lideri de opinie în anumite segmente de piață.

În ceea ce privește rezultatul de top al companiei Ericsson, Troy Morley, Industry Principal, în cadrul Frost & Sullivan Information & Communication Technology Group, și autor al raportului, afirmă: „În ultimii câțiva ani, compania Ericsson a pus un accent deosebit pe ajustarea strategiei generale, cu focus pe profitabilitate. Potrivit companiei strategia sa a avut succes, chiar și în contextul provocărilor aduse de pandemie. Ca lider pe piața infrastructurii 4G, Ericsson intră pe piața 5G cu o bază mare de clienți, compania reușind atât să își păstreze actualii clienți, cât și să își dezvolte portofoliul, adăugând noi clienți”.

Pe lângă acordurile comerciale 5G deja anunțate, numărul de clienți din portofoliul Ericsson care ar urma să treacă la 5G în următorii ani este semnificativ.

În ceea ce privește poziționarea de top a Ericsson, bazată pe Indexul de inovare, raportul evidențiază capacitatea companiei de a-și scala constant inovațiile la nivel global, de-a lungul diferitelor generații de tehnologii mobile – de la 2G la 5G. Cele 108 rețele 5G live,  care utilizează produsele și soluțiile Ericsson din  48 de țări, reprezintă cel mai înalt standard pe care Frost & Sullivan l-a raportat public și, în același timp, un element important care a stat la baza raportului citat.

„Ericsson investește sume semnificative în activitățile de cercetare și dezvoltare, lucru esențial pe o piață în care tehnologia evoluează mereu”, mai precizează Morley. „Având ca obiectiv principal piața furnizorilor de servicii de comunicații (CSP), portofoliul 5G al Ericsson include toate domeniile infrastructurii de rețea 5G, generațiile anterioare de infrastructură de rețea, precum și rețelele private”.

Portofoliul de infrastructură de rețea 5G al Ericsson cuprinde 5G RAN, dual-mode 5G Core și 5G Transport care abordează toate aspectele implementării 5G - de la furnizarea de servicii cu latență scăzută și lățime de bandă mai mare, asigurând un timp de răspuns instant pentru utilizatori și pregătirea viitoare a rețelei pentru furnziorii de servicii de comunicații. Portofoliul 5G al Ericsson include, de asemenea, soluții precum Ericsson Radio System, 5G Carrier Aggregation, Ericsson Spectrum Sharing, soluții de fragmentare a rețelelor sau pentru automatizarea serviciilor și monetizarea 5G. Furnizorii de servicii de comunicații au astfel la dispoziție soluții 5G care permit abordarea modulară atunci când trec la o rețea 5G cloud-native sau atunci când vor să își extindă serviciile pentru a le oferi clienților noi oportunități de afaceri.



Citeste si