Sfaturi ecommerce - cum poți să faci clienții mulțumiți cu o serie de acțiuni simple

Cum poți să crești afacerea ta online, chiar dacă ești la început de drum sau ai un business mic. La conferința de ecommerce ecomTeam, Rafael Campos, vicepreședinte al Vtex, unul dintre furnizorii de soluții software pentru piața de ecommerce, a vorbit despre cinci decizii strategice pe care le poți lua pentru a crește.

Rafael Campos reprezintă Vtex la ecomTeam, unul dintre cele mai importante evenimente pentru comunitatea de comerț electronic din România, organizat de colegii noștri de la wall-street.ro.

Iată lucrurile importante pe care trebuie să le ții minte:

  • Google nu va mai fi cel mai important canal pentru un business online. Așadar, în 2018, majoritatea business-urilor online trebuie să se uite spre platforme marketplace, cum ar fi eMAG, Amazon, eBay, ceea ce duce și la internaționalizare. “Dacă nu îi poți învinge, aliază-te cu ei”.
  • Vânzările online te ajută să vinzi în orice țară - de ce mai vinzi doar în România? “Piața nu e aici deloc. De ce să vinzi doar aici? Trebuie să fii global. Gândește-te că Amazon e de 10 ori mai mare ca Brazilia”, a spus Rafael Campus.
  • Dacă pleci în străinătate nu traduce site-ul și atât. Nu mai merge. Fă magazine diferite pentru fiecare țară.

Ce poți schimba în businessul tău online?

  • Dacă automatizezi unele lucruri, vei avea mai mult succes. Ce înseamnă automatizare?
  • Dacă permiți schimbarea adresei după introducerea unei comenzi online, vei reduce numărul de telefoane primite la call center. 75% din telefoanele la call center sunt pentru schimbarea adresei.
  • Permite schimbarea comenzii după realizarea ei. 35% din telefoanele la call center în industria fashion sunt pentru schimbarea unui anumit produs.



Citeste si