Uber introduce mașini electrice, iar Guvernul are un program pentru meșteșugari

Revenim și cu retrospectiva celor mai importante știri de business și antreprenoriat ale acestei săptămâni.

Uber va introduce de anul viitor mașini 100% electrice în București. Compania americană a anunțat săptămâna aceasta că România va fi prima țară din Europa de Sud-Est în care va fi introdus serviciul uberGREEN. Acesta permite utilizatorilor să comande mașini 100% electrice.

Utilizatorii Uber, în număr mare în cele patru orașe din România unde serviciul este activ, vor putea observa în aplicație o nouă mențiune, pe lângă UberX, Uber Premium și Uber Black. Prețul va fi unul egal cu cel de la UberX.

uberGREEN a fost deja testat în Paris, Portugalia, Africa de Sud și Elveția. Ultima măsură pe care a introdus-o Uber în România este posibilitatea de a plăti cash pentru utilizatorii noi.

Numărul de mașini pe care-l va introduce Uber va fi limitat, dar este un pas spre un transport mai ecologic.

---

Liceenii din București pasionați de programare sunt invitați la un hackathon între 25 și 26 noiembrie. Divergent Academy - ONG-ul creat de T-Me Studios în primăvara lui 2017 va organiza, pe 25-26 noiembrie, un hackathon pentru elevii de liceu. Echipa câștigătoare va fi premiată cu 1.000 de euro.

Hackathon-ul, un adevărat maraton de cod, va avea loc la sediul T-Me Studios din Skanska Green Court în weekend-ul 25-26 noiembrie și se adresează exclusiv liceenilor (16-18 ani), care pot participa în echipe de câte doi, trei sau patru.

Doritorii se pot înscrie cu echipa completând formularul de pe pagina hackathon-ului, https://divergentacademy.ro/hackathons/.

Participanții vor avea la dispoziție 12 ore să preeze un produs minim viabil, iar duminică, 26 noiembrie, vor prezenta proiectele la Start2Play, primul târg de jocuri și jucării din România.

---

Banca Transilvania a devenit acționar într-un startup românesc pentru plata facturilor.  BT Investments, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a devenit acționar al companiei Timesafe, dezvoltatorul aplicației de plăți Pago. Tranzacția a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania.

Timesafe este dezvoltatorul Pago, aplicație destinată gestionării și plății facturilor de utilități, încărcării electronice a cartelelor preplătite și plata rovinietelor. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Banca Transilvania și Mastercard.

În Pago poți plăti facturile de la peste 40 de furnizori de utilități.

---

Ministerul pentru IMM-uri a anunțat procedura pentru a aplica la fondurile pentru meșteșugari.  Programul urmărește, prin organizarea unui târg național pentru artizanat și meșteșuguri 2017, susținerea micilor meșteșugari în promovarea produselor proprii și conservarea și stimularea promovării tradițiilor autohtone.

Bugetul schemei de minimis pentru perioada de implementare a acesteia este de 3.560.000 lei. Prin implementarea programului în perioada 2017-2020 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de maxim 450 de beneficiari, din care 150 de beneficiari în anul 2017.

Puteți găsi anexele și procedura de implementare în linkul din descriere.

---

Interviul săptămânii este cu Tiberiu Sînpetrean, un șofer Uber care ajută copiii cu probleme din Cluj-Napoca.



Citeste si