Cinci limbaje de programare care îți vor aduce salarii mari în 2018

Aceste cinci limbaje de programare nu doar că vor aduce salarii mai mari celor care lucrează deja cu ele sau vor decide că e cazul să le acorde o șansă, dar vor începe să fie tot mai căutate de companiile de IT din întreaga lume.

O serie de companii de recrutare, dar și comunitatea StackOverflow, au strâns salariile oferite în funcție de skill-urile de programare căutate de companii. Așa că, dacă vreți să câștigați mai mulți bani din programare în 2018, urmăriți tendințele din piață și învățați (și) aceste limbaje.

Kotlin (în medie 74.000 de euro/an)

Este un limbaj de programare relativ nou, pentru platforme mobile, care din 2017 a primit suportul oficial al Google pentru Android. Kotlin a fost creat de JetBrains și este asemănător Java (care este principalul limbaj de programare al Android) și rulează în mașină virtuală ca Java sau nativ. De asemenea, în Kotlin se poate scrie și cod de server.

Pentru că este un limbaj aflat la început de drum nu sunt, încă, prea mulți developeri care au învățat Kotlin. Există deja companii care au început să le ceară programatorilor să lucreze în Kotlin, dat fiind faptul că este promovat de Google. Chiar dacă nu lucrezi încă în Kotlin, nu ar strica să-l înveți. Dacă îți vei trece în CV că știi acest limbaj vei avea, cu siguranță, un avantaj în fața celorlalți colegi de breaslă.

Go (în medie 73.000 de euro/an)

Google a lansat Go în 2009 mai mult ca un experiment. Go este folosit pentru a construi aplicații simple și rapide, este optimizat pentru a rula pe diverse procesoare.

Java (în medie 62.000 euro/an)

Java va rămâne o primă opțiune pentru cei care doresc să învețe programare, mai ales dacă doresc să facă aplicații de Android.

Limbajul împrumută o mare parte din sintaxă de la C și C++. Un program Java compilat poate fi rulat fără modificări pe orice platformă care e instalată o mașină virtuală Java.

R (în medie 64.000 euro/an)

R este un limbaj de programare făcut mai ales pentru a face și a vizualiza calcule statistice. R permite crearea unor funcții pentru automatizarea analizelor efectuate. A fost creat în 1993 și este cel mai folosit limbaj pentru data mining. Funcționează nativ pe Windows, Linux, Mac OS.

Python (în medie 61.000 euro/an)

Anul trecut pare să fi fost anul Python, folosirea acestui limbaj fiind alimentată de boom-ul machine learning. Python este un limbaj extrem de versatil, foarte prietenos cu începătorii în programare.

Python pune accentul pe curățenia și simplitatea codului, iar sintaxa sa le permite dezvoltatorilor să lucreze într-o manieră mai clară și mai concisă decât în alte limbaje de programare.



Citeste si